Beharangozó 2022. október 15., szombat

Koncentráció, helyzetkihasználás

Vasárnap 15 órától hazai pályán játszik a DVTK a Budafok ellen. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

Koncentráció, helyzetkihasználás


A vasárnap-szerda-vasárnap ritmus után ezen a héten csak egy mérkőzést játszik a DVTK. A két győztes találkozót követően ezúttal egy teljes hét jutott a felkészülésre. Hogy haladt a munka? - kezdtük a beszélgetést.

- Győzelmek után nem csak a játékosok, hanem a szakmai stáb tagjainak hangulata is jobb - kezdte Kuznyecov Szergej. - A jó eredmények növelik a labdarúgók önbizalmát, és ilyenkor mindenki vidámabb. Ám ez csak a következő meccsig tart, ha a jövő héten is mosolyogni szeretnénk, akkor vasárnap is nyerni kell. Ennek érdekében sokat dolgoztunk az egész héten, és mivel most nem rendeztek hétközi fordulót, jutott idő olyan játékelemek gyakorlására, amiben fejlődni kell. A legutolsó napokban pedig azokat a megoldásokat vettük át, amelyek eredményesek lehetnek a BMTE sebezhető pontjai ellen.

Békéscsabai győzelmével és a többi eredmény alakulásának köszönhetően a DVTK fellépett az egyik feljutó helyre múlt vasárnap.

- A tabelláról még nincs sok értelme beszélni, mert hosszú a bajnokság, sok nehéz mérkőzés vár ránk, és messze még a vége - zárta rövidre. - Ehelyett inkább arra készítjük fel a játékosokat, hogy a következő mérkőzésre koncentráljanak.

Könyves Norbert továbbra is kezeléseken vesz részt annak érdekében, hogy végleg a háta mögött hagyja makacs sérülését. Gera Dániel viszont már csatlakozott a csapat edzéséhez, de négy héttel a lábujjcsont-törést követően könnyített munkát végez, csak azokban a feladatokban vesz részt, ahol még véletlenül sem léphet rá senki a sérült végtagra.

Vasárnap a takarékosság jegyében az eredetileg kiírt 17 óra helyett délután 3-kor kezdődik a BMTE elleni meccs.

- A Budafok ellen is nehéz mérkőzésre számítok, mert minél több pontot szerzünk, az ellenfél annál jobban felszívja magát. Ez ellen az a legjobb ellenszer, ha hét közben elvégezzük a szükséges kemény munkát - mondta a diósgyőri vezetőedző.

A Budafok gyengén kezdte a bajnokságot, ám az utolsó hat mérkőzésen 11 pontot szereztek jellemzően a mezőny végéhez tartozó csapatok ellen. (Bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről.)

- Az új edző érkezése után játékrendszert váltott a Budafok, az utolsó két találkozón öt védővel álltak fel. A legutóbbi öt meccsen mindössze két gólt kaptak, abból az egyiket büntetőből. A felvételek alapján elmondható, hogy szervezett csapat érkezik vasárnap Diósgyőrbe, akik jól leszűkítik a teret, zártan és jól védekeznek. Támadásban pedig a gyors átmenetekre építenek.

A legutóbbi hát mérkőzésből ötöt megnyert a DVTK, hogyan lehet ebből 7/6-ot csinálni? - kérdeztük zárásként.

- Felkészültünk az ellenfél játékából, könnyebbséget jelent, hogy már játszottunk hasonló felfogásban játszó csapatokkal. Abban mindenki biztos lehet, hogy fogunk helyzeteket kialakítani. A fő feladatunk az lesz, hogy a mérkőzésen hátul és elöl végig koncentrálva, és a helyzeteket hatékonyan kihasználva itthon tartsuk a bajnoki pontokat - közölte Kuznyecov Szergej.