Beharangozó 2022. október 29., szombat

"A szurkolók biztosan élvezni fogják a meccset"

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában hazai pályán játszik a DVTK az újonc Kozármisleny ellen. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzőt kérdeztük.

"A szurkolók biztosan élvezni fogják a meccset"

Amióta Kuznyecov Szergej irányítja a DVTK csapatát, a 8 mérkőzésből 7-et megnyert, és a legutóbbi 4-et sorozatban behúzta.

- A győzelmek egyre jobban összeérlelik a csapatot, jó lendülettel érkezünk a vasárnapi mérkőzésbe - kezdte Kuznyecov Szergej. - A stáb feladata, hogy a földön tartsuk a játékosokat, nem foglalkozunk a tabellával, csak a következő meccsre koncentrálunk. A srácoknak mindig azt mondom, hogy minden mérkőzésen újra és újra bizonyítani kell, mert senki nem olvassa a tegnapi újságot.

Mosonmagyaróváron 26 alkalommal lőttek a DVTK játékosai - így született Jurek Gábor gólja -, és a betömörülő védelmet 14 alkalommal a 16-oson kívülről próbálták átlőni az InStat statisztikája szerint. Ezen kívül a szélről érkező beadások jelentettek ismét veszélyt, az öngól és Eppel Márton találata is hasonló szituációt követően született.

- Minden ellenféllel szemben más és más vezethet eredményre, az ellenfél felállásától függően határozzuk meg, éppen mire helyezzük a hangsúlyt - avatott be. - Ugyanakkor megvan az alapjátékunk: a kombinatív játék mellett a dinamikus széljáték, amit sokat gyakorlunk az edzéseken. Egyre jobban megy, de szeretnénk még többet kihozni belőle, és még több gólt lőni ilyen támadásokból.

Szinte minden vezetőedző el szokta mondani, hogy győzelmek után jobban megy a munka, de milyen pozitív hatása van a 8 meccsen szerzett 21 pontnak?

- Inkább az eltelt két hónapot emelem ki - reagált. - A labdarúgásban nagyon fontos a kommunikáció, egyre jobban értik a srácok egymás testbeszédét is, ahogy egyre több időt töltenek együtt az edzéseken és a mérkőzéseken. Ez apró részlet, de az összjáték során mégis kulcskérdést jelent, milyen ütemben és merre indul be a társ, és oda érkezik-e a labda. Még mindig alakulóban lévő csapat a miénk, de az idő nekünk dolgozik.

Az újonc Kozármisleny idegenben mindössze Dorogon szerezett pontokat a többi mérkőzésen vereséget szenvedtek. (Illetve várhatóan övék lesz a Budafok elleni mérkőzés három pontja is, amennyiben hatályossá válik az MLSZ döntése. Bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről.)

- Ezúttal sem számítunk könnyű mérkőzésre, mert ellenünk mindenki a legjobbját próbálja adni - osztotta meg. - A mérkőzésre készülve a kozármislenyiek több mérkőzését is megnéztem. Ellenfelünk rövid passzokkal próbál építkezni, labdabirtoklásban az élbolyhoz tartoznak, és sokat lőnek kapura, azaz próbálnak bátran focizni, ami miatt mindenképpen dicséret illet őket. A legutóbbi mérkőzésükön, Szegeden jól játszottak, és ugyan kikaptak 1-0-ra, de a mérkőzés képe alapján nem látszott, hogy a tabellán hány hely különbség van a két csapat között.
Persze az is igaz, hogy a vannak problémáik a védekezésben és támadásban is, amit ki akarunk használni annak érdekében, hogy a magunk javára döntsük el a mérkőzést. Két hasonló stílusú csapat lép pályára, ilyenkor többnyire a játékoskeretek minősége dönt, ezért érdekes mérkőzés várható. A szurkolók biztosan élvezni fogják, ezért hívom őket a meccsre, szurkoljanak nekünk, és érezzék jól magukat!

Jurek Gábor kiváló formában várja a találkozót, a legutóbbi két bajnokin két gólt szerzett, és az U19-es válogatott színeiben is duplázott Ciprus ellen csütörtökön.

- Örülök, hogy jó formában játszik Gabi, és bízom benne, még sokáig így is marad. Egy támadónál sem csak a gólok számát figyeljük, és ha a többi játékelemben is jól teljesít, akkor természetesen továbbra is megkapja a bizalmat.

Jurek Gábor egész héten a válogatottal edzett, ugyanakkor a DVTK edzésén feltűnt egy “új fiú” is.

- A csapat jó kedvvel, jó hozzáállással dolgozott a héten. És ugyan néhányan hagytak ki egy-két edzést, de Könyves Norbert újra csatlakozott hozzánk, és nem érez semmit a korábbi sérüléséből, de természetesen még utol kell érnie magát - mondta a vezetőedző.

A DVTK 24 gólt szerzett ebben a bajnokságban, 7-et az első, 17-et a második játékrészben. Ebből az 75. percet követően 8 találat született.

- A legfontosabb ezen a hétvégén is a győzelem, és az azért járó három pont. Ugyanakkor szeretnénk minél hamarabb megszerezni az első gólt, mert azzal lépéskényszerbe tudjuk hozni az ellenfelet, és ha megnyílnak, akkor nagyobb tér nyílik előttünk, könnyebb támadni és újabb gólokat szerezni - zárta Kuznyecov Szergej.