Beharangozó 2022. október 22., szombat

Mosonmagyaróvár - DVTK 0-3 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a DVTK Mosonmagyaróváron játszott. Az első félidőben Szőke Adrián és Holdampf Gergő révén két kapufát lőtt a DVTK, de gól nem született. A második játékrészben is eltalálta egyszer Szőke Adrián a kapufát, majd Jurek Gábor egymás után második mérkőzésén is gólt szerzett. A mérkőzés az Eppel Márton elől menteni akaró Deák István öngóljával gyakorlatilag eldőlt, de a diósgyőri 9-es lőtt még egy gólt a biztonság kedvéért.

Mosonmagyaróvár - DVTK 0-3 (0-0)


Merkantil Bank Liga 13. forduló

Credobus Mosonmagyaróvár - Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Mosonmagyaróvár, MTE Sporttelep, 600 néző. Játékvezető: Berényi Tamás (Király Zsolt, Ország Péter).
MTE 1904: Heinrich Márk - Simita Gergő, Debreceni András, Deák István, Horváth Kevin - Mahir Jasarević, Gáncs Botond, Végh Bence - Tóth László, Szalka Dominik - Boros Gábor. Vezetőedző: Horváth Csaba.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Gera Dániel, Szőke Adrián, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Boros Gábor helyett Nagy Zoárd a 46., Koman Vladimir helyett Cseke Benjámin és Szőke Adrián helyett Jurek Gábor a 63., Tóth László helyett Illés Dávid a 65., Gera Dániel helyett Eppel Márton a 76., Bényei Ágoston helyett Bertus Lajos és Lukács Dániel helyett Papp Marcell a 82., Deák István helyett Papp Szilárd és Végh Bence helyett Czingráber Máté a 84. percben.
Sárga lap: Holdampf Gergő a 31., Tóth László az 54. percben.
Gólszerző: Jurek Gábor (0-1) a 67., Deák István (0-2, öngól) a 80., Eppel Márton (0-3) a 88., percben.


Kulcspillanatok

67. perc: Csirmaz passzát Jurek Gábor bemutatott egy lövőcselt, majd jobbról ballal visszarúgta  a labdát a rövid alsó sarokba, 0-1

80. perc: Jurek jobb oldali beadása után a középen Eppel elől menteni akaró Deák István lábáról a hosszú felső sarokba pattant a labdam, öngól: 0-2

88. perc: Bertus Lajos középről balra játszotta a labdát Papp Marcellnek, aki mellel maga elé tette, majd centerezett, középen Eppel Márton érkezett, és egyből a kapuba lőtt, 0-3

Edzői értékelések

Horváth Csaba: - Az első játékrészben és a második első felében jól tartottuk magunkat, és nagyon veszélyes kontrákat vezettünk zárt védekezésből. A támadó zónában viszont hiányzott egy kis minőség, hogy megszerezzük a vezetést, és ebben az esetben pontot is szerezhettünk volna.
Jobb csapat a DVTK, ismerjük a két klub közötti különbséget, amit jó 65 percig eltüntettünk. Sajnos az utolsó 10-15 percben elfáradtunk, és szétcsúsztunk.

Kuznyecov Szergej: - Az ellenfél szervezetten védekezett, de mi dolgoztunk ki több helyzetet az első félidőben, többször jól bontottuk meg a védelmüket, csak annyi hiányzott, hogy időben érkezzünk a kapu elé. A szünetben megmutattuk a labdarúgóknak ezeket a jeleneteket, hogy lássák magukat kívülről is. Azon is javítottunk, hogy a fordulás után nem engedtünk annyi kontralehetőséget, mint korábban.
Nagyon örülök, hogy a cserék lendületet hoztak a játékba és gólokat is tudtak szerezni. Jurek Gábortól azt kértem, hogy ha lehetőség nyílik előtte, akkor befelé húzva ballal lőjje el, és meg is csinálta. A második gól öngól volt, de a srácok is jól tudják, hogy amikor a szélen az ellenfél mögé kerülünk, és a védők a saját kapujuk felé futnak, az nagyon veszélyes, mert a labdát középre lőve vagy a csatár, vagy a védő beleérhet, és a kapuba kerülhet a labda.
Az a célunk, hogy a hasonló ellenfelek ellen még korábban megszerezzük a vezetést, mert akkor az ellenfélnek is ki kell nyílnia, és a folytatásban újabb gólokat szerezve lehet élvezni a futballt.