Beharangozó 2022. november 5., szombat

“A ránk jellemző stílusban akarunk nyerni”

Szegeden játszik a DVTK a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában vasárnap délután. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“A ránk jellemző stílusban akarunk nyerni”


A legutóbbi fordulóban hazai pályán döntetlent játszott a DVTK a Kozármisleny ellen.

- Múlt vasárnap egy olyan ellenfél érkezett Diósgyőrbe, amelyik járatja a labdát, és szeret focizni - idézte fel Kuznyecov Szergej. - Erre válaszul próbáltunk letámadni az első félidőben, de nem olyan szervezetten, hogy az hatékony legyen. A szünetben megmutattuk a játékosoknak néhány jellemző jelenet felvételét, és a második játékrészben jobbak is voltunk egészen a gólig. 
Amikor megszereztük a vezetést, visszaállt a csapat ahelyett, hogy tovább ment volna. Talán arra vártak, hogy egy kontrából sikerül megduplázni az előnyt, amivel nagyban megkönnyítettük volna a saját dolgunk. Nem jött be az elképzelés, mert egy szép lövésből egyenlítettek a vendégek. Mindig fájdalmas hazai pályán pontokat hullajtani, még inkább akkor, ha a veszélyes helyzetek számát hasonlítjuk össze. 
Kielemeztük a tanulságokat, és keményen dolgoztunk hét közben, hogy kijavítsuk a hibákat.

Most vasárnap egy egészen más stílusú csapat vár a DVTK-ra.

- Minden ellenfél más, a Kozármislenyhez képest a Szeged például védekezőbb felfogásban játszik - osztotta meg a vezetőedző. - Az mérkőzéseik felvételét elemezve elsősorban az tűnt fel, hogy az edzőjük igyekszik jól megszervezni a védekezést, és ezt támasztják alá a számok is, a legutóbbi 5 mérkőzésen mindössze két gólt kaptak. 
Amikor a Magyar Kupában találkoztunk velük, akkor mi is megtapasztaltuk, mennyire mélyen védekeznek, és abból próbálnak szélsőik gyorsaságát kihasználva kontrázni. Jobban örülnék, ha nyíltabb játékra vállalkoznának, de bízom benne, hogy így megtaláljuk az ellenszert, és most is igaz az a mondás, hogy egy-két góllal meg tudjuk könnyíteni a saját dolgunkat. 

Egy három mérkőzésből álló sorozatba vág bele a DVTK, hiszen vasárnap Szegeden, szerdán Csákváron játszik, jövő vasárnap pedig a Nyíregyháza érkezik Diósgyőrbe. Kell-e, lehet-e tartalékolni a második, harmadik mérkőzésre?

- A játékosok nagy örömmel készülnek minden meccsre. Majd a szegedi meccs után az orvosi stábbal közösen megvizsgáljuk a mért adatokat, ki az, aki fáradtabb, és ha találunk ilyen labdarúgót, akkor elgondolkodunk rajta, hogy esetleg egy frissebb játékos hatékonyabb lehet-e. Mérkőzésről mérkőzésre készülünk, hiába nincs sok idő vasárnap és szerda között - osztotta meg.. 

Könyves Norbert a Kozármisleny ellen pályára lépett, de fájó lába miatt Szegedre már nem tud elutazni, miként a derekával bajlódó Póser Dániel sem lesz ott. Szőke Adrián legutóbb leült a kispadra, majd sorra hagyta ki az edzéseket, így hétvégi szereplése jelenleg kérdéses.

A két csapat a Magyar Kupában már játszott idén ősszel, akkor a Tisza-partiak nyertek, és jutottak tovább.

- Természetesen elővettük a kupameccs felvételét, de sokkal nagyobb hangsúlyt kapott az elmúlt két bajnokijuk elemzése - árulta el a sportszakember -, hiszen próbálnak minden mérkőzésen újítani. Ezen kívül visszatért a csapatba Temesvári Attila (az egykori diósgyőri edző, Temesvári Miklós unokája -  a szerk.), és ez sok mindent megváltoztat, például másként kezdik felépíteni a támadásokat. 
Fontos az ellenfél játékának ismerete, ám a felkészülés java részében a saját játékunkat gyakoroltuk, vasárnap is a ránk jellemző stílusban akarunk nyerni. Sokat dolgoztunk, bízom benne, hogy egyszer megfordul a szerencse, és a sok helyzetből végre többet is kihasználunk. De akárhogy is történik, az a lényeg, hogy három ponttal gazdagabban térjünk haza Diósgyőrbe.