Beharangozó 2022. november 8., kedd

"Csákváron is dominálni akarunk!"

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a DVTK Csákváron játszik szerdán 13 órától. A találkozó előtt Kuznyecov Szergejt kérdeztük.

"Csákváron is dominálni akarunk!"


A DVTK magabiztos győzelmet aratott a legutóbbi fordulóban.

- A Szeged ellen volt egy tervünk, a játékosaink pedig maximálisan megvalósították, amit elterveztünk - idézte fel Kuznyecov Szergej. - Az első félidőben domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, gólokat lőttünk, az ellenfél nem tudott mit kezdeni a játékunkkal. A szünet után néhány időszakban feljöttek a szegediek, és ekkor láttam néhány olyan dolgot, ami nem tetszett. Ezt megmutattuk a játékosoknak, és a rendelkezésre álló rövid idő alatt igyekeztünk kijavítani, mert egy kis esélyt sem szabad adni az ellenfélnek a góllövésre. Persze mi is növelhettük volna a góljaink számát, de ehhez nyugodtabban kellett volna játszani az ellenfél kapuja előtt. 

Minek köszönhető a siker? - folytattuk a kérdézősködést.

- Ha pontosan tudjuk, hogy mit akarunk játszani, akkor az eredmények is jönnek - szögezte le a sportszakember. - Magabiztossá teszi a játékosokat a pályán, hogy pontosan tisztában vannak a saját feladatuk mellett azzal is, hogy a játékostársaik mit fognak csinálni, ezért tudják, hogy mi következik. Egy védekező taktikát mindig könnyebb megvalósítani, mintha valaki domináns játékra törekszik, talán ezért alkalmazzák többen Magyarországon. Mi igyekszünk a saját játékunkat játszani, de tudjuk, hogy nem egy-két hónap alatt tudjuk megvalósítani a játékfilozófiánkat, ugyanakkor meccsről meccsre jobbak akarunk lenni saját magunkhoz képest. 

A szegedi találkozót követően a DVTK átvette a vezetést a tabellán. 

- Lehetett volna rosszabb és jobb is, de meg kell becsülni, amit elértünk eddig! Még mindig hosszú a bajnokság, ráadásul most vasárnap, szerda, vasárnap ritmusban következnek a mérkőzések. Többen is sérüléssel bajlódnak, Könyves Norbert és Póser Dániel továbbra sem áll rendelkezésre, Szőke Adrián játéka is kérdéses, míg a Szegeden sérülés miatt lecserélt Holdampf Gergőre idén már nem számíthatunk.

A Csákvár döcögősen kezdte az idei bajnokságot, míg nem a 8. körben idegenben legyőzték az MTK-t, ami szárnyakat adott nekik: a legutóbb hét mérkőzésen veretlenek, döntetlent is csak kétszer játszottak. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni.)

- Egy nagyon nehéz, szoros mérkőzés vár ránk. Jól ismerem a csákvári edzőt, Tóth Balázst és a játékfilozófiáját - árulta el a diósgyőri vezetőedző. - Szerdai ellenfelünk egy szervezett, agresszív csapat, sok fiatal, gyors játékossal rendelkeznek, akik próbálnak magasan letámadni. Ezen kívül azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az utóbbi fordulókban lendületbe jöttek. Mégis úgy utazunk Fejér megyébe, hogy dominálni tudjunk a mérkőzésen, ennek érdekében néhány dolgot megváltoztatunk a siker érdekében.

A viccbeli Móricka úgy képzeli, hogy elég ott folytatni, ahol a Szeged ellen abbahagyta a csapat.

- Minden mérkőzés más, minden ellenfél más - reagált. - Nekünk az a feladatunk, hogy olyan meccstervet alakítsunk ki, ami kidomborítja az erősségeinket, és ki tudjuk használni az ellenfél játékának gyenge pontjait. 

A pillanatnyi forma alapján a DVTK és a Csákvár játssza a forduló rangadóját, hiszen az 5 és a 10 mérkőzéses formatabellát is a DVTK vezeti, szerdai ellenfelünk pedig a 2., illetve 3. helyen áll.

- Egy fontos mérkőzés vár ránk, ahol a korai kezdés ellenére számítunk a szurkolóink támogatására. Láttuk Szegeden is, hogy ugyan elmaradt a vendégszurkolók létszáma a hazaiakhoz képest, mégis sokkal hangosabban szólt a hangjuk, ami plusz erőt adott a játékosoknak. Még egyszer köszönöm a Szegeden kapott támogatást, és várjuk őket Csákváron is! - zárta szavait Kuznyecov Szergej.