Beharangozó 2022. november 12., szombat

"Meg szeretnénk hálálni a szurkolók bizalmát"

A DVTK a Nyíregyháza ellen játszik a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában vasárnap délután három órától. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Meg szeretnénk hálálni a szurkolók bizalmát"

Két idegenbeli 3-0-s győzelemmel hangolt a DVTK a Nyíregyháza elleni rangadóra, legutóbb Csákváron aratott magabiztos győzelmet szerda délután.

- Amit terveztünk, azt meg is valósítottuk Csákváron, persze láttam jó és rossz dolgokat is - idézte fel Kuznyecov Szergej. - Leginkább az tetszett, hogy gyors támadásokat tudtunk vezetni a magasan védekező ellenféllel szemben. Néhány részlet viszont nem tetszett, mert még többet szerettük volna birtokolni a labdát, és még jobban akartuk irányítani a játékot.

Amióta Kuznyecov Szergej vette át a DVTK irányítását 9 győzelem mellett mindössze egy-egy döntetlen és vereség a mérleg.

- A győzelmek mindig jó hangulatot teremtenek, de nem az a lényeg, hogy mi történt a korábbi mérkőzéseken, hanem az, hogy mi lesz vasárnap - reagált. - A srácok pontosan tudják, milyen csapat érkezik Diósgyőrbe, és milyen jelentősége van ennek a párharcnak. A vasárnap, szerda, vasárnap sorozat harmadik meccsét is meg akarjuk nyerni, hogy utána legyen idő feltöltődni, és kijavítani az eddig előbukkant hibákat.

Nyolc napon belül harmadszor lép pályára a Merkantil Bank Liga mezőnye.

- Amikor sorban játsszák a csapatok a mérkőzéseket, akkor nincs idő új taktikát gyakorolni, helyette a regenerációra kerül a hangsúly - árulta el. - A Szegeden megsérült Holdampf Gergő hosszú időre kiesett, Könyves Norbert folytatja a rehabilitációt, a többiek azonban kezdenek visszatérni. A derekával bajlódó Póser Dániel elkezdte az edzéseket, illetve a szerdán biztonság kedvéért pihenő Gera Dániel, Koman Vladimir és Szőke Adrián reményeink szerint vasárnap már újra rendelkezésre áll.

A Nyíregyháza Spartacus gyengén kezdte a bajnokságot, az edzőváltás után mutattak életjeleket, de nem tudták stabilizálni a javuló teljesítményt. (Bővebben itt lehet az ellenfélről olvasni.)

- Az utóbbi időben javuló formát mutat a nyíregyházi csapat, ráadásul ők is nagyon készülnek a mérkőzésre - tért át a vendégcsapatra a diósgyőri vezetőedző. - Vasárnapi ellenfelünk kerete tele van magas, erős játékosokkal, akik ennek megfelelően a futball fizikai oldalát részesítik előnyben a játékkal szemben. Egy harcos csapat érkezik, amelyik várhatóan visszaáll a saját kapuja elé, támadásépítésben pedig az előreívelt labdák jellemzik őket, a lecsorgókat erőszakos módon igyekeznek megszerezni, illetve nagyon bíznak a pontrúgásokban is.

A forduló előtt a DVTK az 1., a Nyíregyháza a 11. helyen áll, azaz a papírforma szerint a DVTK az egyértelmű esélyes.

- Az ilyen mérkőzéseken bármi megtörténhet, hiszen a rangadóra mindig felszívják magukat a csapatok - intett óvatosságra. - Azonban számunkra nem lesz ebben semmi újdonság, mert hétről hétre megtapasztaljuk, hogy az ellenfelek úgy készülnek ellenünk, hogy azon a meccsen akarják megmutatni, mi rejtőzik bennük. És ha a két csapat kiadja a maximumot magából, annak mindig a közönség az igazi nyertese.

Kuznyecov Szergej korábbi munkahelyein látott már néhány presztízsmérkőzést - vetettük fel.

- Sejtem mi vár ránk, mert a moszkvai és az athéni szurkolók is egész évben a Spartak - CSKA vagy a Panathinaikos - Olympiakos városi derbit várják, és amikor eljön a meccsnap, akkor forró hangulatot teremtenek - idézte fel. - Engem játékosként és edzőként is feldob a teli lelátók látványa, mert végső soron az a célunk, hogy minél több embert szórakoztassunk. Arra törekszünk, hogy a játékosok minden mérkőzésre úgy készüljenek, mintha rangadót játszanának, én legalább is labdarúgóként így álltam hozzá minden meccshez. A taktika készen áll, a játékosok tudják, mit vár el tőlük a szakmai stáb, amit hideg fejjel és forró szívvel kell végrehajtani.
Az elővételben eladott jegyek száma alapján (24 órával a mérkőzés előtt már 6000 szurkoló váltotta meg a helyét a DVTK Stadionba - a szerk.) nagyon sokan szurkolnak majd nekünk, amiért cserébe egy szép vasárnapi élményt szeretnénk adni. Meg szeretnénk hálálni a szurkolók bizalmát, és olyan mérkőzést szeretnénk játszani, hogy legközelebb is jegyet váltsanak.

Mióta Kuznyecov Szergej átvette a DVTK irányítását, a DVTK igyekszik birtokolni a labdát, és dominálni. Szegeden és Csákváron pedig megismertük a csapatnak azt az oldalát is, amikor taktikusan kissé hátrébb húzódva gyors ellentámadásokat vezet.

- Ezúttal is az a legfontosabb, hogy jól működjön a csapatjáték, és ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor másodlagos, hogy az ellenfél mit csinál. Mert vasárnap délután is az a legfőbb célunk, hogy a szurkolók elégedetten és boldogan távozzanak a DVTK Stadionból - zárta Kuznyecov Szergej.