Beharangozó 2022. december 3., szombat

DVTK - Haladás 1-2 (1-1)

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Haladás ellen. Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, amit Lukács Dániel révén egyenlített ki a Diósgyőr. A szünet után a DVTK számtalan helyzetet alakított ki, kapufát és lesgólt lőtt, míg a vendégek értékesítettek egy büntetőt, így elvitték a három pontot.

DVTK - Haladás 1-2 (1-1)


Merkantil Bank Liga 19. forduló

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2470 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Medovarszki János, Szilágyi Norbert)
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Bényei Ágoston, Bertus Lajos - Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Haladás: Verpecz István - Mario Simuț, Csató Martin, Németh Milán, Bosnjak Predrag - Csernik Kornél, Csilus Tamás, Derekas Zoltán, Doktorics Áron - Rácz Barnabás, Molnár Rajmund. Vezetőedző: Michal Hipp.

Csere: Molnár Rajmund helyett Borvető Áron a 68., Eppel Márton helyett Jurek Gábor a 73., Koman Vladimir helyett Könyves Norbert a 77., Doktorics Áron helyett Horváth Rajmund a 83., Csernik Kornél helyett Hursán György a 90+1. percben.
Sárga lap: Doktorics Áron a 82., Csirmaz István a 85., Kuznyecov Szergej a 90+2. percben.
Gólszerző: Mario Simuț (0-1) a 19., Lukács Dániel (1-1) a 29., Rácz Barnabás (1-2, 11-esből) a 75. percben.


Kulcspillanatok

19. perc: Bosnjak balról átlőtte kereszte a labdát a kapu előtt, a hosszún Mario Simuț érkezett, és a kapu jobb oldalába lőtte/pattintotta a labdát, 0-1

29. perc: Lukács Dániel vett birtokba egy csines átadást a bal oldalon, egyedül tört kapura, amikor elékerült egy védő, visszavette a labdát, és 14 méterről jobbal a kapuba lőtt, 1-1

75. perc: Szatmári próbálta szerelni Ráczot, büntető a vendégek javára. Rácz Barnabás állt a labda mögé, és a a kapu bal oldalába lőtt 1-2

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Úgy érzem magam, ahogy gondolom, a szurkolók is, csalódott vagyok, mert vereséget szenvedtünk. A hozzáállás és az akarat megvolt, és jól is futballoztunk. Én azt szeretem, ha egy csapat támad, a szó szoros értelmében focizik, helyzeteket dolgoz ki, de ez minden csapat a saját választása, hogyan játszik. A jövőben úgy lehet elkerülni az ilyen fájdalmas vereségeket, hogy kihasználjuk a helyzeteket. Sokkal hatékonyabbnak kell lenni a befejezésekkor. Ezen dolgozunk, ezen a téren kell fejlődni.

Michal Hipp: - Nagyon értékes győzelmet arattunk, mert a hazai csapatnak megvan a minősége, mondhatni külön bajnokságot játszik. Tiszteletet parancsoló győzelmet aratott legutóbb Győrben a DVTK, és mi jól kielemeztük, és felkészültünk a játékukból. Nem szerettünk volna behúzódni a saját kapunk elé, hanem le akartuk támadni az ellenfelet.
A mérkőzés elejét jól megfogtuk, amíg a hazai csapat ki nem egyenlített, jobbak is voltunk. Néhány nagy ziccert is kialakítottunk, majd jött az egyenlítés. A hazai gól egyéni hibából esett, ami felhozta a DVTK-t, és benyomtak minket a saját kapunk elé a szünetig hátralévő időben.
Tudtuk, mi vár ránk a második félidőben, az első 15 percben nyomást is helyeztek ránk a diósgyőriek. Azt kértem, továbbra is előre játszunk, a második góllal egy szép akcióból, igaz büntetőből, de sikerült újra vezetést szerezni. Az utolsó negyedóra, 20 perc nagyon nehéz volt, de a játékosok beleadtak apait-anyait. Csúsztak-másztak a 16-oson belül, a DVTK-nak volt ziccere is, de nem tudtak kiegyenlíteni.