Beharangozó 2022. december 11., vasárnap

DVTK - Siófok 3-1 (2-0)

A Merkantil Bank Liga 20., a második kör első fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Siófok ellen. A Diósgyőr már az első félidőben magabiztos előnyre tett szert, miközben Bényei Ágoston és Eppel Márton gólján kívül több helyzetet is kialakítottak. A második félidő hasonlóan folytatódott, mígnem Nikházi Márk egy rövid időre izgalmassá nem tette a találkozót, amit Bertus Lajos második gólpassza, és Lukács Dániel gólja le nem zárt. A DVTK telel a tabella élén, a bajnokság január végén folytatódik.

DVTK - Siófok 3-1 (2-0)


Merkantil Bank Liga 20. forduló

Diósgyőri VTK - BFC Siófok 3-1 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1766 néző. Játékvezető: Kovács Imre (Szert Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő).
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Bényei Ágoston, Cseke Benjámin, Bertus Lajos - Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Siófok: Hutvágner Gergely - Polényi Gábor, Varjas Zoltán, Debreceni Ákos, Varga Bence- Szakály Attila, Krausz Raul - Major Gergő, Nyitrai Bence, Balogh Bence - Horváth Péter. Vezetőedző: Domján Attila.

Csere: Debreceni Ákos helyett Forgács Dávid a 46., Nyitrai Bence helyett Dénes Csanád és Balogh Bence helyett Nikházi Márk a 60., Gera Dániel helyett Könyves Norbert és Eppel Márton helyett Jurek Gábor a 66., Horváth Péter helyett Pataki Zoltán a 74., Szakály Attila helyett Nagy-Kolozsvári Dániel a 85., Bényei Ágoston helyett Radics Márton a 88., Lukács Dániel helyett Papp Marcell és Bertus Lajos helyett Illés Bálint a 90+1. percben.
Sárga lap: Eppel Márton a 65., Bényei Ágoston a 69. percben.
Gólszerző: Bényei Ágoston (1-0) a 14., Eppel Márton (2-0) a 34., Nikházi Márk (2-1) a 61., Lukács Dániel (3-1) a 82., percben.


Kulcspillanatok

14. perc: Gera ugratta volna ki Bényeit, de a védők figyeltek, ám mielőtt még birtokba vették volna a labdát, Eppel szerelte őket a 16-os vonalánál. A lövését Hutvágner még védte, de a kipattanó Bényei Ágoston elé került, aki 9 méterről a kapuba lőtt, 1-0

34. perc: Bertus nagyszerű hosszú indításával Eppel Márton lépett ki, eltolta a kapus mellett is, majd éles szögből, balról ballal a kapuba gurított, 2-0

60. perc: Vendég szöglet jobbról, a beadás után a lepattanó labdát az egykori diósgyőri Nikházi Márk 6 méterről, félfordulattal kapásból a kapuba lőttte, 2-1. Sportszerűen nem ünnepelte a gólt.

82. perc:  Bertus bal oldalról tette középre a labdát, a védők mközül kibújó Lukács Dániel a rövid oldalt támadta jó ütemben, és közelről az üres kapuba perdített, 3-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: -  Az eredménnyel elégedett vagyok, a játék minőségével nem egészen. Az első félidőben jól futballoztunk, előnyt szereztünk, amit a szünet után tovább szerettünk volna növelni. A félidőben arról beszéltünk, hogy még jobb játékkal és még több góllal szeretnénk zárni az évet. Az ellenfél azonban beleszólt, és volt egy kis időszak, amikor nem tetszett, ahogyan játszottunk. A csapatunk a kapott gól után több helyzetet dolgozott ki, még ha nem is száz százalékosat, de sikerült gólt szerezni, ami megtörte az ellenfél lendületét. Sok munka vár még ránk, mindenki azt szeretné, hogy tavasszal még jobbak, még erősebbek legyünk. Most megérdemlik a játékosok a pihenést, amióta átvettem a csapatot, csak két bajnokin szenvedtünk vereséget és egy döntetlent játszottunk, a többi mérkőzést megnyertük. Karácsony után már elkezdik egyénileg a munkát a srácok, mert amikor január 2-án elkezdjük a közös felkészülést, akkor aki nem teszteken vesz részt, az megy ki a pályára edzeni.

Domján Attila: -  Az történt, amire számítottunk, hogy a DVTK kezdeményez többet. Viszont nem akartunk bunkerfutballt játszani, ám a hazai csapat olyan minőséget képvisel, hogy ránk erőltette az akaratát. Végül egy óriási egyéni hibából kaptuk az első gólt, utána látszott is zavar a csapatomon a második gól előtt is. Egy könnyű labdát nem kereszteztünk időben, és a kapus is rosszul jött ki.
A félidőben annyit kértünk a srácoktól, hogy próbáljuk megnyerni a második félidőt, amiben benne volt, hogy 3-4 góllal kikapunk, vagy játszunk egy gólokban gazdag szoros meccset.
A második félidőben a hazaiak egy kicsit visszavettek, és kontrákra játszottak. Mi szöglet után rúgtunk egy gólt, és abban a tíz perces periódusban éreztem azt, hogy a döntetlen talán meglehet.
Ugyanakkor az is benne volt, hogy a gyors támadóival végigviszi a DVTK a kontrákat. Az utóbbi forgatókönyv valósult meg.