Beharangozó 2022. december 10., szombat

"Győzelemmel szeretnénk búcsúzni ettől az évtől"

Az év utolsó mérkőzését játssza a DVTK vasárnap délután a Siófok ellen. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Győzelemmel szeretnénk búcsúzni ettől az évtől"


Az előző fordulóban a Haladás mindhárom pontot elvitte, és először szenvedett hazai pályán vereséget a Kuznyecov Szergej által irányított DVTK.

- Mindenki rosszul érezte magát a vereség után, de túl kellett lépni rajta, mert vár még ránk idén egy feladat, és arra is fel kellett készülni - árulta el Kuznyecov Szergej. - A játékunkkal alapvetően nem volt gond, a helyzetkihasználáson viszont javítani kell, ami nem egynapos feladat, nem is egy hónapos, de még csak nem is egy éves. Nem véletlen, hogy a hatékony csatárokért fizetik a legnagyobb pénzeket a futballpiacon, már az akadémián meg kell tanulni a megfelelő rúgótechnikát és a mozgásokat, utána pedig minden nap gyakorolni a helyzetek értékesítését. Az elmúlt három hónapban nagy hangsúlyt fektettünk a helyzetek kialakítása mellett azok értékesítésére is. Van, amikor már kijön a sok gyakorlás eredménye, van amikor még nem, de folytatjuk a munkát.

Vasárnap itt a lehetőség a javításra, a Siófok érkezik Diósgyőrbe.

- A legutóbbi mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért szeretnénk javítani - folytatta. - És azt sem feledjük, hogy az első fordulóban mind a három pont a Balaton partján maradt, azaz dupla motivációval készülünk a mérkőzésre.

A második körből előrehozott első fordulóban találkozik a két csapat, így a Siófok az első olyan ellenfél, amelyikkel már találkozott ebben az idényben.

- Rengeteg idő eltelt az első forduló óta, változott az ellenfél, és nagyon megváltoztunk mi is. Általában amúgy is az utolsó 5-7 fordulót veszem alapul a felkészülés során, mert akár egy játékos kiesése is átalakíthatja egy csapat játékát - tette hozzá.

A Siófok jelenleg a 13. helyen áll 23 ponttal, ám az utolsó három mérkőzést sorozatban elveszítette. (Az ellenfélről bővebben itt ehet olvasni.)

- Vasárnapi ellenfelünk várhatón mély védekezésből próbál majd gyors ellentámadásokat vezetni. Arra készülünk, hogy betömörülnek a kapujuk elé, és nem riadnak vissza az agresszív játéktól sem. Támadásban pedig mindkét oldalról sok beadás érkezik a kapu elé, amit középen rutinos támadók várnak.

Csirmaz István nem léphet pályára vasárnap, mert összegyűjtötte az ötödik sárga lapját elsőként a csapatból. (Korábban Szatmári Csaba és Oláh Bálint kiállítás miatt hiányzott.) Holdampf Gergő pedig műtét után várhatóan jövő tavasszal térhet vissza.

- Csirmaz István eltiltás miatt nem léphet pályára, ám bő a keretünk, jön és teljesít az, aki ezen a poszton a legjobb formát mutatja - fogalmazott a vezetőedző. - A keret minden tagjáról elmondható, hogy egész ősszel becsületesen készültek, és várták a lehetőséget arra, hogy megmutassák a tudásukat. Azt szeretném látni, hogy aki vasárnap beáll a csapatba, az kihasználja ezt a mérkőzést. Ugyanakkor az is igaz, hogy kicsit változik a csapat játéka, mert az azonos poszton szereplők játékstílusa is különbözik egymástól egy kicsit.

Mi az ellenszere ennek a játéknak?

- Ezen a mérkőzésen kifejezetten a saját játékunkra helyezzük a hangsúlyt, szeretném látni azokat a játékelemeket, amit az elmúlt hónapokban gyakoroltunk, de ezúttal is lesznek olyan apróságok, amivel meg akarjuk zavarni az ellenfél játékát - árulta el Kuznyecov Szergej. - Pontosan kell játszani az ellenfél kapuja előtt, és ezen kívül javítani kell a helyzetkihasználáson, és akkor több rúgott góllal meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A legutóbb olyan lehetőségek is kimaradtak, amit ugyanaz a játékos 10-ből 9 alkalommal értékesít, ezért maximális koncentrációt várok el mindenkitől. Vasárnap jó szájízzel szeretnénk lezárni azt a három hónapot, amióta együtt dolgozunk a csapattal. Ezen kívül győzelemmel szeretnénk elbúcsúzni ettől az évtől, és három pontot szeretnénk tenni a szurkolók karácsonyfája alá.