Beharangozó 2022. szeptember 25., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - Tiszaújváros 3-0 (1-0)

Megyei rangadót nyert a labdarúgó NB III.-ban a DVTK tartalék csapata. A piros-fehérek Illés Bálint szabadrúgás góljával szereztek vezetést, a fordulás után pedig Vincze Dániel és Fekete Vince is betalált a Tiszaújváros hálójába.

NB III.: DVTK tartalék - Tiszaújváros 3-0 (1-0)


NB III., Keleti csoport 9. forduló

DVTK tartalék - Termálfürdő FC Tiszaújváros 3-0 (1-0)

DVTK Edzőközpont, 200 néző. Játékvezető: Virág András Barnabás, Dobos Dávid, Bencze András. 
DVTK tartalék: Póser D. - Oláh B., Mrva P., Ivánka P., Silimon L. - Vajda B., Radics M., Illés B. - Fekete V., Balázsi L., Vincze D. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Kundrák A., Tóth B., Vitelki B., Tóth S., Géringer L., Lőrincz P., Páll Zs., Nagy D., Nagy P., Valkay R. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. 
Csere: Tóth S. helyett Erős T. az 58., Vincze D. helyett Demeter M. a 62., Balázsi L. helyett Ferencsik B. a 72., Vajda B. helyett Kövesi K. a 90+1., Radics M. helyett Balázs P. a 90+1., Páll Zs. helyett Kiss B. a 90+1. percben. 
Sárga lap: Tóth S. a 41., Ivánka P. a 44., Nagy P. a 64., Demeter M. a 88. percben. 
Gólszerző: Illés B. (1-0) a 35., Vincze D. (2-0) a 48., Fekete V. (3-0) a 80. percben. 

Kulcspillanatok

35. perc: Kissé éles szögből, jó húsz méterről végezhetett el szabadrúgást a DVTK tartalék. A labda mögé Illés Bálint állt, aki nagy erővel, a bal oldali kapufát érinteve lőtt a vendégek hálójába, 1-0. 

48. perc: Balázsi egy szép csellel tisztára játszotta magát a jobb oldalon, pontosan érkezett középre, az érkező Vincze Dániel pedig öt méterről a léc alá fejelt, 2-0. 

80. perc: Demeter vezette hosszan keresztbe a labdát a vendég térfélen, majd jól fordított át a jobb oldalra. A magas átadást Vajda szép mozdulattal levette, Fekete elé ívelt, aki Tóth mellett látványos mozdulattal elemelte a labdát, és három méterről az üres kapuba gurított, 3-0.

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Nagyon örülök a győzelemnek, mert az elmúlt hetekben a csapatnak nem sikerült nyerni, pedig a játékunk akkor is megvolt. A modern, szenvedélyes futballt várom el a fiúktól, az első félidőben ezt hellyel-közzel megvalósítottuk, a fordulás után viszont inkább a védekezésünk volt modern. Azt be kell látni, hogy a második gólunk után a Tiszaújváros benyomott minket, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Nagyon jól védekeztünk, és ha türelmesebbek vagyunk, akkor több lehetőségünk adódott volna. A pályára kivitt szenvedély pedig nálam is alapvetés. Egy diósgyőri csapatnak ebből a szempontból így kell futballozni. Gratulálok a játékosoknak!

Vitelki Zoltán: - Megint olyan szituációk után kaptunk gólokat, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Sajnos sokszor találnak be az ellenfelek, ezen nagyon gyorsan változtatnunk kell. Igyekeztünk stabilabbá tenni a védekezésünket, de a mellékelt ábra azt mutatja, hogy nem sikerült. Az első gólnál a hazaiak játékosa nagyon eltalálta a szabadrúgást, a másik két diósgyőri találatnál azonban meg kell néznünk, hogy miben hibáztunk. Összességében az első félidőben sem játszottunk rosszul, a második játékrész pedig teljes egészében a miénk volt. Ezért viszont nem adnak pontot.