Beharangozó 2022. július 19., kedd

Dragan Vukmir: A terveknek megfelelően készülünk

Miután a DVSC váratlanul lemondta a felkészülési mérkőzést, az Eger SE ellen játssza szerdán este negyedik nyári találkozóját a DVTK labdarúgó csapata. Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettünk.

Dragan Vukmir: A terveknek megfelelően készülünk

A hazai szokásoknak megfelelően július utolsó hétvégéjén útjára indul a labda a magyar nemzeti bajnokságokban, azaz már csak másfél hét maradt a felkészülésből. Adja magát a kérdés, hogy állunk jelenleg?

- A terveknek megfelelően készülünk a bajnokság kezdetére - osztotta meg Dragan Vukmir. - Szerencsére eddig elkerültek bennünket a komolyabb sérülések, inkább csak egy-két betegség nehezítette a dolgunkat, de az érintettek már felgyógyultak, szóval mondhatjuk, hogy nagyjából rendben vagyunk. Az elmúlt hetekhez hasonlóan most is többnyire napi két edzést tartunk, de ezen a héten két felkészülési mérkőzést is játszunk. Szerdán még kipróbálunk egy-két dolgot, kíváncsi vagyok, hogy néhány játékos hogyan érzi magát egy adott poszton, vagy hogyan tud beilleszkedni abba a rendszerbe, amit játszani akarunk. 

Miután az NB I.-es Debrecen némileg érthetetlen módon lemondta a felkészülési meccset, helyettük az NB III.-as Eger SE lesz a DVTK ellenfele. Érdekesség, hogy az Eger szombaton is pályára lépett Diósgyőrben, a DVTK tartalék csapata elleni felkészülési találkozó 3-1-es hazai győzelemmel zárult. Kíváncsiak voltunk arra, mennyiben változtat, ha egyáltalán változtat ez az előzetes terveken?

- Mindenekelőtt köszönjük az Egernek, hogy az utolsó pillanatban beugrottak - emelte ki a DVTK vezetőedzője. - Tesszük a dolgunkat, ugyanúgy készülünk a mérkőzésre, de természetesen nem lesz ugyanolyan, mintha egy élvonalbeli csapattal játszanánk. Ez lesz az utolsó meccs, amikor mindenki meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra, a szombati Vasas elleni találkozó már másról fog szólni.

Négy hiányzónk volt legutóbb, Koman Vladimir, Szőke Adrián, Szűcs Kornél és Viczián Ádám. A betegségéből visszatérő Korbély Kristóf a tartalék csapatban kapott szerepet 

- A három sérültünk (Szőke Adrián, Szűcs Kornél és Viczián Ádám - a szerk.) állapota napról-napra javul, de most még elővigyázatosságból nem számítunk rájuk. Koman Vladimir nem velünk kezdte el a felkészülést, ezért ahogy legutóbb is említettem, neki még szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy utolérje magát - zárta a szakember. 

A mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák a csapatok, de a DVTK hivatalos YouTube csatornáján élőben közvetítjük. 

Felkészülési program

2022. június 1., szerda
Egyéni edzések kezdete

2022. június 15-18., szerda-péntek
Egészségügyi és kondicionális tesztek és felmérések

2022. június 20., hétfő (DVTK Edzőközpont)
A csapatedzések kezdete

2022. július 2., szombat (Kazincbarcika, Kolorcity Aréna - zárt kapuk mögött)
10:30 KBSC - DVTK 1-1 (1-0)

2022. július 6., szerda (DVTK Edzőközpont - zárt kapuk mögött)
17:00 DVTK - MFK Dukla Banská Bystrica - ELMARADT

2022. július 9., szombat (Zsóry Edzőcentrum - zárt kapuk mögött)
10:00 Mezőkövesd - DVTK 2-3 (1-1)

2022. július 14., csütörtök (Kisvárda, Várkerti Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 Kisvárda - DVTK 2-3 (0-2)

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 DVTK - DVSC - ELMARADT

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 DVTK - Eger SE

2022. július 23., szombat (Budapest, zárt kapuk mögött)
17:00 Vasas - DVTK

Merkantil Bank Liga 2022/2023

1. forduló

2022. július 31., vasárnap
19:00 BFC Siófok - DVTK