Beharangozó 2022. december 5., hétfő

LU17: DVTK - MTK 0-2 (0-2)

Mindkét gól az első félidőben született a Diósgyőri VTK és az MTK U17-es csapatainak bajnoki mérkőzésén. Mindkét találatot a kék-fehérek szereztek, akik ezzel megszerezték mindhárom bajnoki pontot.

LU17: DVTK - MTK 0-2 (0-2)


Országos Leány U17-es Bajnokság, 14. forduló

Diósgyőri VTK LU17 - MTK Budapest LU17 0-2 (0-2)

DVTK Edzőközpont, 30 néző. Játékvezető: Tóth I. Tibor (Oscsenda András, Szaniszló-Szabó Máté). 
Diósgyőri VTK LU17: Bényei B. - Képes J., Székely E., Farkas N., Vadász V., Havasi B., Keczán F., Majnár A., Szilvási N., Magyar H., Alföldi R. Megbízott edző: Papp Dávid. 
MTK Budapest LU17: Kovács L. - Papp-Kálmán B., Pára H., Szántai A., Gabona L., Szabó M., Gávris G., Spéth V., Garda J., Tassy K., Kiss Sz. Vezetőedző: Korozmán Norbert. 
Csere: Vadász V. helyett Megyes Zs. a 35., Szántai A. helyett Zsirka-Klein A. a 46., Gabona L. helyett Farády N. a 46., Majnár A. helyett Dervalics D. a 75., Papp-Kálmán B. helyett Halász A. a 79., Spéth V. helyett Hettiger P. a 79. percben. 
Gólszerző: Szabó M. (0-1) a 18., Gabona L. (0-2) a 29. percben. 

Papp Dávid: - Az első félidőben sajnos az árnyékába sem értünk annak, amire képesek vagyunk. Ezt az ellenfél ki is használta, és kaptunk két gólt. A fordulás után megváltozott a mérkőzés képe, miután a játékunkat elkezdtük alkalmazni. Labdabirtoklásban átvettük a fölényt, meg voltak a kombinatív megoldások, amelyek helyzeteket is hoztak. A befejezéseknél pontatlanok voltunk, ezért találat nélkül fejeztük be a mérkőzést. Gratulálok az ellenfél csapatának!

Korozmán Norbert: - Az első félidőben nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre. A középpályán folyamatosan létszámfölényben voltunk labdabirtoklásban és labdaszerzésben is, két szélső hátvédemtől azt kértem, hogy folyamatosan érjenek fel a támadásokkal, ami meg is történt, viszont kevés labdát kaptak. Ha többször észreveszik őket, akkor sokkal több helyzetet tudtunk volna kialakítani. Szép támadásfelépítéseink voltak az első félidőben, a másodikban viszont kilyukadt a középpályás védekezésünk és át tudtak rajtunk jönni könnyedén. Kicsit úgy éreztem, azt hitte a csapat, hogy már megnyertük a mérkőzést és vissza vettek a tempóból. Köszönöm ezt a évet a játékosaimnak és a stábnak!