Beharangozó 2022. október 29., szombat

LU15: DVTK - Illés 1-0 (0-0)

Egy gól döntött az U15-ös lányok szombati bajnoki találkozóján. Az Illés Akadémia ellen ezt a találatot Magyar Antónia szerezte, amivel György Gábor együttese mindhárom bajnoki pontot otthon tartotta.

LU15: DVTK - Illés 1-0 (0-0)


Országos Leány U15-ös Bajnokság, 9. forduló

Diósgyőri VTK LU15 - Illés Akadémia-Viktória LU15 1-0 (0-0)

DVTK Edzőközpont, 30 néző. Játékvezető: Forgács Máté. 
Diósgyőri VTK LU15: Galambvári O. - Horváth K., Bodnár H., Magyar A., Berki M., Váradi T., Fekete R., Csikós E., Képes K., Kádas D., Mezőssy M. Vezetőedző: György Gábor. 
Illés Akadémia-Viktória LU15: Németh F. - Sági F., Imre A., Alasz H., Licskai L., Takács M., Bihari P., Polovics D., Gulyás Sz., Bihari Cs., Lukács K. Vezetőedző: Ferencsik Evelin. 
Csere: Váradi T. helyett Balogh V. a 41., Csikós E. helyett Balogh V. a 41., Imre A. helyett Kóródi A. az 56., Polovics D. helyett Ferenczi H. az 56. percben. 
Sárga lap: Sági F. a 30. percben. 
Gólszerző: Magyar A. (1-0) a 73. percben. 

György Gábor: - Minden elismerésünk a játékosoké. Maximálisan betartották azokat a taktikai utasításokat, amelyeket a héten és a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Többen az LU17-nen játszottak, és sérültjeink is vannak, ezért tudtuk, hogy az Illés ellen a védekezésen lesz a fő hangsúly. Emellett természetesen a gyors átmenetekre építettünk. Ez teljes mértékben bevált.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy labdabirtoklásban az ellenfél jobb volt, de ezúttal nekünk mást kellett játszanunk. Még egyszer nagy gratuláció a csapatnak, és további sok sikert az Illés Akadémiának. 

Ferencsik Evelin: - A futball nem mindig igazságos játék. Jobban futballoztunk ellenfelünknél, többet birtokoltuk a labdát, veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki – ennek ellenére elveszítettük a találkozót. Sajnálom a lányokat, mert az utóbbi időben többször előfordult, hogy az eredmény nem tükrözi milyen jól játszanak: ez a meccs is ilyen volt. Dolgozunk tovább, ha az elején azt mondtam, a futball nem mindig igazságos, hozzáteszem azt is: hosszú távon igazságos, a befektetett munka megtérül.