Beharangozó 2023. március 4., szombat

Cegléd - DVTK HUN-Therm 59-88

A Tippmix Női NB I. A-csoport alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában a DVTK HUN-Therm a VBW CEKK Cegléd együtteséhez látogatott. A piros-fehérek esélyeshez méltóan a találkozó során végig kézben tartották a gyeplőt, és valamennyi negyedet megnyerve magabiztos győzelmet arattak Albertirsán (59-88).

Cegléd - DVTK HUN-Therm 59-88


Green és Guirantes találatai adták meg a mérkőzés alaphangját, a DVTK mindjárt éreztetni szerette volna ellenfelével, hogy ma este nem ismer pardont. A 3. perc elején Cooper révén a hazaiak is megszerezték első pontjaikat (2-8). A folytatásban aztán magára talált a Cegléd, mert bár a negyed felénél már „tíz volt közte”, Viszmeg dupláival és Williams hármasával közelebb jöttek ellenfelükhöz (11-16). A negyed hajrájában aztán a DVTK játékosai is megmutatták, hogy nem jönnek zavarba, ha távolabbról kel célba venniük a gyűrűt. Aho Tyra és Bernáth Réka tripláival diósgyőri szempontból újra szebb képet mutatott az eredményjelző (15-24).

A második negyed első perce nem hozott újabb gólt, a 12. percben aztán Guirantes duplájára Kobolák válaszolt azonnal egy hárompontossal. A folytatásban aztán rálépett a gázpedálra a piros-fehér együttes, minek köszönhetően tíz pont fölé duzzadt az előnye, azonban Williams újabb hármasával igyekezett nem leszakadni a Cegléd (21-32). A DVTK litván magasembere, Monika Grigalauskytėa negyed felénél megrázta magát, és három duplája után egy triplát is elsüllyesztett, ami időkérésre kényszerítette a hazai stábot (23-39). A timeout után ugyan Szabó Petra dobta az első kosarat, de aztán már gólképtelen maradt a csapata a szünetig. Nem úgy a diósgyőriek, akik közül előbb a fiatal Oláh iratkozott fel a gólszerzők közé, majd ezt tette Milica Jovanović is, aki két hármassal terhelte meg a vendéglátók gyűrűjét (25-47).

A fordulás után megváltozott a játék képe, és sokkal szorosabb, kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán, mint az első félidőben. A vendégek közül ebben a periódusban Cheridene Green volt leginkább dicsérhető, hiszen az angol center zsinórban nyolc pontot termelt ekkor, de a hazaiak állták a sarat. Úgy tűnt, hogy akár meg is nyerhetik a hazaiak a negyedet, de azt végül ha csak minimális különbséggel is, de a DVTK HUN-Therm csapata húzta be (44-67).

Kiss Angi hárompontosával és Bacsó Zsófi két duplájával a záró felvonást egy elsöprő 7-0-s rohammal nyitották meg Völgyi Péter tanítványai, amivel minden kétséget eloszlattak a találkozó győztesének kilétét illetően. Kisvártatva a Cegléd is megszerezte első pontjait a negyedik játékrészben, de ezzel is csak megráncigálták az oroszlán bajszát (47-80). Oláh büntetőivel lett újra a harminc pontos a differencia, amelyet Kiss növelt tovább szintén a büntetővonalról (52-84). Laufer és Aho T. gyors gólváltásával folytatódott a játék, és a végeredményt is a vendégek fiatal kisembere alakította ki (59-88).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 21. forduló

VBW CEKK Cegléd - DVTK HUN-Therm 59-88 (15-24, 10-23, 19-20, 15-21)

Albertirsa, 200 néző. Játékvezetők: Balog György, Rózsavölgyi Alexandra, Jankovics Viktor    
Cegléd: Williams 28/21, Laufer 6, Szabó P. 2, Viszmeg 6, Cooper 9. Csere: Szerelem-Kobolák 6/6, Szirony 2, Horváth B., Danóczi. Vezetőedző: Elhadji Malick.
DVTK: Aho T. 7/3, Kányási 4, Guirantes 8, Jovanović 10/6, Green 16. Csere: Kiss A. 11/6, Bernáth 11/6, Grigalauskytė 13/3, Bacsó 4, Oláh 4, Vég-Dudás. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Nagyon fárasztó volt a hetünk az utolsó Euroliga mérkőzésünkkel, a Franciaországba való elutazással. Tudtam, hogy nem leszünk nagyon frissek, amit megbeszéltünk, azokat azért többé-kevésbé sikerült végre is hajtanunk. Örülök, hogy sérülésmentesen lezajlott ez a mérkőzés a részünkről, nagyon remélem, hogy a ceglédi játékosok közül sem lett senkinek komolyabb baja ma. Jó felkészülési lehetőség volt ez nekünk a Magyar Kupa négyes döntőjére, én is abban bízom, hogy az Euroligában és mai mérkőzésen mutatott pozitívumokat magunkkal fogjuk tudni vinni a négyes döntőre is.

Lo Elhadji Malick: Gratulálok a Diósgyőrnek. Sajnos a megbeszélteket az esetek többségében nem tudtuk végrehajtani, sokszor voltunk figyelmetlenek, és könnyű labdákat adtunk az ellenfélnek. Nem ezt a meccset kell megnyernünk, de ezeken a meccseken kellene jobban dolgozni, hogy fejlődni tudjunk és megnyerjük azokat, amiket kell.

Kiss Angelika:  Egy elég kemény és futós mérkőzésen vagyunk túl, úgy gondolom, hogy elfáradtunk, de nagyon jól tartottuk a lépést, és jó, hogy megtaláltunk a ritmusunkat és a saját játékunkat tudtuk játszani A mai mérkőzés az előttünk álló hetet nagyon jól megalapozta. Reméljük, hogy a pozitívumokat át tudjuk vinni a Kupára is, én büszke vagyok a csapatomra, szerintem egy jó mérkőzést játszottunk ma.

Szerelem-Kobolák Cintia: Először is szeretnék gratulálni a DVTK-nak. Sajnos nálunk a megbeszélt taktikát nem sikerült betartani, a feladatokat nem megfelelően hajtottuk végre az esetek többségében. Sok szituációban a figyelmetlenségünkből könnyű kosarakat szerzett az ellenfél, és sokszor a szabad labdákra nem elég agresszívan reagáltunk. Most lesz két hét szünetünk, amikor dolgozhatunk rajta, hogy a következő, számunkra nagyon fontos meccseket meg tudjuk nyerni.