Beharangozó 2022. november 5., szombat

DVTK - Vasas SC 3:1

Az Női NB I. osztály 3. fordulójában a DVTK a Vasas SC-t fogadja a DVTK Arénában zárt kapuk mögött. A roppant izgalmas találkozón a nagyszerűen játszó Diósgyőr végül megérdemelt 3:1-es győzelmet aratott.

DVTK - Vasas SC 3:1


 Az első pontot a vendégek szerezték, de a DVTK hamar rendezte a sorait és korán megszerezte a vezetést is. A Vasas viszont nem engedte meglépni Németh Szabolcs együttesét, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész végén a piros-fehérek koncentráltak jobban, 25:21-re nyertek és sikeresen megszerezték a vezetést. (1:0)

A második szettet is a vendégek kezdték koncentráltabban, de a Diósgyőr itt is hamar magára talált. A játékrész közepére már 14:8-ra vezettünk, amikor időt kért a Vasas. Ez azonban nem törte meg a mieink lendületét, és domináns játékkal, 25:14-es eredménnyel egy játszmára került a csapat a győzelemtől. (2:0)

Nagyon fókuszáltan indította mindkét együttes a harmadik szettet, ismét szoros, kiélezett csatát vívtak egymással a felek. Hiába játszott Egri Klaudia és Alexandra Vajdová is remek formában, a végjátékot a Vasas kontrollálta jobban és 19:25-re megnyerte a szettet, ezzel szépítve az eredményen. (2:1)

A negyedik szettben is fej-fej mellett kezdtek a csapatok, aztán meg tudott lépni a DVTK: 19:12-nél úgy tűnt, lezárja a találkozót Németh Szabolcs együttese. A Vasas viszont nagyot küzdve felkapaszkodott, először csak ledolgozták a hátrányukat, aztán a vezetést is átvették, de újra egyenlítettek a hazaiak. 24:24-nél is megőrizte lélekjelenlétét a DVTK, és végül 26:24-re megnyerték a szettet a lányok, eldöntve ezzel a győztes kilétét is. (3:1)

 

Női NB I. osztály, 3. forduló

2022. november 5., szombat (Miskolc, DVTK Aréna) - ZÁRT KAPUS
19:00 DVTK - Vasas SC 2:0 (25:21, 25:14, 19:25, 26:24)

Játékvezetők: Horváth Miklós, Nagy Zsombor

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: "Azt kell mondjam, hogy ma igazi csapatmunkával rukkoltunk elő! Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, és akinek nem volt éppen a legjobb napja, azok a játékosok is igyekeztek a leghasznosabban kivenni a részüket a mai meccsből! Gratulálok a CSAPATOMNAK, csupa nagybetűvel, ez egy igazán izgalmas és élvezhető meccs volt, sikerrel megkoronázva!"