Beharangozó 2023. február 24., péntek

"Fontos, hogy mit viszünk tovább magunkkal"

Vasárnap este 18 órakor a női NB I. 15. fordulójában Debrecenben vendégszerepel a DVTK női röplabda együttese. A találkozó előtt Németh Szabolcs vezetőedzővel beszélgettünk.

"Fontos, hogy mit viszünk tovább magunkkal"


Röplabda Női NB I. - 15. forduló

2023. február 26., vasárnap
18:00 DSZC-Eötvös DSE - DVTK

- Folytatni a megkezdett utat! Ez lehet a felütése a vasárnapi mérkőzésnek a DVTK szempontjából.
- Nagyon fontos, hogy a lányok felfogják azt, hogy jelen pillanatban nem nézegethetjük a tabellát, sem a saját pozíciónkat, sem az ellenfélét. A képlet teljesen tiszta, nyerni kell a mérkőzéseket ahhoz, hogy a végén révbe tudjunk érni. Ezen a héten is kiemelten hangsúlyoztuk a lányoknak, hogy függetlenül attól, hogy a tabella hanyadik helyezettjéhez látogatunk, fejben az első pillanattól kezdve a toppon kell lenni a hétvégi találkozón, hiszen minden egyes megnyert mérkőzéssel egy lépéssel közelebb kerülhetünk a kitűzött céljainkhoz. Ugyan a két csapat pozíciója azt vetíti előre, hogy az esélyesei mi vagyunk a találkozónak, mivel labdajátékról és csapatsportról beszélünk, ezért ennek sosem szerettem nagy jelentőséget tulajdonítani. A pillanatnyi forma és a pillanatnyi hozzáállás mutatja majd meg igazán, hogy melyik a jobb csapat az adott találkozón. Számunkra azért is fontos a hétvégi összecsapás, mert nagyon nem mindegy, hogy mit viszünk magunkkal tovább. Ha egy magabiztos játékot produkálunk, akkor azt tudjuk magunkkal vinni, viszont ha játszunk egy nyögvenyelős mérkőzést, az rányomhatja a bélyegét a következő hét elejére, hiszen át kell venni azokat a dolgokat, amik a mentális hiányból fakadnak. Ez időpocsékolás. A játékosok tisztában vannak a téttel, és bár a héten kisebb-nagyobb sérülések miatt voltak hiányzóink, azok akik végig dolgozták a hetet, jól edzettek és tudják mi a feladatuk, így ezt remélhetőleg vasárnap viszont láthatjuk tőlük ezt a pályán, és egy tiszta, magabiztos győzelmet fogunk aratni.


- Vannak-e veszélyei annak, hogy a tabella hátsó felében lévő csapat lesz az ellenfelünk?
- Pontosan az a veszélye ennek a mérkőzésnek, ha a játékosok kényelmesen érkeznek meg a találkozóra. Azt szeretném látni rajtuk, hogy az első labdamenettől kezdve tüzesen álljunk bele az összecsapásba, amit ha meg tudunk nyerni egy óra alatt, akkor nyerjünk meg! Ha küzdeni kell a mérkőzés megnyeréséért, akkor azért kelljen küzdeni, mert az ellenfelünk arra késztet minket, és ne a saját magunk ellenfelei legyünk. Ez a legfontosabb, hogy most már dobjuk le magunkról ezt, és az adott ellenfél nehezítse meg, vagy sem a dolgunkat. Magunknak egyáltalán ne okozzunk kellemetlen pillanatokat.