Beharangozó 2023. március 3., péntek

"Ez a következő lépcsőfok, amire fel kell kapaszkodnunk"

Szombaton este 19 órakor a női NB I. 16. fordulójában a DVTK Arénában szerepelnek női röplabdázóink, akik a BVSC-Zugló ellen szeretnék folytatni a többhetes győzelmi szériát. A találkozó előtt Németh Szabolcs vezetőedzővel beszélgettünk.

"Ez a következő lépcsőfok, amire fel kell kapaszkodnunk"


Röplabda Női NB I. - 16. forduló

2023. március 4., szombat
19:00 DVTK - BVSC-Zugló

- Négy mérkőzéses győzelmi szériában van a DVTK. Kell-e ilyenkor a plusz motivációt keresni a mindennapi edzések során?
- Meg vagyok elégedve a heti edzésmunkával, a lányok nagyszerűen dolgoztak és a dolgoznak, az látszik rajtuk, hogy magabiztosan várják a BVSC elleni mérkőzést. Remélem, hogy ez majd megmutatkozik a pályán is, ezt a mentalitást és minőséget kell átvinnünk a mérkőzésre, és akkor meglesz a régóta várt áttörés és mérkőzés eleji lendület, ami egyébként eddig is mindig benne volt a lányokban. A tréningeken nyújtott munkára soha nem lehetett panaszom, a bajnokikon azonban mindig hiányzott valami apróság, valami ötlet, valami kreativitás, ami átlendítené a lányokat a kezdeti görcsös állapoton. Ha most levetkőzzük ezt, akkor biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű, közönségszórakoztató mérkőzést fogunk játszani szombat este.

- A BVSC ellen találkozó után két vérbeli rangadó következik. Készül-e már a csapat azokra a találkozókra is?
- Nem szeretek nagyon előre tekinteni, főleg annak tudatában, hogy a szombat esti találkozó után egy kéthetes pauza jön, lesz időnk felkészülni a TFSE és Veszprém elleni összecsapásokra. Így a fókusz most mindenképp a BVSC elleni találkozón kell, hogy legyen, ez a következő lépcsőfok, amire fel kell kapaszkodnunk ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Tudjuk, hogy mi következik a zuglóiak után, ám nem téveszthetünk célt, mert az a minőség rovására menne.

- Bár a nagyok ellen pontokat nem, ám szetteket szinte mindig nyertek a zuglóiak. Mire kell figyelni a szombati találkozón?
- A BVSC egy nagyon lelkes csapat, ez már az őszi mérkőzésünkön is megmutatkozott. Figyelni kell rá, hogy lendületesen, dinamikusan kezdik mérkőzéseiket, hajlamosak „nekiesni” aktuális ellenfelüknek. Nekünk ezt kell majd jól lereagálni és kontroll alatt tartani, de becsülettel felkészültünk, várjuk a szombat esti, remélhetőleg szépszámú közönségünk előtti előadást!