Beharangozó 2023. április 15., szombat

"Jó az az út, amin járunk"

A női röplabda NB I. 21. fordulójában a bajnokságban utolsó alkalommal lép pályára hazai közönség előtt a DVTK röplabda csapata. A piros-fehérekhez az UTE második csapata látogat a DVTK Arénában vasárnap este 19 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésre. A találkozó előtt Németh Szabolccsal, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

"Jó az az út, amin járunk"


Röplabda Női NB I. - 21. forduló

2023. április 16., vasárnap (Miskolc, DVTK Aréna)
19:00 DVTK - UTE

- Szokás szerint kezdjük egy kis visszatekintéssel: a Budaörs elleni győzelem során mondhatjuk, hogy a szezon egyik, ha nem a legjobb játékát nyújtotta a csapat?
- Az elmúlt mérkőzések érdekes, de egyben pozitív hozadéka, hogy a balul sikerült TF meccs után a lányok annak a találkozónak a keserű tapasztalatait és ránk nézve negatív következményeit a saját maguk javára tudták fordítani. Mondhatni, most már igazán a fővárosiakat nyomja az esélyesség terhe, míg mi sokkal felszabadultabban és kiegyensúlyozottabban röplabdázunk. Ennek az egyik legékesebb példája volt a budaörsiek elleni találkozó, hisz a piros-feketék véleményem szerint semmivel nem játszottak rosszabbul vagy másképp, mint a korábban a TFSE elleni, ahol majdnem legyőzték a kék-fehéreket, így még értékesebb a győzelmünk. A nagypénteki találkozón a csapat maradéktalanul betartotta az előzetesen megbeszélteket, jól hozta az edzéseken begyakorolt taktikai elemeket, valamint a játékosok egyénenként is rendkívül koncentráltak voltak a találkozó folyamán.

- Az az UTE látogat a DVTK Arénába vasárnap, akik az odavágón meglepetésre pontot tudtak lopni a DVTK-tól. Fűti-e a lányokat a „visszavágás” lehetősége?
- A heti edzésmunkát látva azt gondolom, hogy a lányokban benne van a revans vágya az elvesztegetett pontért és izgatottan várják a vasárnapi összecsapást. Ahogy már az előbb is említettem, az elmúlt mérkőzéseken még tovább fejlődött az egyébként sem rossz csapatmorál, a játékosok megtanulták egymást használni és nagyszerűen tudnak egymásért küzdeni. Igen, fáj az az elvesztegetett pont a lila-fehérek ellen, de a bajnokságnak még mindig nincs vége és ha újra azt a dominánst röplabdát tudjuk játszani, ami az elmúlt időszakban jellemző ránk, akkor újra győzelemmel örvendeztethetjük meg a DVTK Arénába kilátogató szurkolókat. Mindamellett, hogy a bajnoki reményeinket életben tarthassuk, ahogy mondani szokták, kell ez a győzelem, mint egy falat kenyér!

- Ha már szurkolók... Szemmel láthatóan egyre többen kíváncsiak a DVTK röplabda csapatának hazai találkozóira.
- Korábbi csapatommal edzőként már jártam vendégként a DVTK-nál, és bár nem volt akkor épp sikeres röplabda csapata a klubnak, a szurkolótáborban én már akkor is láttam potenciált. Azzal, hogy az arénába költözött a szakosztály, felpezsdült az élet a csapat körül, véleményem szerint is egyre több szimpatizánsunk van, akik rendszeres látogatói a hazai mérkőzéseinknek. Ez egy ok-okozati összefüggés, hisz ha nem fektetnénk bele rengeteg munkát, nem képviselnénk jó minőséget és nem játszanánk élvezetes röplabdát, akkor a szurkolókat sem tudnánk bevonzani a mérkőzéseinkre. Érezzük és élvezzük a drukkerek támogatását, legyen szó barátról, családtagról, ultráról vagy csak egyszerűen egy „hétköznapi” Diósgyőr szurkolóról. Igen, tényleg egyre többen vannak a lelátón, ami egy nagyszerű visszajelzés arról, hogy jó az az út, amin járunk. Szeretnénk ebben a szezonban utoljára egy olyan produktummal búcsúzni tőlük, amivel egyrészt meg tudjuk hálálni az egész éves támogatást, másrészt pedig erősítjük bennük azt a hitet, hogy érdemes e mögé a csapat mögé beállni! Úgyhogy vasárnap este hétkor várunk mindenkit a DVTK Arénában, hisz együtt vagyunk, győzni fogunk!