Beharangozó 2023. február 12., vasárnap

UTE - DVTK 2:3

A röplabda női NB I. 13. fordulójában Újpestre, az UTE második gárdájához látogatott a DVTK. A találkozón a piros-fehérek két szett előnyt adtak vendéglátóiknak, de a harmadik játékrésztől végig hatalmasat küzdve, végül döntő szettben sikerült felülmúlni a fővárosiakat és megszerezni a győzelmet.

UTE - DVTK 2:3


A nyitó pont a lila-fehéreké lett, ám utána Tosic vezérletével hamar négy pontos fórt épített ki a DVTK, ezért a hazaiak mestere, Selmeczi Zsuzsanna időt kért (3-7). A játékmegszakítás hatott, és hátrányukat pillanatok alatt eltüntetve egyenlítettek a hazaiak. Ezután felváltva nyerték a labdamenetek a csapatok, egy ponttal többel egyik csapat sem vezetett. Az első komolyabb, három pontos újpesti előnyt már nem hagyhatta szó nélkül Németh Szabolcs, ő is időt kért (16-13). A time-out nem érte el a kívánt hatást, felzárkózni már nem sikerült, és az első szettet behúzták a pestiek (25-20; 1:0).

Nehezen indult a második játszma is, négy lila-fehér pontra érkezett először válasz, ám ezzel sem sikerült elkapni a fonalat a diósgyőri lányoknak, akadozott a piros-fehér gépezet. Először egyenlíteni 8-8-nál Vajdová pontjával sikerült, ám az egál időleges volt, három ponttal megint elléptek az újpestiek, így időt kértek a vendégek (12-9). A sorokat csak időlegesen sikerült rendezni, 14-14 után újra „elnyúltak” a vendéglátók, és jöhetett az újabb diósgyőri időkérés (20-16). Ez azonban nem törte meg a házigazdákat és az első szetthez hasonlatos eredménnyel megnyerték a játékrészt (25-20; 2:0).

A harmadik játszma elején Tosic pontok és Vajdová ászok váltották egymást, így Selmeczi Zsuzsanna időkéréssel igyekezett megtörni a belendülő diósgyőri gépezetet (1-5). Szerencsére nem sikerült igazán, ráadásul Egri is igyekezett felzárkózni a két légiós pontgyároshoz, így folyamatosan négy-öt pontos piros-fehér előnyt jegyeztek. A játék ezen szakaszában Egri és Vajdová voltak a vezérek, de ponttal jelentkezett Kiss és Tosic is (14-20). A szett hátralévő részében négy újpesti pontra öt diósgyőri érkezett, így a szettek tekintetében szépítettek a vendégek (18-25; 2:1).

A negyedik játszma kezdetén akadoztak a támadások, egymás hibáiból éltek a csapatok, ám a piros-fehérek apró pontokkal minimális előnyt tudtak kiépíteni. Ezután Hollósi percei következtek, vezetésével hat pontosra hízott a vendégek előnye (8-14). Ekkor érezhetően az történt a pályán, amit a DVTK akart, a hazaiak vezetőedzője cserékkel próbálta felrázni csapatát, ám ez ezek a változtatások nem értek célt, így az időkérés fegyveréhez nyúlt Selmeczi mester (12-21). Mindez azonban mit sem ért, és Kalmár remek sánca után egyenlítettek a vasgyáriak és jöhetett a döntő játszma (13-25; 2-2).

A döntő szett elejére rányomta a bélyegét a tét, minimálisan, egy-két ponttal a lila-fehérek folyamatosan lépéselőnyben voltak. Egri, Kiss, Vajdová és Tosic felváltva szereztek pontokat, ám mindig volt válasz hazai oldalról is, ám két pontos újpesti előnynél mégis Selmeczi Zsuzsanna kért időt (10-8). Ez két vendéglátó pontot eredményezett, ami Németh Szabolcsot sarkallta időkérésre (12-8). Itt is beválni látszott a rövid pauza, négyről egyre olvadt a hazaiak előnye, újabb lila-fehér time-out következett (12-11). A hazaiak mestere nem számolt azonban Egrivel, aki három pontjával – és Kiss hibátlan sáncával együtt – lezárta a találkozót (13-15; 2:3).

Röplabda Női NB I. - 13. forduló

UTE - DVTK 2:3 (20, 20, -18, -13, -13)

2023. február 12., vasárnap - Budapest, UTE Röplabda Csarnok - 60 néző - Vezette: Horváth, Mezei

UTE: Győr 1, Kis 14, Takács 9, Borsos 7, Sziládi 17, Rádosi 5. Csere: Németh (liberó), Correa 3, Kovács 2, Kopunovic 2, Stojanovic 3. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna
DVTK: Kiss 8, Kalmár 3, Vajdová 25, Hollósi 9, Tosic 20, Egri 21. Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Németh, Nagy, Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Selmeczi Zsuzsanna: Csak gratulálni tudok a lányoknak, mert láttam azt, hogy kitették a szívüket a pályára, és egytől egyig mindenki a maximumot tudta nyújtani! Erre lehet építenünk! Remélem megérezték annak az ízét, hogy milyen jó magas színvonalú röplabdát játszani!

Németh Szabolcs: Nyögvenyelősen, dadogósan kezdtük a találkozót, ami fellelkesítette a hazaiakat. Az első két szettünk erre ment rá, kerestük a játékunkat. El kellett érnem a játékosoknál, hogy higgyenek magukban és a játékunkban. Ennek köszönhető volt a harmadik, de leginkább a negyedik szettben mutatott erődemonstráció a részünkről. A döntő szett mindig egy lutri, ami az elején nem nekünk kedvezett. Folyamatosan szaladtunk az eredmény és az egy-két pontos lila-fehér előny után. Aztán sikerült egy olyan taktikai húzást meglépnünk, amit a játékosaim maradéktalanul betartottak és ennek köszönhetően megnyertük a találkozót. Igyekszünk a mai találkozót is előnyünkre fordítani és felhasználni azokat az óriási küzdelemben szerzett tapasztalatokat, amit a mai mérkőzés adott nekünk. A jövőre nézve fontos útmutató, hogy minden találkozón az első labdamenettől fogva száz százalékosan kell koncentrálnunk és harcolnunk. A győzelemnek örülünk, dolgozunk tovább!