Beharangozó 2023. február 21., kedd

Szerdán a Salamanca érkezik a DVTK Arénába

Február 22-én, szerdán 18 óra 10 perces kezdettel játssza a DVTK HUN-Therm a 2022/2023-as Euroliga szezon utolsó hazai csoportmérkőzését. A nemzetközi kupasorozat csoportkörének záró felvonásaként a spanyol Perfumerias Avenida Salamanca csapata látogat a DVTK Arénába. A találkozó előtt bemutatjuk az ellenfelet, a két csapat legutóbbi eredményeit.

Szerdán a Salamanca érkezik a DVTK Arénába


Euroliga B-csoport 13. forduló

2023. február 22., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
18:10 DVTK HUN-Therm - Perfumerias Avenida Salamanca

Mérkőzés információk

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6.A.

Kapunyitás: 17:10

Ellenfél-leső

A Salamanca stabilan az Euroliga legjobb csapatai között szerepel, a tavalyi FinalFour-ban a Sopron Basket csapata ejtette ki őket az elődöntőben, majd a ZVVZ USK Praha felett diadalmaskodva szerezték meg a harmadik helyet. Legutóbbi Euroliga mérkőzésüket is éppen a Sopronnal játszották Spanyolországban, ahol hazai pályán 74-61-re felül tudták múlni a tavalyi aranyérmest. Eddig 7 győzelemmel és 5 vereséggel foglalják el a a B csoport tabellájának ötödik helyét, a továbbjutás szempontjából tehát mindenképp kulcsfontosságú mérkőzés nekik a szerdai összecsapás.

Januárban edzőváltásra került náluk sor a csapatban: Roberto Iniguez helyére José Vazquez Mougan került. A napokban érkezett hozzájuk az amerikai Alexis Prince a Hatay csapatától. Meghatározó szerepet játszik a Salamancában Julia Reisingerova, Bridget Carleton, Mariella Fasolua és a tapasztal spanyol válogatott kiválóság, Silvia Dominguez is.

Egymás ellen

Tavaly decemberben mérkőzött meg egymással a két csapat Spanyolországban, akkor a Salamanca minden játékrészt megnyerve, magabiztos játékkal aratott nagy arányú győzelmet: 94-52-re győzték le DVTK HUN-Therm csapatát.

2022. december 14. (Salamanca, Pabellón Municipal Wurzburg)
Perfumerias Avenida - DVTK HUN-Therm 94-52 (21-18, 23-17, 29-5, 21-12)