Beharangozó 2020. április 20., hétfő

Mi történt velük azóta? 4. rész

A Ligakupa-győztes csapat tagjainak többsége még mindig aktív labdarúgó, de többen elkezdték edzői karrierjüket is. Lássuk, mi történt velük az utóbbi években!

Mi történt velük azóta? 4. rész


(A mérkőzés jegyzőkönyvébe bekerült labdarúgókat vettük sorra. A névre kattintva a részletes pályafutás olvasható)

Ivan Radoš:  Egészen 2019 nyaráig védett Diósgyőrben, jelenleg a Vasas játékosa. Nagyobbik fia a DVTK U10-ben, a kisebbik a DVTK U6-ban játszik.

Nenad Rajić:  a bajnokság végén ugyan távozott, ám 2014 őszén a sérülések miatt visszatért néhány hónapra Diósgyőrbe a kispadra. Később hazájában a Mladost Bački Jarak csapatában védett, azonban egyre inkább a kapusedzői munkára készült. Jelenleg a német alacsonyabb osztályú 1.FC Südring Aschaffenburg edzői stábjában dolgozik.

William Alves: 2015 nyarán távozott Diósgyőrből, egyúttal befejezte labdarúgó-pályafutását, és edzői diplomát szerzett. Jelenleg a Grêmio Esportivo Osasco U20-as csapatának vezetőedzője

Bacsa Patrik: a DVTK saját nevelésű játékosa idén télen igazolt Újpestre. 

Barczi Dávid: 2016 nyarán igazolt Székesfehérvárra, később játszott a Vasasban, jelenleg a ZTE labdarúgója

Augusto Batioja: egy évet játszott Diósgyőrben, majd visszatért Szerbiába, 2015 óta viszont Csehországban játszik. Jelenleg a Viktoria Žižkov labdarúgója.

Debreceni András: 2014 végén a Vasasba igazolt, majd Győrben játszott, jelenleg a Mosonmagyaroóváron várja a bajnokság folytatását

Egerszegi Tamás: mezőkövesdi, legnicai, angyalföldi, paksi, kispesti kitérőt követően idén télen visszatért Diósgyőrbe.

Elek Ákos: másodszorra 2017 elején értékesítette a DVTK a játékjogát a Kairat Almatynak, ahonnan két év múlva tért vissza Magyarországra, a Vidi FC csapatába.

Futács Márkó:  a Leicester kölcsönjátékosa az idény végén távozott. Később játszott Törökországban, a Hajduk Split játékosaként gólkirály lett Horvátországban, 2019 elejétől a Vidi FC játékosa.

Gosztonyi András: 2012-ben érkezett, és 2015 nyarán igazolt Szombathelyre, majd a lengyel Śląsk Wrocław játékosa lett. 2017 elején tért vissza Magyarországra, Kisvárdára. Jelenleg is ott játszik.

Miroslav Grumić: 2016 végén igazolt Kisvárdára, ezt követően játszott Kozármislenyben, Szombathelyen, Zalaegerszegen, most télen igazolt Szegedre. 

Senad Husić: 2016-ig játszott Diósgyőrben, majd hazatért Bosznia-Hercegovinába. Próbálkozott még a svéd alacsonyabb osztályban, idén Koszovóban játszik.

Kádár Tamás: a válogatott védő pályáját biztosan mindenki ismeri. Diósgyőrből 2015 elején a Lech Poznańba igazolt, ahonnan a Dynamo Kyiv vásárolta meg a játékjogát. A közelmúltban igazolt Kínába.

Zoran Kostić:  a bajnokság végén Nyíregyházára igazolt, végül hazatért régi klubjába, a Borac Čačakba. Visszavonulását követően UEFA A-licences edzői diplomát szerzett, jelenleg az élvonalbeli Radnički Niš stábjában dolgozik.

Nikházi Márk:  féléves dunaújvárosi kölcsöntől eltekintve egészen 2016 végéig játszott Diósgyőrben, majd az MTK, a Paks és a III. Kerület voltak pályafutásának állomásai. A téli átigazolási szezonban a Siófok labdarúgója lett.

Vadász Viktor: három és fél év után a bajnokság végén Újpestre igazolt. Később Békéscsabán és Győrben szerepelt, jelenleg Mosonmagyaróváron focizik.

Vági András: most nyáron tért vissza Diósgyőrbe. Közben játszott Pakson, Mezőkövesden. Elkezdte edzői pályafutását is, UEFA A-licences szakemberként a DVTK U7-es csapatával dolgozik.

Szivics Tomiszláv:  2015 tavaszán hagyta el Diósgyőrt. Ezt követően a szerb U21-es válogatottat kivezette az Eb-re, és dolgozott Mezőkövesden, legutóbb pedig Pakson.

Vladimir Radenkvić: Szivics Tomiszlávval együtt távozott, és a szerb U21-es válogatottnál is együtt dolgoztak. Később a Slovan Bratislava másodedzőjeként nyert szlovák bajnokságot, legutóbb ősszel az Apollon Limassol másodedzője volt.

Bene Ferenc: a következő idényben már a DVTK utánpótlás szakmai igazgatójaként dolgozott, ahonnan a gyirmóti kispadra váltott, és az élvonalba vezette őket. Később Dorogon és Nyíregyházán sportigazgató lett, az U18-as válogatott szövetségi edzője is volt, idén pedig a Vasas kispadján ül.

Mi történt velük azóta? - 1. rész

A 2013 óktóberében lejátszott DVTK - Mezőkövesd mérkőzés főszereplői

Mi történt velük azóta? - 2. rész

A 2011 áprilisában lejátszott Nyíregyháza - DVTK mérkőzés főszereplői

Mi történt velük azóta? - 3. rész

A 2011/2012-es bajnokság nyitófordulójában lejátszott DVTK - ZTE mérkőzés főszereplői