Beharangozó 2014. május 13., kedd

“Csak a győztesekre emlékeznek”

Két kupadöntőbe is bejutott ebben a szezonban a DVTK. Először a Ligakupa fináléjában a Videoton lesz az ellenfél a Diósgyőri Stadinban, azaz papíron semleges pályán, mégis saját közönség előtt.

“Csak a győztesekre emlékeznek”

- Csak a győztesekre emlékeznek - kezdte Szivics Tomiszláv. - Azonban büszke vagyok a csapatomra, mindenre, amit eddig sikerült elérni és bármilyen eredmény is születik a Ligakupa döntőjében, gratulálni fogok nekik. Nagy dolog eljutni egy sorozat döntőjébe és úgy vagyunk vele, ha már itt vagyunk, akkor szeretnénk meg is nyerni!

A DVTK ebben az idényben már háromszor is találkozott a Videotonnal. Az OTP Bank Liga 15. fordulójában egy magas színvonalú mérkőzésen Bacsa és Gohér góljával 2-2 lett a végeredmény, míg a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az idegenbeli 0-0-t követően hazai pályán Futács góljával 1-0-ra győzött és továbbjutott a Diósgyőr.

- A Videoton egy nagyon jó csapat, a játékosállományuk alapján akár az első helyen is állhatnának. Ráadásul az utóbbi időben javuló formát mutatnak - dicsérte az ellenfelet a DVTK vezetőedzője.

Szivics Tomiszláv (Fotó: Szabó Gábor)


Mindkét kupadöntőbe bejutott a DVTK, így ebben a szezonban 51 mérkőzésen lép pályára csapatunk, ami a Magyarországon lejátszható maximális mérkőzésszám (OTP Bank Liga: 30, MK: 8, LK: 13).

- Egy pokoli sorozat közepén játszunk a Videoton ellen, hónapok óta heti két mérkőzésen lépünk pályára és az utóbbi időben a legjobb csapatok ellen. Ezért rotálnom kell a játékosokat, figyelni arra, hogy nem lehet 3-4 naponta csúcsteljesítményt nyújtani hosszú időn keresztül. Az FTC ellen néhányan pihentek, ők a Videoton ellen visszatérnek a csapatba, nagy kérdés, hogy Futács Márkó sérülése után tudja-e vállalni a játékot - sejtette a kezdőcsapatot Szivics Tomiszláv.

A válogatott csatáron kívül Lazar Marjanović sérült, ő biztosan nem játszhat, míg Eperjesi Gábor kiállítása miatt kapott eltiltása miatt nem léphet pályára.

A DVTK - Videoton Ligakupa-döntő kedden 19 órakor kezdődik (tv: Sport1) a mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Tóth II Vencel és Medovarszki János lesznek.

A mérkőzés napján a döntőt rendező MLSZ döntése értelmében a Diósgyőri Stadionban nem lehet jegyet vásárolni, azonban a DVTK Ajándékbolt Szinvaparkban található üzletében 12-19 óra közt váltható jegy. Ezentúl az internetes jegyvásárlás lehetősége is nyitva áll. Az ülőhelyi jegyek már elfogytak, állóhelyre még lehet belépőt venni:

A Ligakupa-döntő előtt, 17:30-18:30-ig külön drapéria egyeztetés lesz minden szektornál kijelölt zónában. A sportlétesítmény területére kizárólag írásban engedélyezett zászlók és felíratok bevitele megengedett. (A DVTK által korábban kiadott "engedélyek" nem érvényesek, újra végig kell csinálni a procedúrát.) Kérjük a szurkolókat, hogy belépés előtt ellenőrizzék, nincs-e olyan tárgy a birtokukban, amit a pályarendszabályok alapján nem szabad bevinni a stadionba (az esernyő is ilyen tárgynak számít)! Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzést követő ünneplés során a nézők nem léphetnek a pálya területére.

Történelem

A DVTK összes mérkőzése a Ligakupában