Beharangozó 2016. november 8., kedd

Hat nap alatt négy mérkőzés

Hat nap alatt négy mérkőzést játszik a DVTK Jegesmedvék csapata. Szerdán délután fél héttől a Magyar Kupában a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják a Doug Bradley tanítványai, majd közvetlenül a találkozó után Romániába utaznak, ahol három meccs vár rájuk. A mérkőzések előtt a vezetőedző mellett a válogatottól visszatérő Magosi Bálint válaszolt az újságírók kérdéseire.

Hat nap alatt négy mérkőzés

A program

Magyar Kupa 3. forduló

2016. november 9. szerda (Miskolci Jégcsarnok)
18:30 DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák

MOL Liga 

2016. november 11., péntek (Galac, Patinoarul Artificial)
17:00 Dunărea Galați - DVTK Jegesmedvék

2016. november 13., vasárnap (Brassó, Patinoarul Olimpic)
17:30 Corona Braşov - DVTK Jegesmedvék

2016. november 14. hétfő (Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya)
18:00 Sport Club Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék

Doug Bradley: - Kemény mérkőzésre számítunk a dunaújvárosiak ellen, akik a liga második legeredményesebb támadósorával rendelkeznek. A semleges zónában is rendkívüli módon figyelni kell a korongokra, a védekező harmadban pedig be kell tartani a taktikát, és szükség esetén ki kell segíteni egymást. Igazán jó csapatot fogadunk, biztosan remek mérkőzést fogunk játszani.

Három, utazással nehezített, amúgy is különösen nehéz mérkőzés vár ránk Romániában. Általánosságban elmondható, hogy idegenben mindig nehezebb győzni, mint a jól ismert hazai körülmények között. Mindhárom ellenfelünket ismerjük, különösen a galaciakat, mert velük már háromszor is találkoztunk a MOL Liga mellett a Kontinentális Kupában is, a brassóiakkal kétszer, a csíkszeredaiakkal egyszer meccseltünk. A Dunarea veszélyes csapat, aki ellen nehéz játszani. Amennyiben több helyzetet tudunk kialakítani, és azokat jobb százalékban tudjuk kihasználni, mint ellenfelünk, akkor ismét sikeresek lehetünk. 

A brassói egy jól összerakott csapat, van egy kiváló kapusuk és néhány nagyszerű mezőnyjátékosuk. Idegenben 1-0-ra győztünk, de bármelyik oldalra eldőlhetett volna a mérkőzés. Hazai pályán ugyan nagy különbséggel nyertünk, de csak az utolsó harmadban tudtuk eldönteni a találkozót, amikor a 3. gól megtörte őket, és el is fáradtak. Most is szoros találkozóra számítok. 

A csíkszeredaiak lecseréltek néhány légióst, ezért további elemzésre van szükség, hogy milyen változásokat okozott ez. Az utazások során, amikor a Sport Club is lejátszott már néhány meccset, lesz erre lehetőség. Csíkszereda mindig forró helyszín, Miskolcon kívül ott járnak még nagy számban ki a mérkőzésre a szurkolók, akik időnként legalább olyan hangosak, mint amit hazai pályán megszoktunk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!