Beharangozó 2023. január 28., szombat

“Nagyon várjuk már, hogy folytatódjon a bajnokság!”

Az első helyről várja a DVTK a Merkantil Bank Liga tavaszi folytatását. A 21. fordulóban vasárnap 13 óráról Soroksáron játszik a csapat. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“Nagyon várjuk már, hogy folytatódjon a bajnokság!”


Kuznyecov Szergej az ötödik fordulót követően vette át a DVTK irányítását, így most először készítette fel csapatát egy egész szezonra.

- Végre jutott egy kis idő a közös munkára, még akkor is, ha rövid idő állt rendelkezésre - reagált Kuznyecov Szergej. - Egyéni felkészüléssel vágtak bele a srácok még december közepén, majd az új évet hazai környezetben kezdtük, utána pedig a téli edzőtáborban folytattuk. Az erőgyűjtés mellett tovább tudtuk csiszolni az alapjátékunkat is, még egyszer átbeszéltük azokat az elveket, amit a pályán szeretnénk látni. Emellett erős ellenfelekkel szemben is helyt álltunk a felkészülési mérkőzéseken, mert sok helyzetet dolgoztunk ki, ugyanakkor a saját kapunk előtt kevés lehetőséget engedtünk a nekik. Azt azonban ne feledjük, hogy a munkának sosincs vége, mindig lehet fejlődni, ezért mi is csak megyünk előre és előre.

Az edzőtáborról bővebben az alábbi videointerjúban beszélt Kuznyecov Szergej.

A téli edzőtábort követően hazai pályán készült a csapat, és az edzések közé szerdán belefért egy felkészülési mérkőzés is.

- A kiváló spanyolországi körülmények - amiért most ismét köszönetet mondok a klubvezetésnek, akik lehetővé tették ezt a téli edzőtábort - után adaptálódni kellett a magyarországi viszonyokhoz. Ebből a szempontból is tökéletesnek bizonyult az FC Košice elleni mérkőzés - bólogatott.

A DVTK az első helyről várja a folytatást, a második PMFC-t 4, a harmadik MTK-t 5. ponttal előzi meg.

- Nagyon várjuk már, hogy folytatódjon a bajnokság! - mondta Kuznyecov Szergej. - Minden ellenfél más, minden mérkőzés más. Nagy akarattal megyünk ki a pályára, mert ismét örömet szeretnénk szerezni a szurkolónknak, és be fogjuk bizonyítani, hogy milyen kemény munkát végeztünk a téli szünetben. Azt természetesen nem tudjuk, hogyan alakul a mérkőzés, abban viszont mindenki biztos lehet, hogy mindent megteszünk azért, hogy a mi terveink váljanak valóra. Minden mérkőzésen a saját stílusunkban akarunk játszani, ezért a felkészülés során is a saját stílusunkat gyakoroltuk. Természetesen figyelembe vesszük az ellenfél játékát is, ennek megfelelően történik meg a finomhangolás. Soroksáron is ugyanazt az eredményes játékot várom a csapattól, mint ősszel, csak még jobb minőségben - fogalmazott.

A DVTK-ban Holdampf Gergő műtét utáni rehabilitációja jól halad, már a magas intenzitású futásokat is elkezdte, de még nincs játékra készen, miként kisebb sérülése miatt Jérémie Obounet játéka is kérdéses. A többi téli igazolás, Lőrinczy Attila, Medgyes Sinan és Senkó Zsombor szereplése csak a szakmai stáb döntésén múlik.

A soroksáriak jól kezdték a bajnokságot, a második tíz mérkőzésen viszont csak 3 győzelmet arattak 3 döntetlen és 4 vereség mellett, így jelenleg a középmezőnyben foglalnak helyet 28 ponttal. (Az ellenfélről bővebben itt lehet olvasni.)

- Alaposan kielemeztük az ellenfelet elsősorban az utolsó felkészülési mérkőzésük alapján, hiszen valószínűleg az ott látottak állnak a legközelebb ahhoz, amit várhatunk vasárnap kora délután. Fegyelmezetten védekeznek, labdavesztés után gyorsan visszaállnak és alapvetően kontrákra játszanak - árulta el a DVTK vezetőedzője. - Természetesen beszéltem Lőrinczy Attilával is, ám Soroksáron is átalakult a keret, három kulcsjátékos távozott, akiket fiatalokkal pótoltak. Akár egy játékos kicserélése is megváltoztathatja egy csapat játékát, elég csak arra gondolni, hogy például mennyire más lesz a játék képe, amikor egy gyors játékos maga elé kéri területbe a labdát, míg a helyére, ugyanarra a posztra beálló lassabb társa a lábára várja a labdát, hogy utána ő futtathassa a társakat.

Kuznyecov Szergej hosszú és eredményes labdarúgó pályafutást követően kezdte el edzői karrierjét, így saját tapasztalatból tudja, mire kell egy januári mérkőzésen figyelni a játékosoknak.

- A levegő hőmérséklete nem befolyásolja a srácok teljesítményét, hiszen folyamatosan futnak. Természetesen más lenne a helyzet -15 fokban, de várhatóan olyan hideg most nem lesz - osztotta meg. - Nagyobb gondot jelent, ha a talaj éjszaka megfagy, majd a napsütés hatására a felső réteg felenged. Természetesen ilyenkor eleve mások a pályaviszonyok, hiszen nem nő a fű, sokkal egyenetlenebb a gyep, és akár maga a labda is bekeményedhet a fagypont körüli hőmérséklet hatására. Ez mind apróság, amihez alkalmazkodni kell, de ne feledjük, sokszor akár ezek az apróságok döntenek a futballban.

A DVTK programja

2022. december 19., hétfő
Egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. január 2., hétfő
Egészségügyi és fizikai tesztek (DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia)

2023. január 4., szerda
A csapat felkészülésének kezdete (DVTK Edzőközpont)

2023. január 6., péntek
Csirmaz István: A kemény edzések ideje van most

2023. január 8., vasárnap
Edzőtábor kezdete, indulás Spanyolországba

2023. január 9., hétfő
Két edzéssel indult a hét

2023. január 10., kedd
Bokros Szilárd: Nem nyaralni jöttünk

2023. január 11., szerda
Bárdos Bence: egy nap, két győzelem

2023. január 12., csütörtök
Gera Dániel engedett bepillantást a DVTK mindennapjaiba az Instagramon

A takoever itt nézhető vissza

2023. január 13., péntek (La Línea de la Concepción, Estadio Municipal de La Línea)
11:15 VfL Bochum 1848 (német 1. osztály) - DVTK 0-3 (0-2)

2023. január 14., szombat
Regeneráló edzés a meccs másnapján

2023. január 15., vasárnap
Munkában a kapusok

2023. január 16., hétfő (Marbella, Dama de Noche)
15:00 FK Jablonec (cseh 1. osztály) - DVTK 1-0 (1-0)

2023. január 17., kedd
Jurek Gábor: Próbálok a lövéseken minden nap javítani

2023. január 18., szerda (Málaga, Estadio Jose Burgos De Quintana)
11:30 Vélez C.F. (spanyol Segunda Federación) - DVTK 3-2 (1-2)

2023. január 19., csütörtök (Marbella, Dama de Noche)
15:00 Aarhus GF (dán 1. osztály) - DVTK 1-1 (0-0)

2023. január 20., péntek
Edzőtábor vége, hazautazás Spanyolországból

2023. január 22., vasárnap
Kuznyecov Szergej értékelte az edzőtábort

2023. január 25., szerda (DVTK Edzőközpont)
13:00 DVTK - FC Košice (szlovák II. osztály) 2-0 (1-0)

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2023. január 29., vasárnap
13:00 Soroksár SC - DVTK