Beharangozó 2023. február 12., vasárnap

Ajka - DVTK 0-1 (0-1)

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában a DVTK nyert Ajkán. Az első félidőben a hazai csapat bátran játszott és felvállalta a támadó játékot, a gólt mégis Bárdos Bence szerezte Lőrinczy Attila beadásából, és több gyors piros-fehér ellentámadás is magában rejtette a veszélyt. A fordulás után is hasonló maradt a játék képe, a DVTK szervezett játékkal tartani tudta az eredményt, és ezúttal a küzdeni tudással szerezték meg a három pontot a Testgyakorlók.

Ajka - DVTK 0-1 (0-1)


Merkantil Bank Liga 23. forduló

FC Ajka - Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Ajka, Városi Sportcentrum, 1300 néző. Játékvezető: Horváth Tibor (Szécsényi István, Máyer Gábor).
Ajka: Horváth Dániel - Szűcs Kristóf, Jagodics Bence, Kenderes Zoltán, Csemer Gyula - Tajthy Tamás, Csizmadia Zoltán - Sejben Viktor, Berzsenyi Kevin, Gaál Bálint - Szarka Ákos. Vezetőedző: Jeney Gyula.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Bényei Ágoston, Lőrinczy Attila - Jurek Gábor, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Koman Vladimir helyett Bertus Lajos és Jurek Gábor helyett Gera Dániel az 59., Berzsenyi Kevin helyett Vogyicska Bálint és Gaál Bálint helyett Gyuris Aurél a 62., Lőrinczy Attila helyett Cseke Benjámin a 67., Sejben Viktor helyett Molnár Márkó a 70., Jagodics Bence helyett Rabatin Richárd és Csizmadia Zoltán helyett Doncsecz Levente a 79. percben.
Sárga lap: Szatmári Csaba a 8., Csirmaz István a 36., Szűcs Kristóf a 45., Szarka Ákos a 82., Zsolnain Richárd (a kispadon) a 85., Rabatin Richárd a 88., Branislav Danilović a 88. percben.
Gólszerző: Bárdos Bence (0-1) a 23. percben.


Kulcspillanatok

23. perc: Dósgyőri oldalszabadrúgás balról, Lőrinczy Attila emelte a kapu elé a labdát, ahol a berobbanó Bárdos Bence az ötösről a keresztléc alá fejelt, 0-1

Edzői értékelések

Jeney Gyula: -  A mérkőzés előtt úgy gondoltuk, hogy a DVTK két gyors szélsőjét kell levédekezni ahhoz, hogy legyen esélyünk győzni. Visszaállhattunk volna ennek érdekében, de nem emellett döntöttünk, és így is sikerrel jártunk, végül nem a széleken vertek meg minket. Óriási fölényben futballoztunk, macska-egér játékot láttak a szurkolók. A DVTK-t ugyanúgy lefociztuk, mint az MTK-t, bár a szurkolók erre is azt mondhatják, jó-jó, de kikaptunk 1-0-ra. Engem azonban az eredmény nem érdekel, erre a játékra lehet építeni. Büszke vagyok a srácokra, büszke vagyok a csapatunkra.
Mindig magamban keresem a hibát, most például azt szeretném tudni, hogy a DVTK elleni ekkora mezőnyfölény, ilyen brutális foci ellenére - ami a pálya talaja miatt nem volt olyan jó, mint az MTK ellen - hogyan nem sikerült nyerni. Nagyon jól álltak be a cserék, jól működött, amikor rendszert váltottunk, de nem kaptunk meg egyetlen büntetőt sem. Egy nagy csapat ismérve az, hogy egy ilyen meccset is meg tud nyerni: a diósgyőriek háromszor jöttek át a felezővonalon, fejeltek egy gólt egy rögzített játékhelyzet után, és megnyerték a mérkőzést.
Egy pontot hagytunk a meccsben, mert rúgott gól nélkül nem lehet nyerni. A helyzetkihasználásban, a 16-oson belüli játékban fejlődnünk kell, többet ls bátrabban kell kapura lőni. Nekünk meg kell tanulni nyerni, mert az külön művészet. Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez!

Kuznyecov Szergej: - Kemény mérkőzésen vagyunk túl, az ellenfél végig nyomás alatt tartott minket. Amikor előzetesen kielemeztem az ajkai csapat játékát, akkor ilyesmi mérkőzésre számítottam, de ennyire nehéz találkozóra én sem gondoltam. A mai egy olyan találkozó volt, amikor meg kellett mutatni, milyen karakter van bennünk, és az öltözőben azt mondtam a játékosoknak, hogy átmentek ezen a vizsgán.
A hosszú bajnokság során előfordulnak olyan mérkőzések, amikor az a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, és így nyerjük meg a meccset. A mai is ilyen volt.
Amikor eljutottunk az ellenfél kapujáig, akkor veszélyes helyzeteket dolgoztunk ki, amiből több gólt is szerezhettünk volna. Minél több hasonló mérkőzést játszunk, annál jobb az egész ligának, az elsőtől az utolsó pillanatig érdekes volt a meccs, az ilyen mérkőzések tetszenek a szurkolóknak.