Beharangozó 2023. február 11., szombat

“Ismét domináns játékot akarunk játszani”

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában Ajkán játszik a DVTK. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“Ismét domináns játékot akarunk játszani”


Az elmúlt fordulóban a klub alapításának 113. évfordulóján a játék képe alapján magabiztos győzelmet aratott a DVTK, pedig a Tiszakécske az előzetes várakozásokkal ellentétben kettős falat húzott a 16-osa elé.

- Rendszerint betömörülnek az ellenfeleink, ezért már kellő tapasztalatot szereztünk az ilyen harcmodor ellen - mutatott rá Kuznyecov Szergej. - A legfontosabb különbség, hogy négy vagy öt védővel áll fel az ellenfél, ezért minden találkozóra A- és B-tervvel érkezünk. Amikor láttuk a kécskeiek összeállítását, csak fel kellett frissíteni az öltözőben a korábban gyakoroltakat. És ahogy telik az idő, egyre jobban bízom benne, hogy amennyiben meccs közben felállást vált az ellenfél, a játékosok már maguktól lereagálják azt, nekünk kívülről csak segíteni kell a finomhangolásban.

A bajnokságot hektikusan kezdő FC Ajka az ősz közepén beleszaladt egy ötmeccses nyeretlenségi szériába, amit edzőváltással orvosoltak a klubvezetők. Ezt követően szó szerint megtáltosodott a csapat, csak az MTK tudta nagy nehézségek árán legyőzni őket, és a Mosonmagyaróvár rabolt pontot az idei év első meccsén, a többi bajnokijukat megnyerték. Ennek köszönhetően feljöttek a középmezőny elejére, és dobogósok az 5 és a 10 meccses formatabellán is. (Bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről)

- Egy lendületben lévő csapathoz látogatunk. Jó hatással volt rájuk az edzőváltás, az azt követően lejátszott hét mérkőzésből ötöt megnyertek, egy döntetlent játszottak és csak az MTK ellen szenvedtek vereséget. Általában 4-2-3-1-es felállásban lépnek pályára, és hozzánk hasonlóan próbálnak kreatív futballt játszani, megbontani az ellenfél védelmét, és még a pontrúgás-variácókban is fel lehet fedezni némi hasonlóságot. Emiatt nehéz ellenfélre és taktikailag érdekes mérkőzésre számítok.

A műtét utáni rehabilitációt végző Holdampf Gergő az egyedüli hosszabb ideje hiányzó a DVTK keretében, eltiltott nincs.

- A hét elején többen is hagytak ki edzéseket, és hála a DVTK Medical szakembereitől kapott segítségnek javul az állapotuk, még ha néhányan nem biztos, hogy a kezdőcsapatban tudják kezdeni a mérkőzést. Rajtuk kívül Könyves Norbert viszont betegséggel küzdött, az ő játéka erősen kétséges - adott tájékoztatást.

A DVTK és az Ajka is nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, és kevés gólt kap. Lehet ez egy egyébként a DVTK-ra nem jellemző egygólos mérkőzés? - kérdeztük zárásként.

- A futballban minden lehet - reagált Kuznyecov Szergej. - Várhatóan fagyott talaj vár ránk Ajkán is, ahol megnő a véletlen szerepe, és ugyan mindkét csapat ugyanazon a körülmények között játszik, de aki támadni próbál, annak sokkal nehezebb a dolga, mint annak, aki védekezik. Mi mégis ismét domináns játékot akarunk játszani.

A találkozóról ingyenes élőképes közvetítést adunk Marosréti Ervin kommentálásával.