Beharangozó 2023. február 22., szerda

Lőrinczy Attila: Szeretem, ha rajtam keresztül megy a támadás

Parádés lövéssel szerezte meg első diósgyőri gólját Lőrinczy Attila a PMFC ellen, aki ezzel kulcsszerepet vállalt a vetélytárs elleni győzelemből.

Lőrinczy Attila: Szeretem, ha rajtam keresztül megy a támadás


Hétfő este ragadóhoz méltó mérkőzésen győzött 3-2-re a DVTK a PMFC ellen.

- Jó kis rangadót játszottunk a Pécs ellen, az ilyen mérkőzéseket mindig jobban várjuk - idézte fel Lőrinczy Attila. - Nagyon kiélezett csata volt, a harmadik helyezett érkezett, ahol tudtuk, hogy egy győzelemmel nagyot léphetünk előre. Ezért nagyon készültünk, és örülök, hogy sikerrel vettük az akadályt.

A PMFC kapta a legkevesebb gólt a mezőnyben, ezért előzetesen sokan arra számítottak, hogy egy gólszegény találkozót játszik a két csapat, ehhez képest öt gól esett.

- Sokkal jobban szeretek jó csapatok ellen játszani, mert ők bátrabban felvállalják a nyílt játékot - folytatta a középpályás. - Ilyenkor nagyobb terület nyílik előttünk, könnyebben tudunk előre játszani, ami sokkal kedvezőbb nekünk. Láthattuk, hogy a Pécs jól játszott, és ha az első játékrészben nem is, a második félidőben mi is jobban néztünk ki, többet birtokoltuk a labdát, és lőttünk három szép gólt.

A második félidőre alaposan feljavult a DVTK játéka, és két újabb góllal sikerült eldönteni a mérkőzést.

- A DVTK akkor tud jó teljesítményt nyújtani, ha dominálunk, ezért erre törekszünk a jövőben is - mondta. - A középpályán igyekszem én is hozzájárulni a labdabirtokláshoz, szeretem, ha rajtam keresztül megy a támadás. A videózás során arról is beszéltünk, hogy még jobban meg kell találni azokat a pozíciókat, ahol tudunk segíteni a társaknak, és akkor még jobb lesz a támadójátékunk.

A télen érkezett Lőrinczy Attila gyorsan beilleszkedett a DVTK csapatába, a tavaszi négy mérkőzésen két gólpassz és egy gól fűződik a nevéhez. A soroksári szezonnyitón Lukács Dánielt szolgálta ki, Ajkán Bárdos Bence fejelt gólt a beadásából, a PMFC ellen pedig egy parádés lövéssel szerezte meg ismét a vezetést a DVTK-nak.

- Nagyon vártam az első gólomra, de örültem annak is, hogy már két gólpasszt adtam - osztotta meg. - Ezt szeretném folytatni, hiszen akkor a csapat is eredményes lesz, és a célunkat is elérjük.

Az őszi szezonban még a Soroksár színeiben lőtt egy hasonlóan nagy gólt Lőrinczy Attila a DVTK Stadionban, azaz egyáltalán nem szokatlan tőle a távoli kísérlet.

- Szeretek távolról lőni, talán ez az egyik erősségem. Hétfő este Jurek Gábor a jobb szélről hozta be a labdát, én egy kicsit visszaléptem, hogy elszakadjak a védőktől. Amikor passzolt, akkor láttam, hogy nincs rajtam senki, ezért próbáltam úgy átvenni, hogy egyből tudjak lőni. Végül egy kicsit magam alól lőttem el, és visszahúztam, amivel becsaptam be a kapust, mert nem oda várta a labdát. Már amikor a kapu felé repült a labda, akkor láttam, hogy bemegy, és amikor hozzáért a hálóhoz, nagyszerű érzés töltött el. Ezt követően pedig a szurkolók hangorkánja felemelő érzés volt. Nagyon sok gólt szeretnénk még lőni diósgyőri színekben!

A négyből egy rangadó megvan, vasárnap jön a következő, a borsodi rangadó (majd a Gyirmót és az MTK elleni).

- Kazincbarcikán egészen másféle mérkőzésre számítunk - tekintett előre. - A szomszédoknál most történt edzőváltás, és 3-0-ra nyertek múlt hétvégén. 5-4-1-es felállásra és kemény védelemre számítunk, amit nehéz lesz áttörni. Szeretnénk sokat birtokolni a labdát, jól megmozgatni őket, és több góllal nyerni.

Győzelmével a DVTK már 12 pontra növelte előnyét a harmadik, már nem feljutó helyen álló PMFC előtt, ami a gyakorlatban ennél is több, hiszen a DVTK sokkal több győzelmet aratott, márpedig pontazonosság esetén a győzelmek száma rangsorol.

- Ad némi megnyugvást az előny, de hátradőlni nem szabad, mert hosszú még a bajnokság - intett óvatosságra Lőrinczy Attila. - Sorra jönnek a rangadók, és meg akarjuk nyerni az összes mérkőzést, hogy minél hamarabb bebiztosítsuk a feljutást.