Beharangozó 2023. február 22., szerda

Szívbeteg kisfiúnak gyűjtenek a borsodi rangadón

Alig tíz hónapos és már három szívműtéten, valamint számos orvosi és egyéb beavatkozáson van túl az a bánhorváti kisfiú, aki mellé teljes mellszélességgel odaállt a Kolorcity Kazincbarcika SC és a Bánhorváti SE. A DVTK arra kéri Kazincbarcikára utazó szurkolóit, lehetőségüknek megfelelően csatlakozzanak a mérkőzésen a gyűjtéshez.

Szívbeteg kisfiúnak gyűjtenek a borsodi rangadón


A Kazincbarcika - Diósgyőr mérkőzésen a bejáratoknál, illetve a büfékben is elhelyeznek adománygyűjtő ládákat, ezekbe várják a jószívű, jóérzésű emberek támogatását. A gyűjtés a Bánhorváti hazai találkozói alatt, illetve hétköznapokon a klub főépületében is folytatódik. Az adományokat a KBSC 2023. április 2-án, a Szombathelyi Haladás elleni hazai mérkőzésen nyújtja át a család részére.

Amint arról korábban már beszámoltunk, alig két óra alatt mind a 200 vendégszektorba szóló belépőjegy elfogyott. Kérjük szurkolóinkat érvényes belépőjegy nélkül ne induljanak útnak! A hazai szektorokba szóló belépőjegy megvásárlásához lakcímkártya bemutatása szükséges.

Vencel története

A 10 éves Beni és a 4 éves Bulcsú után 2022-ben érkezett a Bánhorvátiban élő Kovács családba Vencel. Renáta és Dávid nagy izgalommal várták harmadik kisfiukat, akiről rögtön a születése után kiderült, hogy súlyos beteg. Rendkívül ritka szívfejlődési rendellenessége miatt a törékeny picurkára egy 16, majd 9 órás műtét várt, de élni akarása és a család hite eddig átsegítette mindenen. Pedig folyamatos próbatételek, nagyon komoly beavatkozások során vannak túl ők így öten, nagyrészt kétlaki életet élve: anyuka és Vencel Budapesten, apuka és a másik két gyerkőc a közeli településen. Karácsony előtt végre a kis hős is hazatérhetett otthonába, ahol éjszakánként speciális gép lélegezteti. De Reni, Vencel édesanyja azt mondja, jó úton haladnak, a kicsi fejlődése és gyarapodása igen biztató, és reménykeltő a jövőre nézve. Még akkor is, ha tudják, hogy számos újabb beavatkozás és nehézség vár rájuk.

A család anyagi tartalékai az embert próbáló időszak alatt elfogytak, így minden támogatás jól jön a Kovács családnak.

Supersum Alapítvány

Bankszámlaszám:
K&H bank
10402764-50526972-78881015
Közlemény: Vencel