Beharangozó 2023. február 25., szombat

"Nem azt nézzük, mekkora az előnyünk"

Vasárnap kora délután borsodi rangadót játszik a DVTK Kazincbarcikán a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Nem azt nézzük, mekkora az előnyünk"


Az előző fordulóban, hétfő este a harmadik helyezett PMFC csapatát győzte le a DVTK, és már 12 pontra növelte előnyét a harmadik, már nem feljutó helyen álló ellenfele előtt, ami a gyakorlatban ennél is több, hiszen a DVTK sokkal több győzelmet aratott, márpedig pontazonosság esetén a győzelmek száma rangsorol.

- A győzelmek mindig jó hatással vannak a csapatra, különösen egy közvetlen vetélytárs legyőzése esetén, mert ilyenkor nem csak három ponttal gazdagodunk, hanem a csapategység is erősödik. Elégedett vagyok az eredménnyel, de ez már a múlt, előre kell nézni - kezdte Kuznyecov Szergej.

A kazincbarcikai kispadról február 7-én felállították Varga Attilát, akitől ideiglenesen Simon László videoelemző vette át a feladatot. Vasárnap már a helyszínen tekintette meg a kozármislenyi találkozót Csábi József, aki a kispadra még nem ült le, így a DVTK ellen debütál vezetőedzőként. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni.)

- Az egymás elleni találkozóra készülve általában az ellenfél utolsó öt mérkőzését szoktuk alaposan kielemezni - avatott be a DVTK vezetőedzője. - A barcikaiak korábban rendre négyvédős rendszerben játszottak, győztek is legutóbb, viszont elképzelhető, hogy Csábi József - aki egy hete dolgozik a csapattal - változtat, és öt védővel állnak fel. Mi mindenre felkészültünk, megbeszéltük, és begyakoroltuk, hogy mit kell tenni a mérkőzésen, és majd vasárnap meglátjuk, hogy melyik megoldást kell elővenni. Az biztos, külön figyelnünk kell a gyors átmenetekre és a pontrúgásokra, mert legutóbb is ebből a két játékelemből szerezték mindhárom góljukat. Számunkra mégis az a legfontosabb, hogy a saját játékunkat meg tudjuk valósítani, helyzeteket alakítsunk ki, gólokat szerezzünk, és győzzünk.

A kazincbarcikai vendégszektor pillanatok alatt megtelt, így szurkolói támogatásban ezúttal sem lesz hiány, igaz a szűkös befogadóképesség miatt most nem kelhet útra annyi diósgyőri, mint 2011-ben, vagy a ‘80-as, ‘90-es években.

- Egy helyi rangadó előtt mindkét csapat másként készül, egy ilyen találkozónak mindig más a hangulata, és ilyenkor a tabella nem számít. Mi sem azt néztük, hogy mekkora az előnyünk a másik csapat előtt, hanem arra számítunk, hogy az ellenfél mindent elkövet a siker érdekében. De mi is felvesszük a kesztyűt, és akaratban, küzdeni tudásban is föléjük akarunk kerekedni - mondta.

Szatmári Csaba öt sárga lap miatt kapott eltiltása letelt, ugyanakkor Bárdos Bence egy mérkőzést kénytelen kihagyni a legutóbb kapott piros lap miatt. Ugyanakkor többen is sérüléssel bajlódnak, akiknek kérdéses a játéka.

Kuznyecov Szergej éppen a KBSC ellen mutatkozott be a DVTK kispadján tavaly augusztus 28-án.

- Nincs bennem semmi nosztalgia a párosítás láttán, most is egy olyan mérkőzés előtt állunk, amit meg akarunk nyerni - szögezte le.

A találkozóról ingyenes élőképes közvetítést adunk Marosréti Ervin kommentálásával: