Beharangozó 2023. március 5., vasárnap

"Mindig a következő meccset akarjuk megnyerni"

A DVTK a Gyirmót ellen játszik hétfő este a Merkantil Bank Liga 26. fordulójának rangadóján. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Mindig a következő meccset akarjuk megnyerni"


A DVTK négy győzelemmel kezdte a 2023-as évet, majd legutóbb vereséget szenvedett Kazincbarcikán.

- Minden mérkőzésből lehet tanulni, a győzelmekből és a vereségből is, ezért minden találkozót alaposan kielemzünk. A heti munka során sokat videóztunk, megmutattuk a csapatnak, hol követtünk el hibákat - avatott be Kuznyecov Szergej, aki utána felidézte a barcikai meccset is. - A saját stílusunkban játszottunk, közel 70 százalékban mi birtokoltuk a labdát. Ugyanakkor a hazai kapu előtt nem voltunk kellően dinamikusak és agresszívak ahhoz, hogy megbontsuk az ellenfél betömörülő védelmét. A barcikaihoz hasonló mérkőzéseken sokszor egy extra egyéni villanás dönt, egy távoli lövés, egy váratlan húzás a 16-oson belül, ám sajnos ez múlt vasárnap hiányzott. Bízom benne, hogy sokat tanultak a srácok ebből a találkozóból is, aminek már hétfő este látjuk az eredményét.

A gyirmótiak elfogadhatóan kezdték a bajnokságot, ám a 18. és a 22. forduló között öt mérkőzésen keresztül nyeretlenek maradtak. Az utóbbi három meccset viszont sorozatban behúzták. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni:)

- A Gyirmót a stabil védekezésből próbál gyors átmenettel támadást építeni, sokat foglalkoztatják a középcsatárt, aki igyekszik megtartani a labdát, amíg felérnek a társak, illetve próbálnak középen érkezni a szélről beadott labdákra. Ezen kívül a veszélyes pontrúgásokra kell nagyon figyelni - mutatta be az ellenfelet a sportszakember.

Az előző két mérkőzésen előbb Szatmári Csaba (öt sárga lap), majd Bárdos Bence (piros lap) hiányzott a védelem közepéből, de legutóbb sérülés miatt nem állt rendelkezésre Gera Dániel és Bényei Ágoston sem. Holdampf Gergő viszont sérülése után 112 nappal visszatért a csapatba.

- Egy sérülés után minél hamarabb beáll egy játékos, annál jobb neki és a csapatnak is. A legutóbb is hiányzó Gera Dániel és Bényei Ágoston viszont ezen a héten sem edzett, a többiek rendelkezésre álltak - adott tájékoztatást a diósgyőri vezetőedző. - A heti edzések során többféle variációt is kipróbáltunk, figyeltük, ki, milyen formában játszik, és akik jól dolgoztak, azok fogják hétfőn megkapni a lehetőséget.

A Merkantil Bank Liga 23. és 27. fordulója között a tabella forduló előtti állása szerint a 2. MTK, a 3. PMFC, a 4. Gyirmót és az 5. Ajka ellen lépett és lép pályára a DVTK, illetve játszott egy borsodi rangadót.

- Számomra az az alapelv, hogy mindegyik mérkőzésen három pontot lehet szerezni, ezért mindig a következő mérkőzést akarjuk megnyerni. Amennyiben ez sikerül, akkor a bajnokság végén örömmel fogjuk összeszámolni a pontokat.

Igazi rangadó vár a csapatra és a közönségre? - kérdeztük végezetül.

- A tabella első és negyedik helyezettje találkozik, ami mindenképpen arra utal, hogy egy érdekes mérkőzésre számíthatnak a szurkolók, ahol a terveink szerint a saját kezünkbe vesszük a mérkőzés alakulását. Az ellenfél alaposan kielemezheti a játékunkat, ám az nem elég, tenni is kell ellene. És itt jön a labdarúgók szerepe, ha a pályán jó döntéseket hoznak, hozzáteszik az extra megoldást, akkor azzal eldönthetik a mi javunkra a mérkőzést. A lényegi dolgok tőlünk függenek, és ha jól játszunk, akkor annak meglesz az eredménye - zárta szavait Kuznyecov Szergej.