Beharangozó 2023. március 12., vasárnap

“Nagyon sokat ér a győzelem, de semmiről sem dönt”

A DVTK hétfő este az MTK ellen játszik a Merkantil Bank Liga 27. fordulójának rangadóján. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“Nagyon sokat ér a győzelem, de semmiről sem dönt”


Az előző fordulóban 3-1-re nyert a DVTK a Gyirmót ellen, és az MTK ellen egy újabb rangadó vár a csapatra.

- Többen is jó teljesítményt nyújtottak a Gyirmót ellen, amire szükségünk is van - tekintett vissza Kuznyecov Szergej. - Láthattuk, hogy Kazincbarcikán hiányoztak az extra megoldások, nem is tudtuk a saját magunk javára eldönteni a mérkőzést. Legutóbb viszont többen is hozzátették azt a pluszt, ami újabb három pontot hozott.

Az előző fordulóban több helyen is változott a DVTK kezdőcsapata. Senkó Zsombor először védte a diósgyőri kaput, Jérémie Obounet először kezdett, de sérülés után visszatért Holdampf Gergő, valamint Farkas Dániel is bekerült.

- Akik hosszú ideje várták a lehetőséget, az bizonyítani tudták, hogy profi módjára készültek, és készen álltak a játékra - osztotta meg elégedettségét a vezetőedző. - Reménykedünk, hogy a legutóbb hiányzók közül legalább egy-két ember ismét rendelkezésre áll az MTK ellen, de nem túl valószínű, hogy játszani tudnak.

A gaboni fiatal legutóbb duplázott, ha valakinek, akkor neki fix a helye a kezdőben.

- Várjuk, hogy így folytassa, és őrizze meg a góllövő formáját - reagált -, és ha sorozatban betalál az ellenfelek kapujába, akkor kicsivel több esélye lesz bekerülni a kezdőcsapatba.

A DVTK keretéből már 18 labdarúgó szerzett gólt a Merkantil Bank Liga idei kiírásában, biztosan megkönnyíti a szakmai stáb munkáját, hogy több helyről is számíthatnak a gólra.

- Sokat dolgozunk a labdatartáson, és sokat gyakoroljuk a támadásbefejezést - avatott be -, és remélem, hogy a sok munka az MTK ellen is meghozza az eredményt. 

Az MTK kiválóan kezdte a bajnokságot, a 7. fordulóban veretlenül érkezett Diósgyőrbe. A DVTK ellen azonban veszített, és a következő öt mérkőzésen sem tudott győzni. A Magyarországon ilyenkor menetrendszerűen bekövetkező edzőváltást követően azonban ismét irányba álltak, és azóta veretlenek.

- Egy jó lendületben lévő MTK otthonába látogatunk, amelyik ebben a naptári évben mind a hat mérkőzését megnyerte, és még gólt sem kapott a bajnokságban, csak a kupában a Mezőkövesdtől - váltott témát Kuznyecov Szergej. - Azonban mi is sokat dolgoztunk a héten, és jól felkészültünk ellenük a saját erősségeinkre alapozva. Az MTK-t minőségi játékosok alkotják, akik elöl jól érzik egymást, amit az a tény is alátámaszt, hogy ők szerezték a legtöbb gólt a bajnokságban. Védekezésből gyorsan mennek át támadásba, azaz gyors kontrákat vezetnek Ugyanakkor az is igaz, hogy hátul elég sok gólt is kaptak, bízom benne, hogy mi is tudunk problémát okozni nekik. Véleményem szerint egy változatos, nyitott mérkőzést láthatunk hétfő este, ahol mindkét oldalon kulcsszerepet kapnak a védekezésből támadásba és támadásból védekezésbe történő átmenetek.

A DVTK - Gyirmót mérkőzést követő sajtótájékoztatón így fogalmazott Kuznyecov Szergej: “Számomra most is a következő a legfontosabb mérkőzés, pedig azon sem fog semmi eldőlni, mert utána is tíznél is több forduló marad a bajnokságból.” Ugyanakkor az MTK - DVTK egy nagy múltra visszatekintő párharc, ahol a két legjobb formában lévő csapat találkozik, akik ráadásul a tabella első két helyét foglalják el. 

- A labdarúgók tisztában vannak azzal, hogy egy kiemelt meccs vár rájuk, ahol közvetlen riválissal találkozunk, ezért nagyon sokat ér a győzelem, de semmiről sem dönt, mert nagyon sok pontot lehet még szerezni - nyugtatta a kedélyeket a diósgyőri sportszakember. - A stáb feladata, hogy kellően motiváltan lépjen pályára a csapat, de ne pörgessük túl őket.

Kétségtelenül rangadót játszik a DVTK, és amióta Kuznyecov Szergej a vezetőedző a DVTK kivétel nélkül megnyerte mindegyik közvetlen vetélytárs elleni mérkőzését. 

- Minden mérkőzés más és más, de bízunk benne, hogy tovább tudjuk folytatni ezt a jó sorozatot. Ennek érdekében egységesnek kell lenni hátul és elöl, és el kell kerülni a hibákat. Amennyiben az első perctől az utolsóig tökéletesen tudunk koncentrálni, annak meglesz az eredménye - bizakodott. 

Több, mint egy héttel a mérkőzés előtt elfogyott az összes belépőjegy a vendégszektorba, ahonnan 604 diósgyőri fogja űzni-hajtani a Testgyakorlókat. 

- Nagyon sokat jelent számunkra, amikor a mérkőzés előtt azt látjuk, hogy ismét elkísértek minket idegenbe is a szurkolóink. És minél többen lesznek, minél hangosabban szurkolnak, annál több energiát tudnak adni a srácoknak a lelátóról. Köszönjük szépen mindenkinek, hogy eljönnek, és támogatnak az MTK ellen is! - zárta Kuznyecov Szergej.