Beharangozó 2023. március 19., vasárnap

DVTK - Szentlőrinc 5-1 (1-0)

A DVTK gólparádét rendezett, az MTK pedig pontokat veszített, így ismét a Diósgyőr vezeti a tabellát. A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Szentlőrinc ellen. Az első félidőben néhány perc kivételével a vendégek térfelén zajlott a játék, és Cseke Benjámin távoli lövésével a piros-fehérek szereztek vezetést. A szünet után gyorsan megduplázták előnyüket a Testgyakorlók, Lukács Dániel váltotta gólra az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt. Az 59. percben megfogyatkozott a vendégcsapat egy teljesen jogos kiállítást követően, és innentől kezdve már csak a győzelem különbsége maradt kérdéses. Bárdos Bence és Szatmári Csaba fejjel, Lőrinczy Attila lábbal szerzett gólt, végül közvetlenül a lefújás előtt büntetőből kozmetikáztak az eredményen a vendégek.

DVTK - Szentlőrinc 5-1 (1-0)


Merkantil Bank Liga 28. forduló

Diósgyőri VTK - Szentlőrinc SE 5-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2678 néző. Játékvezető: Hanyecz Bence (Rózsa Dávid, Ring Kevin).
DVTK: Senkó Zsombor - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin - Jurek Gábor, Lukács Dániel, Medgyes Sinan. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Szentlőrinc: Bese Balázs - Török Kevin, Keresztes Bence, Nagy Zsombor, Farkas Marcell - Ognjen Radošević, Havas Attila - László Dávid, Daróczi Zoltán, Erdélyi Botond - Alban Taipi. Vezetőedző: Domján Attila.

Csere: Török Kevin helyett Papp G. Benedek és Ognjen Radošević helyett Rétyi Róbert a 46., Alban Taipi helyett Miroslav Grumić az 58., Daróczi Zoltán helyett Kiss-Szemán Péter a 61., Koman Vladimir helyett Lőrinczy Attila és Medgyes Sinan helyett Jérémie Obounet a 69., Keresztes Bence helyett Tamás László a 73., Jurek Gábor helyett Vincze Dániel és Cseke Benjámin helyett Bertus Lajos a 81. percben.
Sárga lap: Keresztes Bence a 25., Erdélyi Botond a 29., Havas Attila a 67., Farkas Dániel 90+2. percben.
Piros lap: Erdélyi Botond az 59. percben.
Gólszerző: Cseke Benjámin (1-0) a 29., Lukács Dániel (2-0, 11-esből) a 47., Bárdos Bence (3-0) a 67., Szatmári Csaba (4-0) a 76., Lőrinczy Attila (5-0) a 86., László Dávid (5-1, 11-esből) a 90+3. percben.

Kulcspillanatok

29. perc: Jobb oldali összjáték után Holdampf okosan nem a kapu elé, a tömegbe tette a labdát, hanem visszagurította Cseke Benjámin elé, aki egyet tolt rajta, amivel becsapta védőjét, majd a 16-os vonaláról nagy gólt ragasztott a léc alá, 1-0    

47. perc: Bokros tekerte balról középre a labdát, ahol a kapujából kimozduló Bese ütközött Lukáccsal. A szabálytalanságért büntető a DVTK javára. Lukács Dániel állt a labda mögé, és a balra vetődő kapus mellett laposan a kapu jobb oldalába gurított, 2-0

59. perc: Piros lapot kapott Erdélyi Botond, mert Medgyes fellökéséért megkapta a második sárga lapot

67. perc: Jobb oldali diósgyőri szöglet. Lukács beadására Bárdos Bence érkezett középen, és nagy erővel a hálóba fejelt. Bese beleért, de védeni nem tudott, 3-0

76. perc: Diósgyőri szöglet jobbról. Lőrinczy jobb oldali beadását a hosszún Bokros szedte össze, átlöbbölte a hosszú oldalra, ahol Szatmári Csaba közelről a kapuba fejelt, 4-0

86. perc: Vendég oldalszabadrúgás jobbról, a Bárdos által kifejelt labdával Lukács indult meg, majd a felfutó társak közül Lőrinczy Attila elé tette a labdát, aki jobbról a hosszú alsó sarokba lőtt, 5-0

90+3. perc: Összerúgott két játékos a diósgyőri 16-oson belül, büntető a vendégek javára. László Dávid a kapu jobb oldalába lőtt, 5-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Jó meccset játszottunk, ügyesek, dinamikusak voltak a srácok, helyzeteket dolgoztunk ki, gólokat szereztünk, magabiztosan nyertünk, igaz, kicsit elrontva a végét.  Örülök a győzelemnek, mert ünnepelni tudtak a szurkolóink.
Medgyes Sinan jól állt be az MTK ellen, helyzeteket dolgoztunk ki a bal oldalon, és ez történt most is. Így adta magát, hogy Lukács Dániel ismét középen játsszon. Számomra az agresszivitás a fontos, elvárom, hogy menjenek a játékosok.  Nálunk nem csak egy befejező játékos van, hanem azt szeretnénk, ha mindig más veszélyeztesse az ellenfél kapuját, ezért örülök, hogy ma öten is betaláltak az ellenfél kapujába, és szerettem volna, ha még többen lettek volna. Már el is mondtam a srácoknak, hogy milyen hibákat kell elkerülni ahhoz, hogy ne essen vissza a teljesítményünk, mint az a meccs  végén történt. Ezért kérem azt is, hogy minél többen menjenek a 16-os környékére, vagy akár a büntetőterületen belülre is, és minél többen rúgjanak kapura, hogy megnehezítsük az ellenfél dolgát.
Az öltözőben megkértem a csapatot, hogy ne foglalkozzanak azzal, ki vezeti a tabellát. Abból a szempontból jó, hogy visszavettük az első helyet, mert ismét a mi kezünkben van a sorsunk. Ugyanakkor még tíz mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, ami nagyon sok, de meg kell nyerni mindet. Továbbra sem foglalkozunk a vetélytársakkal, engem az érdekel, hogy az én csapatom hogyan játszik.

Domján Attila: - Különválasztom a két félidőt. Az első játékrészben a várakozásunknak megfelelően komoly nyomás alá helyezett minket a DVTK, és hellyel-közzel megoldottuk a védekező feladatot. Támadásban viszont nagyon kevés lehetőségünk volt, mert felőrölt minket a sok védekezés.

A második félidőben egyből jött a büntető és kiállítás, innentől szakmailag nem lehet értékelni az eseményeket.