Beharangozó 2023. április 2., vasárnap

Dorog - DVTK 0-1 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a DVTK Dorogon győzött. Az első félidőben a DVTK irányította a játékot, míg a hazaiak gyors ellentámadásokkal veszélyeztettek, egy ilyen támadás végén a kapufát is eltalálták. Szünet után felpörögtek az események, Jurek Gábor két kapufát is lőtt, míg a másik oldalon Senkó Zsombor mutatott be bravúrt, de a másik kapusra sem panaszkodhattak a hazaiak. A hajrában Lőrinczy Attila egy tökéletes szabadrúgásból lőtt góllal szerezve meg a győztes gólt, amivel a DVTK továbbra is vezeti a tabellát.

Dorog - DVTK 0-1 (0-0)


Merkantil Bank Liga 29. forduló

Dorog FC - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion 500 néző. Játékvezető: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Varga Gábor).
Dorog: Molnár Zsombor - Kárász Krisztián, Hesz Olivér, Preklet Csaba, Kotula Máté - Tomáš Lénárt - Barna Gergő, Kapornai Bertalan, Király Patrik, Szedlár Zoltán - Szalai József. Vezetőedző: Marián Sľúka
DVTK: Senkó Zsombor - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin - Jurek Gábor, Lukács Dániel, Medgyes Sinan. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Medgyes Sinan helyett Jérémie Obounet a 46., Cseke Benjámin helyett Lőrinczy Attila, Barna Gergő helyett Magyari Szilárd, Király Patrik helyett Albert Ádám és Szedlár Zoltán helyett Papp Marcell mind a 60., Holdampf Gergő helyett Bényei Ágoston és Csirmaz István helyett Radics Márton a 69., Szalai József helyett Szerencsi Miklós a 76., Jurek Gábor helyett Eppel Márton a 79., Kapornai Bertalan helyett Berkó Ádám a 86. percben.
Sárga lap: Hesz Olivér a 12., Király Patrik a 30., Holdampf Gergő a 33., Kárász Krisztián a 84., Jérémie Obounet a 89. percben.
Gólszerző: Lőrinczy Attila (0-1) a 85. percben.


Kulcspillanatok

85. perc: Diósgyőri szabadrúgás 20 méterről, kissé balról. Lőrinczy Attila nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt, 0-1     

Edzői értékelések

Marián Sľúka: - Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez! Két héten keresztül készültünk a Diósgyőr játékából, és a srácok büszkék lehetnek magukra, mert teljesen pariban voltunk az ellenféllel, és akár a három pontot is megszerezhettük volna. Szervezetten játszottunk, jó helyen szereztünk labdát, és jól mentünk át támadásba. Sajnos a góllövés nem úgy megy, ahogy kellene, de az egész mérkőzésen úgy futballoztak, ahogy megbeszéltük. Értékesíteni kellett volna a helyzeteket, de ne feledjük, hogy egy erős Diósgyőrrel találkoztunk, és a DVTK-nak is akadtak helyzetei. Ilyen a foci, nekünk még nagyobb koncentrációval kell játszani az utolsó percekben. Lőrinczy extra játékos, a második pontrúgásából megszerezte a győztes gólt. Ezután is próbálkoztunk, de a DVTK eldugta a labdát. Sajnálom a csapatomat, mert minimum egy pontot megérdemeltünk volna.

Kuznyecov Szergej: -Kemény és izgalmas mérkőzésre készültünk, ahol hamarabb szerettük volna eldönteni a meccset, de az ellenfél nagyon bátran és nagy küzdeni tudással játszott, és még veszélyes kontrákat is vezetett.
Az ilyen nehéz meccseket - ahogy az öltözőben is elmondtam - a csapategység és a játékosok karaktere dönti el. A csereként beálló játékosok lendíteni tudtak a játékon, és kiemelem, hogy ma csapatként győztünk.
A hajrában azt láttam, hogy hogy a játékosok elkezdtek izgulni, ezért intettem őket türelemre, hogy továbbra is tartsák magukat ahhoz a játékhoz, amit az edzéseken gyakorolunk. Bíztam benne, hogy meghozza az eredményét a higgadtság, és így is történt.
Lőrinczy Attila emlékezetes gólt lőtt, gratulálok neki, meghozta gyümölcsét a sok gyakorlás. Nagyon örülök, mert megérdemelten győztünk.