Beharangozó 2023. április 8., szombat

Pontos játék, hatékony helyzetkihasználás

Húsvétvasárnap ismét hazai pályán játszik a DVTK, a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Békéscsaba látogat Diósgyőrbe. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

Pontos játék, hatékony helyzetkihasználás


Egy hete a DVTK Dorogon győzött, és az ezért kapott három ponttal továbbra is őrzi első helyét.

- Dorogon küzdelmes mérkőzésre számítottunk, és olyat is játszottunk - emlékezett vissza Kuznyecov Szergej. - Az első félidőben túl sok hibát követtünk el, ezért az ellenfél kapuja előtt nem tudtunk kellőképpen veszélyesek lenni. A második játékrészben folytattuk a játékunkat, és egyre többet lőttünk kapura, valamint fizikálisan felőröltük az ellenfelet. Ráadásul a cserék nagyon jól álltak be, és friss lábbal újabb lendületet adtak a csapatnak, majd a hajrában lőtt nagyon szép góllal megszereztük a három pontot. Köszönjük, hogy Dorogra is olyan sokan elkísértek minket, vasárnap is számítunk a szurkolóink biztatására!

A Békéscsaba a várakozástól jócskán elmaradva, gyengén szerepel a bajnokságban, ám hat forduló óta veretlenek, a legutóbbi öt mérkőzésen sorozatban döntetlent játszottak.

- A Békéscsaba helyzetéből fakadóan a Doroghoz hasonlóan motivált lesz, ám kicsit más felállásban játszanak - mutatta be az ellenfelet. - Igyekeznek gyors támadásokat vezetni, illetve pontrúgásból veszélyeztetni, a védekezésük viszont nagyon zárt, próbálnak falat húzni a saját 16-os előterében. Ez sem lesz könnyű meccs, az összes ellenfelünk mindent beletesz a mérkőzésbe, de erre már bőven volt lehetőségünk felkészülni.

A legutóbbi mérkőzésen Jurek Gábor kétszer is a kapufát találta el távoli átlövésből, míg a DVTK gólja Lőrinczy Attila 16-oson kívüli szabadrúgásából született. És a Békéscsaba is egy távoli lövésből kapott gól miatt vesztett pontokat a Kozármisleny ellen, azaz adná magát a recept: távolról kell lőni. Ugyanakkor a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy egyre kevesebb gól születik távoli lövésből.

- Sokféle úton próbálunk eljutni az ellenfél kapujáig, és minden eszközt kipróbálunk az ellenfél védelmének feltöréséhez - reagált Kuznyecov Szergej. - Soha nem ragaszkodunk egyetlen elemhez, mert minél több variációt bevetünk, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy győzelmet arassunk.

Farkas Dániel eltiltása letelt, és másnak sem gyűltek össze a sárga lapok. Viszont legutóbb többen is kimaradtak sérülés miatt. A Dorogon hiányzó Gera Dániel, Farkas Dániel és Viczián Ádám ezúttal sem áll rendelkezésre, és a sérülés miatt lecserélt Medgyes Sinan játéka sem valószínű. Könyves Norbert viszont elkezdte az edzéseket. Velük vagy nélkülük, de mi lehet az ellenszere a lila-fehérek játékának?

- Kemény, harcos mérkőzésre számítunk, amire most is igaz, hogy minél hamarabb meg tudjuk szerezni a vezető gólt, annál könnyebbé tehetjük saját magunk számára a mérkőzést - mondta a diósgyőri vezetőedző. - Ehhez jól kell játszani, pontosan járatni a labdát, amit nem szabad könnyen elveszíteni, amivel lehetőséget adunk az ellenfélnek a kontrákra. Minden betömörülő védelem ellen létkérdés, hogy pontosan játsszunk a támadó zónában, és hatékony legyen a helyzetkihasználás.

A DVTK a vasárnapi mérkőzést követően csütörtökön Budafokon lép pályára, majd az azt követő hétfőn a Mosonmagyaróvárt fogadja, mindkettőt a televízió kamerái előtt.

- Mindig a következő mérkőzést akarjuk megnyerni, ezért minden erőnkkel arra koncentrálunk. A vasárnapi meccs után húsvéthétfőn is edzünk, mert profik vagyunk, akik nem vehetik figyelembe az ünnepnapokat, hanem majd akkor pihenünk, amikor a versenynaptár lehetővé teszi azt - tájékoztatott Kuznyecov Szergej.