Beharangozó 2023. április 12., szerda

A DVTK nem tér le a saját útjáról

Hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában, a DVTK Budafokon játszik csütörtök késő délután. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

A DVTK nem tér le a saját útjáról


Egymás után két mérkőzést is a hajrában szerzett góllal nyert meg a Diósgyőr. Dorogon Lőrinczy Attila szabadrúgásból talált be a 85. percben, a Békéscsaba ellen pedig egy szöglet után Lukács Dániel fejelt győztes gólt a 88. percben.

- Mentálisan és fizikailag is erős csapat a DVTK, ezért tudjuk a mérkőzések hajrájában begyűrni az ellenfelet - mondta Kuznyecov Szergej. - És ez nem csak a legutóbbi két mérkőzésre igaz, hanem ősszel is több meccset nyertünk meg az utolsó percekben szerzett góllal.

Áprilisban hét mérkőzés vár a csapatra, és most még inkább besűrűsödik a program: vasárnap, csütörtök, hétfő ritmusban játszik a DVTK, lélektanilag is fontos, hogy egy győzelemmel kezdte a sorozatot.

- Minden győzelem hozzátesz a csapathoz, ezért is jobb nyerni mint veszíteni. Az teljesen mellékes ebből a szempontból, hogy hány mérkőzés vár nyolc napon belül a csapatra - reagált a vezetőedző.

A budafoki meccs előtt négy nap állt a stáb rendelkezésére.

- Ilyenkor rendkívül fontos a játékosok frissítése, mert egy-egy mérkőzés mentálisan és fizikálisan is sokat kivesz a játékosokból - osztotta meg. - De pont ilyenkor jut kicsit több idő a taktikai elemek gyakorlására, hiszen az erőnléti jellegű munka elmarad. A vasárnapi mérkőzés után húsvéthétfőn regeneráló edzést vezényeltünk a stábbal, kedden és szerdán pedig a taktikai elemek és a pontrúgások kerültek előtérbe, de mindennel foglalkoztunk egy kicsit.

A BMTE a múlt héten szerdán is játszott, és a Vasas legyőzésével bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, viszont az előző fordulóban a sereghajtó Kozármisleny otthonában szenvedtek vereséget. (Bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről.)

- Szervezett, harcias, küzdő csapat a Budafok, akik a Békéscsabához hasonlóan három belső védővel állnak fel. Igyekeznek lezárni a 16-osuk környékét, és gyors kontrákat vezetni - mutatta be az ellenfelet. - A minőségi játékosaiknak köszönhetően veszélyesek a védekezésből támadásba történő átmenetek, sok gólt szereztek ebből a játékelemből. És ugyanígy a pontrúgásaik, valamint a hosszú bedobások is veszélyesek a magas játékosaiknak köszönhetően.

A legutóbbi mérkőzésen hiányzott Gera Dániel, Farkas Dániel, Viczián Ádám és Medgyes Sinan, valamint Senkó Zsombor is csak a kispadra tudott leülni.

- Senkó Zsombor belázasodott, rosszul érezte magát, és kihagyott két edzést a hét második felében, már az is nagy erőfeszítésbe tellett, hogy a kispadra le tudjon ülni, hiszen Bánhegyi Bogdán pedig térdsérüléssel küzd - tájékoztatott. - Gera Dániel, Farkas Dániel, Viczián Ádám és Medgyes Sinan jelenleg a rehabilitációs szakemberekkel dolgoznak, mindent megtesznek a mielőbbi visszatérés érdekében, de még nem állnak rendelkezésre.

A DVTK - Békéscsaba mérkőzést követően elégedettségét fejezte ki a diósgyőri vezetőedző az első 45 perc ritmusában és dinamikájával kapcsolatban.

- Elsősorban továbbra is ragaszkodunk a saját elképzeléseinkhez, Budafokon is dominálni szeretnénk, agresszívan támadni az ellenfél kapuját, még akkor is, ha ez nagyobb erőfeszítést kíván, mint védekezni, és várni a kontra lehetőségét - vázolta  fel elképzelését Kuznyecov Szergej. - Én ebben a játékstílusban hiszek, ezért nem térünk le az utunkról, és majd a mérkőzés megmutatja, hogy mennyit sikerül megvalósítani a tervekből. Bízom benne, hogy minél többet, és Budafokon is sikerül begyűjteni a három pontot.