Beharangozó 2023. április 22., szombat

“Kemény mérkőzésre készülünk”

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában Kozármislenyben játszik a DVTK. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“Kemény mérkőzésre készülünk”


Áprilisban hét mérkőzés szerepel a DVTK programjában, amiből négyet már lejátszott, és három győzelem, egy döntetlen a mérlege. A Mosonmagyaróvár elleni találkozót követően egy teljes hét állt a csapat rendelkezésére, azonban ezzel egy újabb hármas sorozat veszi kezdetét, hiszen a jövő héten szerdán és vasárnap is pályára kell lépni.

- Ezen a héten a szokásos rendben dolgoztunk - kezdte Kuznyecov Szergej. - Ismét egy olyan szakaszába érkezünk a bajnokságnak, amikor nyolc nap alatt három mérkőzés vár ránk, erre próbálunk a lehető legjobban felkészülni. Folyamatosan figyeljük a Catapult rendszer és a Polar öv által mért eredményeket, és a számok alapján pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy ki milyen állapotban van, és mennyire terhelhető. Ezért ezen a héten inkább dinamikus, ám nem hosszú edzéseket tartottunk.

A Mosonmagyaróvár elleni az utolsó percben csúszott ki a DVTK kezéből a győzelem. Azonban minden pont számít, vajon mennyit érhet ez az egy pont a végelszámolásnál?

- Ezzel nem foglalkozunk, minden mérkőzésen a győzelem vágyával lépünk pályára - mondta a diósgyőri vezetőedző. - A hét elején átbeszéltük a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés tapasztalatait, majd az edzéseken igyekeztünk kijavítani a hibákat.

A hétfő esti találkozóról többen is hiányoztak eltiltás és sérülés miatt.

- Nagyon örülök Bokros Szilárd és Holdampf Gergő visszatérésének, mert minden edző boldog, ha bővülnek a választási lehetőségei egy ilyen sorozatban. Ilyenkor akár arra is lehet gondolni, hogy az eredménytől és a meccstől függően pihenőt kaphatnak más játékosok, ami később kifizetődhet - árulta el. - A hosszabb ideje hiányzók közül Viczián Ádám legutóbb már leült a kispadra, Farkas Dániel pedig ezen a héten csatlakozott a csapathoz, reméljük, hogy gyorsan formába lendülnek. A többiek is haladnak előre, Medgyes Sinant a jövő héten várjuk vissza, Gera Dánielre viszont továbbra sem számíthatunk. Jurek Gábor a Budafok elleni mérkőzés után edzés helyett kezelésre járt, a Mosonmagyaróvár ellen ugyan beállt, lőtt is egy szép gólt, de továbbra is kezelésre szorul. Bízom benne, hogy vasárnap legalább csereként bevethető lesz.

A kozármislenyiek újoncként szinte az egész bajnokságot a veszélyzónában töltötték, tavasszal egészen az utolsó helyig csúsztak vissza. Az utolsó három mérkőzést azonban sorozatban megnyerték, és felléptek az osztályozó helyre. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni.)

- Egy jó formában lévő csapathoz érkezünk, a legutóbb négy mérkőzésből hármat megnyertek és egy döntetlent játszottak - tért át az ellenfélre. - Az eredmények azt mutatják, hogy jót tett nekik az edzőváltás, és hogy kicsit leegyszerűsítették a játékukat. Télen igazoltak egy magas csatárt, Daru Bence megszerzésével veszélyesebbek lettek. Kemény mérkőzésre készülünk.

Négy győzelem után játszott döntetlent a DVTK. Hogyan lehet vasárnap újabb győzelmi sorozatot kezdeni? - kérdeztük végül.

- Kozármislenyben is hasonló felfogásban kell játszani, mint a Mosonmagyaróvár ellen, csak ki kell kihasználni a helyzeteket. Ezzel tudjuk megkönnyíteni a saját dolgunk, mert akkor megnyílik az ellenfél, és ki tudjuk használni a rendelkezésre álló teret. Továbbra is ragaszkodunk az alapjátékunkoz, azonban minden ellenfél más és más, ezért mindig szükség van finomhangolásra. Feltérképeztük a mislenyieket, találtuk gyenge pontokat, amit igyekszünk kihasználni - zárta Kuznyecov Szergej.