Beharangozó 2023. április 25., kedd

Maradt még célja a DVTK-nak

A DVTK már élvonalbeli csapatként fogadja a Szegedet szerda délután a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergejjel beszélgettünk.

Maradt még célja a DVTK-nak


A DVTK a Merkantil Bank Liga 33. fordulójának a nagy nyertese. A DVTK győzött, az Ajka és az MTK vereséget szenvedett, így már a zöld-fehérek sem tudják megelőzni a Testgyakorlókat, akik matematikailag is feljutottak az élvonalba. Az MTK előtt pedig nyolc pontra hízott az előny.

- A kozármislenyi győzelem segített abban, hogy elérjük az egyik célunkat, a feljutást, de nem dőlhetünk hátra, továbbra is keményen készülünk az előttünk álló mérkőzésekre - szögezte le Kuznyecov Szergej. - Jólesett, hogy ilyen sokan elkísértek minket Kozármislenybe, és a lefújás után egy órával is vártak ránk a csapatbusznál a szurkolók. Ezek a jelenetek most már velünk maradnak, köszönjük szépen! Az igazi ünnepléssel azonban várjunk, hiszen még öt mérkőzést játszunk ebben a bajnokságban, azokat is meg szeretnénk nyerni.

Medgyes Sinan egész héten nem edzett, és nem csak elutazott Kozármislenybe, hanem nyerőemberré lépett elő.

- Ezt hívják edzői megérzésnek - reagált a vezetőedző. - Amikor az edzőpályán dolgoztunk a csapattal, akkor láttam, hogy a szomszédban milyen sokat tud futni Sinan. Felmerült bennem, hogy ha nem fáj a lába, akkor a mérkőzésen is hasznos lehet, ezért került be a meccskeretbe, ezért küldtem be a hajrában, ő pedig meghálálta a bizalmat.

A DVTK budafoki győzelme után merült fel először a Fergie time mintájára megalkotott Kuznyecov time kifejezés, amit akkor határozottan visszautasított a diósgyőri vezetőedző. A legutóbb azonban ismét egy közvetlenül a lefújás előtt szerzett góllal nyert a DVTK.

- Szeretnénk ezeket a mérkőzéseket könnyebben megnyerni, de látni lehet, hogy a tabella alján álló csapatok az utolsó erejüket mozgósítva harcolnak a bennmaradásért. Számtalan példát láttunk a közelmúltban arra, hogy az éllovasok botlottak, ezért minden mérkőzésen nagyon kell figyelni, és minden győzelemhez maximális erőfeszítésre van szükség. Egyre többet hallom én is a Kuznyecov time kifejezést, ha szeretik, legyen így. Az sincs ellenemre, ha így nyerünk, de bízom benne, hogy legközelebb nem húzzuk az utolsó pillanatig a győztes gól megszerzését. Jó lenne a magabiztos vezetés tudatában nyugodtabban nézni a meccs hajráját.

A DVTK hétfő hajnalban ért haza, de délután már edzést vezényelt a diósgyőri szakmai stáb, majd a keddi gyakorlást követően szerdán már újabb bajnoki vár a csapatra.

- Ilyen sűrű program idején fokozottan figyeljük a labdarúgók fizikai állapotát jelző mért adatokat, és az egészségügyi személyzettel közösen azon dolgozunk, hogy szerdán mindenki a legjobb állapotban várja a mérkőzést - tájékoztatott.

A hónap elején többen hiányoztak, azóta sorra térnek vissza a labdarúgók. Viczián Ádám és Farkas Dániel már elutazott Kozármislenybe, ahol Medgyes Sinan egyenesen győztes gólt szerzett.

- Könyves Norbert kisebb betegsége után meggyógyult, és Koman Vladimir sérülése is rendbe jött, mind a ketten velünk edzettek hétfőn és kedden - tájékoztatott. - Gera Dániel és Senkó Zsombor ugyanakkor még mindig nem áll rendelkezésre, és Jurek Gábor szereplése is kérdéses.

A szegediek döcögősen kezdték a bajnokságot, majd kiegyenesedtek, és a közvetlen élboly mögött állandósították a helyüket. Tavasszal ingadozó formát mutatnak, a dobogóért hajtó Ajka és a kiesés elől menekülő Békéscsaba ellen is tudtak döntetlent játszani, valamint a szép győzelmek mellett váratlan vereségekbe is belefutottak.

- A Szeged szervezetten védekezik, a saját térfelükön várják az ellenfelet, eddig nem jellemezte a játékukat a magas letámadás - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri szakvezető. - A játékoskeretük erősebb az átlagnál, próbálnak a szó szoros értelmében játszani. A széleken igyekeznek megbontani az ellenfél védelmét, de a pontrúgásaik is veszélyesek, a harmadik legtöbb gólt szerezték a mezőnyben ebből a játékhelyzetből. Egy hasonló mérkőzésre számítok, mint az egymás elleni kupamérkőzésen azzal a különbséggel, hogy akkor minden gólhelyzetet kihagytunk, most viszont bízom benne, hogy többször is eredményesek leszünk.

Tehát a feljutás már megvan, azonban szerdán és vasárnap is hazai bajnoki vár a csapatra. Hogyan lehet ilyenkor a földön tartani a társaságot? - kérdeztük.

- A DVTK már feljutott, ez a múlt. Amikor Kozármislenyben gratuláltam a játékosoknak, akkor elmondtam azt is, hogy még előttünk a fő cél, és egy másik is, amiről csak az öltözőn belül beszélünk. A csapat nagyon jól tudja, hogy maximalista vagyok, és minden mérkőzést meg szeretnék nyerni függetlenül attól, hogy bajnoki vagy felkészülési mérkőzés, esetleg egymás közötti játék. És ha a győzelemhez még szép támadásokat, látványos játékot tudunk hozzátenni, akkor annak még jobban fogok örülni. Azért dolgozunk napról napra, és azért játsszuk a meccseket, hogy minél több szurkoló jöjjön ki a mérkőzésekre, és minél több szurkolónak tudjunk örömet okozni. Szerda délután is várjuk őket! - zárta Kuznyecov Szergej.