Beharangozó 2023. április 30., vasárnap

BAJNOKCSAPAT!

A DVTK már bajnokként lépett pályára a Csákvár ellen a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában, és magabiztosan nyert. Jérémie Obounet már a 3. percben felpörgette az addig sem lapos hangulatot, Lukács Dániel és Cseke Benjámin találatával pedig a 18. percre eldőlt a mérkőzés sorsa, bár a vendégek kozmetikáztak az eredményen. A szünet után a Diósgyőr számolatlanul alakította ki a helyzeteket, ám a kapus mindent védett, és még a kapufáról is kifelé pattant a labda. A vendégek is csak a kapufát találták el, így az eredmény nem változott, és a találkozó után kezdetét vette az örömünnep.

BAJNOKCSAPAT!


Merkantil Bank Liga 35. forduló

Diósgyőri VTK - Aqvital FC Csákvár 3-1 (3-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 5810 néző. Játékvezető: Derdák Marcell (Ország Péter, Király Zsolt).
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Medgyes Sinan - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Jérémie Obounet, Lőrinczy Attila, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Csákvár: Auerbach Martin - Murka Benedek, Alaxai Áron, Karacs Dániel, Körmendi Kevin - Ominger Gergő, Posztobányi Patrik, Mészáros Dávid - Torvund Alexander, Vaskó Tamás, Baracskai Roland. Vezetőedző: Tóth Balázs.

Csere: Szatmári Csaba helyett Viczián Ádám és Karacs Dániel helyett Koval Viktor a 46., Posztobányi Patrik helyett Tamás Nándor a 61., Bényei Ágoston helyett Jurek Gábor, Lőrinczy Attila helyett Bertus Lajos a 77., Mészáros Dávid helyett Kocsis Dominik és Torvund Alexander helyett Kyrylo Yanitskyi a 78., Jérémie Obounet helyett Könyves Norbert a 87. percben.
Sárga lapKaracs Dániel a 37., Mészáros Dávid a 74. percben.
Gólszerző: Jérémie Obounet (1-0) a 3., Lukács Dániel (2-0) a 13., Cseke Benjámin (3-0) a 18., Vaskó Tamás (3-1) a 26. percben.


Kulcspillanatok

3. perc: Diósgyőri szabadrúgás a 16-os és az alapvonal találkozásának közeléből, jobbról. Lőrinczy laposan középre lőtte, ahol a felpörgő labdát Jérémie Obounet a kapu jobb oldalába juttatta, 1-0

13. perc: Obounet adott jó ütemű labdát a leshatáron kiugró Lukács Dániel elé, aki egyből a kapuba lőtt a kimozduló kapus alatt, 2-0

18. perc: Lukács futott el a bal oldalon, második szándékból pontosan centerezett, az ötös előterében egyedül érkezett Cseke Benjámin, és a kapuba fejelt, 3-0

26. perc:  Bal oldali vendég szöglet, Ominger beadását Vaskó Tamás fejelte kapura, a labda Holdampf fejét érintve kötött ki a bal felső sarokban,  3-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: Fantasztikus este volt a csapat és a szurkolók számára, igazi örömünnepet hoztunk Miskolcra. Nagyon örülök, hogy ilyen boldog pillanatokat élnek át a szurkolók és a csapat, mert megérdemeltük.
Gratulálok minden klubban dolgozónak, a vezetőségnek, akik megteremtették a lehetőséget és végig támogattak minket, és természetesen a főszereplőknek, a játékosoknak, akik nélkül ma nem ünnepeltünk volna. És a keményen dolgozó stábnak is, mindenki megérdemelte, hogy egy ilyen szép mérkőzéssel ünnepeljük a bajnoki címet. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a szurkolóknak a támogatást!
A mérkőzés előtt azt kértem az öltözőben, hogy felejtsünk el mindent, ne foglalkozzunk azzal, hogy az MTK pontvesztésével már bajnokok vagyunk, mutassuk meg, mire vagyunk képesek, és csak arra koncentráljunk, hogy köszönjük meg a sok szurkolónak, hogy kijött a stadionba. Szerettük volna meghálálni a bennünket körülvevő hatalmas szeretetet.
Rendkívül jól futballoztunk, 18 perc alatt három gólt szereztünk, amikor az ellenfél átállt öt védőre, és hatékonyabban állították meg a támadásainkat.
Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Az ellenfél eltalálta még egyszer a keresztlécet, de nem lehet kérdés, hogy ki dominált a mérkőzésen. Szép győzelmet arattunk, és az emberek boldogan mentek haza.
Nagyon örülök, hogy egy ilyen kemény idény végén megkaptuk azt, amiért küzdöttünk. Azt szeretném, hogy ez csak az út eleje legyen Miskolcon, és még szebb jövő hozzunk a városnak és a szurkolóknak, de most már az NB I.-ben.
Még nincs vége a bajnokságnak, és egy helyi rangadó az mindig fontos, attól függetlenül, hogy a tabella melyik helyén állnak a csapatok. Sokat jelent a Nyíregyháza elleni mérkőzés a klubnak és a szurkolóknak, ezért mindent megteszünk, hogy a minél jobban felkészüljünk, és szép futballal győzelmet arassunk a következő hétvégén.

Tóth Balázs: Gratulálok a DVTK-nak a bajnokság megnyeréséhez, egy nagyon jó csapat, ahol van minőség.
Így, hogy már a mérkőzés előtt bebiztosították a bajnoki címet, szó szerint nekünk estek. A fiatal csapatunknak nagyon nehéz ezt a nyomást kivédekezni. Az első gól elég szerencsétlen volt, de eljutott a labda a hálónkig.
Utána éreztem a srácokon, hogy egy nehéz időszak következik, és sajnos jött is a második gól. Látni lehetett a játékosaimon, hogy óvatosabban mentek előre, A harmadik gól után már bennünk is volt némi félsz, hogy csúnya lesz ez a mérkőzés.
Hatalmas gratuláció a játékosaimnak, hogy fel tudtak állni ebből a helyzetből. Gratulálok Vaskó Tamásnak az újabb góljáért, aki a mai góllal átvette a vezetést a házi góllövő listán.
A fiatal játékosok is helyzetbe kerültek, de ez a különbség, hogy nekünk több lehetőség kell a gólhoz. A Diósgyőr továbbra is építkezett, továbbra is helyzeteket alakított ki, ezért hatalmas gratuláció jár Auerbch Martinnak, aki hatalmas bravúrokat mutatott be.
A 20. perc környékén összeállt a csapat, és onnantól éreztük, hogy partiban lehetünk. Többször átszerveztük a csapatot, ami gólban már nem mutatkozott meg, de bízom benne, hogy az utolsó három fordulóban jó lesz.