Beharangozó 2023. május 13., szombat

"Igyekszünk győzelemmel meghálálni a biztatást"

A bajnokavató buli keretében a DVTK az ETO FC Győr ellen játszik vasárnap délután a Merkantil Bank Liga 37., utolsó előtti fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Igyekszünk győzelemmel meghálálni a biztatást"


Kuznyecov Szergej háromszor ünnepelt labdarúgóként bajnoki címet (Moldovában és Belaruszban az élvonalban, Ukrajnában a másodosztályban), edzőként pedig vasárnap akasztanak először aranyérmet a nyakába.

- Labdarúgóként csak a saját dolgomra kellett figyelni, vezetőedzőként viszont egy egész csapatra, teljesen különböző a két feladat - tett különbséget Kuznyecov Szergej. - Az érzés azonban ugyanaz, győzni mindig jó, és hatalmas motivációt ad a további munkára.
Rengeteg minden történt ebben az évben, sok nagy örömöt éltünk át a csapattal közösen és néhány kisebbet, de mindenképpen egy érdekes évet zárunk a jövő héten. Összességében sokkal több pozitív élményt szereztünk ebben a bajnokságban, amit mindenki szívesen őrzi meg az emlékeiben.

A Merkantil Bank Liga 27., utolsó előtti fordulójában a ETO FC Győr látogat Diósgyőrbe.

- Még nem ért véget az idény, hiába nyertük meg a bajnokságot, az élet nem áll meg - folytatta. - Teljes erővel készültünk a vasárnapi mérkőzésre, mert méltóképpen szeretnénk zárni a bajnokságot. A heti munka során egy kicsit könnyítettünk a terhelésen, mert egész tavasszal hatalmas munkát végeztek a srácok, és az utóbbi időben rengeteg mérkőzést játszottunk. Most az a legfontosabb, hogy vasárnap frissen és jó erőben fussanak ki a pályára. Részemről pedig az idő előrehaladtával egyre nagyobb hangsúlyt kap a felkészülés a következő bajnokságra.

Az első csapat keretének tagjai közül Bényei Ágoston, Illés Bálint, valamint Jurek Gábor ezen a héten kettős terhelés alatt dolgozott, hiszen kortársaikhoz hasonlóan ezen a héten kezdték meg az érettségit az írásbeli vizsgákkal.

- A fiatalok kedvéért ezen a héten végig délután edzettünk, hogy ők se maradjanak ki a közös munkából - árulta el a diósgyőri vezetőedző.

Balmazújvárosban Gera Dániel visszatért a pályára, azonban többen is hiányoztak.

- A legutóbb hiányzók közül Eppel Márton belgyógyászati műtét után lábadozik, és már nem lép pályára idén, miként Jurek Gábor sem, és Bánhegyi Bogdán egyik ujja is megsérült az egyik edzésen. Szatmári Csaba ugyanakkor elkezdte a közös edzéseket, de több társával együtt kérdőjeles a szereplése.

A győriek a szűk középmezőny oszlopos tagjai, szinte egy pillanatra sem legyintette meg őket a kiesés szele, de a feljutásban sem reménykedhettek. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasi.)

- Minden bizonnyal a vendégeinket is feltüzeli a hatalmas nézősereg, és meg akarják mutatni a tudásukat a tévénézőknek is - tért át a zöld-fehérekre. - Egy komoly ellenféllel találkozunk, akik feledtetni akarják az elmúlt időszak rossz pillanatait. A vezetőedző próbálja mindig valamilyen taktikai újdonsággal meglepni az ellenfelet, mi dolgunk, hogy megmutassunk, miért végeztünk a tabella élén.

A DVTK Stadion Napos oldala és az Északi bástya teljesen megtelt, szombat délután már csak a déli oldalra lehet belépőt váltani. (Jegyvásárlás)

- Egy kis örömet akartunk Miskolcra hozni, egész évben azért dolgoztunk nap mint nap, hogy megteljen a stadion, és úgy látszik, nem végeztünk rossz munkát - mondta a diósgyőri vezetőedző. - Nagy felelősség számunkra, hogy ilyen sokan jönnek ki miattunk, igyekszünk győzelemmel meghálálni szurkolóinknak az egész éves biztatást. Továbbra is elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk, mert a győzelem mellett támadó focival és szép játékkal szeretnénk boldoggá tenni a szurkolóinkat.

A DVTK játékosai Kozármislenyben megünnepelte a feljutást, a Csákvár elleni mérkőzés után pedig a bajnoki címet. Vasárnap pedig átveszik a bajnoknak járó serleget és az aranyérmeket.

- Szeretnénk kiváló hangulatot teremteni, mert a szurkolók is megérdemlik az ünneplést, ők is hozzátették a magukét ehhez a sikerhez - zárta Kuznyecov Szergej.