Beharangozó 2023. január 12., csütörtök

Gera Dániel: Nagyon élveztem a takeovert!

A DVTK téli edzőtáborának ötödik napján este, a taktikai értekezlet után beszélgettünk Gera Dániellel, aki csütörtökön átvette a DVTK Instagram oldalának kezelését.

Gera Dániel: Nagyon élveztem a takeovert!


A vasárnapi utazást követően hétfőn, kedden és szerdán is dupla edzést vezényelt Kuznyecov Szergej. Ez azt jelenti, hogy napi öt óra intenzív fizikai munka mellett még egy-másfél órán keresztül taktikai és orvosi előadáson vettek részt a játékosok.

- Csütörtök este egy fokkal jobban érzem magam, mert a délelőtti és a délutáni edzést egybevontuk, így  délután jutott egy kis idő a pihenésre - kezdte Gera Dániel. - Egyébként fáradtnak érzem magam, ahogy mindenki más, de ez a normális a felkészülés ezen szakaszában. Ilyenkor az agyam tudja, hogy mit kell csinálni, a lábam viszont nem pontosan azt teszi, de most ez a normális. 

Csütörtökön Gera Dániel kezelte a DVTK Instagram oldalát, és bepillantást engedett az edzőtábor mindennapjaiba. A képek és videók közvetlenül itt érhetők el (bejelentkezést követően).

- Nagyon élveztem a takovert! - mosolgott. - A szabad délután pont jól jött, mert így sok szurkolói kérdést meg tudtam válaszolni, mert ha valamibe belekezdek, akkor maximálisan akarok teljesíteni. Alaposan átgondoltam minden választ, képeket kerestem, hogy színesebbé tegyem a story-t. Sok jó kérdést kaptam, amit igyekeztem megválaszolni, például a példaképemre és a mezszámomra vonatkozót most válaszoltam a legrészletesebben, most mutattam meg leginkább a belső énemet. Elnézést kérek mindenkitől, akire nem került sor! Örültem a lehetőségnek, mert teljesen kikapcsolt a feladat, amúgy is szeretek aktívan pihenni. Ha nem az Instagramon lógtam volna egész délután, akkor biztosan elővettem volna valamelyik könyvet, amit magammal hoztam. Az egyik egy humoros, Bogdán Ádámtól kaptam kölcsön, a másik pedig pszichológiai, azt dr. Kiss Brigitta, a DVTK sportpszichológusa ajánlotta a figyelmembe. 

A DVTK pénteken 11:15-től (igen, negyed órával korábban kezdődik a találkozó) a német Bundesligában szereplő VFL Bochum ellen lép pályára a La Línea de la Concepción városában található Estadio Municipalban, néhány méterre a spanyol-gibraltári határtól.

- Biztosan nem lesz könnyű dolgunk! Amúgy sem lenne, ráadásul, a sok munka miatt nem most vagyunk a legfrissebbek, míg az ellenfelünk már a felkészülés vége felé jár, hiszen 20-án bajnoki vár rájuk. Két meccset játszanak ezen a napon, és biztos vagyok, hogy mindenki úgy lép pályára, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba. Egy edzőmeccsnek nem a győzelem a lényege, hiszen nem jár érte pont, hanem az, hogy még egy ilyen erős ellenféllel szemben is megvalósítsuk azokat a játékelemeket, amit az edzéseken gyakoroltunk. A keret tagjait ismerve, akik az edzésen is mindig nyerni akarnak, a Bochum ellen is hasonló felfogásban fogunk játszani, még ha most az is a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsünk.

A DVTK programja

2022. december 19., hétfő
Egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. január 2., hétfő
Egészségügyi és fizikai tesztek (DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia)

2023. január 4., szerda
A csapat felkészülésének kezdete (DVTK Edzőközpont)

2023. január 8., vasárnap
Edzőtábor kezdete, indulás Spanyolországba

2023. január 9., hétfő
Két edzéssel indult a hét

2023. január 10., kedd
Bokros Szilárd: Nem nyaralni jöttünk

2023. január 11., szerda
Bárdos Bence: egy nap, két győzelem

2023. január 12., csütörtök
Gera Dániel engedett bepillantást a DVTK mindennapjaiba az Instagramon

2023. január 13., péntek (La Línea de la Concepción, Estadio Municipal de La Línea)
11:15 VfL Bochum 1848 (német 1. osztály) - DVTK

2023. január 16., hétfő
15:00 FK Jablonec (cseh 1. osztály) - DVTK

2023. január 19., csütörtök
15:00 Aarhus GF (dán 1. osztály) - DVTK

2023. január 20., péntek
Edzőtábor vége, hazautazás Spanyolországból

2023. január 25., szerda
13:00 DVTK - FC Košice (szlovák II. osztály)

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2023. január 29., vasárnap
13:00 Soroksár SC - DVTK

Közösségi média

Az edzőtáborból rendszeresen jelentkezünk a DVTK közösségi média felületein és a hivatalos honlapon is, 

Ha még nem tetted meg, akkor folyamatosan frissülő tartalmakért kövesd be a DVTK-t a Facebookon, az Instagramon, a YouTube-on, a TikTokon és a Twitteren is