Beharangozó 2023. március 19., vasárnap

NB III.: Eger - DVTK tartalék 1-1 (1-1)

A korosztályos válogatott Ferencsik Bálint góljával hamar vezetést szerzett Egerben a DVTK tartalék együttese. Szűk negyed órával ezután a hazaiak egyenlítettek, majd Vattay Mártont kiállították. A mezőnyfölény azonban nem kamatozott, döntetlennel zárult a keleti rangadó.

NB III.: Eger - DVTK tartalék 1-1 (1-1)


NB III., Keleti csoport, 26. forduló

Eger SE - DVTK tartalék 1-1 (1-1)

Eger, 300 néző. Játékvezető: Kovács Tamás (László István Sándor, Ancsin Zoltán). 
Eger SE: Szalay A. - Hadnagy B., Fényes Sz., Jónyer K., Simon A., Vattay M., Juhász G., Hegedűs D., Kispál T., Kovács D., Tóth L. Vezetőedző: Céró Bálint. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Ferencsik B., Ivánka P., Mrva P., Balázs P. - Bencsík D., Radics M., Benkő P. - Balázsi L., Y. Leshchynskyi, Kövesi K. Vezetőedző: Vincze Richárd. 

Csere: Kövesi K. helyett Fekete V. az 59., Balázsi L. helyett Hetyei Sz. az 59., Simon A. helyett Józsa M. a 69., Tóth L. helyett Schmidt Á. a 76., Ferencsik B. helyett Fercsák R. a 86. percben. 
Sárga lap: Céró B. (kispadon) a 66., Juhász G. a 67., Hetyei Sz. a 82., Fekete V. a 90+2. percben.  
Piros lap: Vattay M. a 30. percben.
Gólszerző: Ferencsik B. (0-1) a 10., Tóth L. (1-1) a 24. percben.  

Kulcspillanatok

10. perc: Baloldali szabadrúgás után Ferencsik Bálint elé csorgott a labda, aki higgadtan a kapuba passzolt, 0-1. 

24. perc: Tóth Lászlót indították a szélen, aki Benkő mögött kibújva átvette a labdát, majd a diósgyőri hálóba helyezett, 1-1. 

30. perc: Kövesi Krisztiánnal utolsó emberként szabálytalankodott Vattay Márton, amiért egyből piros lapot kapott. 

Vezetőedzői értékelés

Céró Bálint: – Amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán, addig egy hibánkat kihasználta ellenfelünk. Addig irányítani tudtuk a játékot, volt lehetőségünk, ki tudtunk egyenlíteni. A kiállítás után át kellett adni az irányítást a DVTK-nak, ennek ellenére szervezettek voltunk, nagyobb lehetőségeket nem tudott kialakítani ellenfelünk. Büszke vagyok a csapatra, elégedett vagyok a hozzáállással, de az egy ponttal sajnos sokra nem megyünk.

Vincze Richárd: – Rosszul kezdtük a meccset, aktívabb volt az Eger, több lehetőséget is kialakított, ám egy pontrúgás után mi szereztünk vezetést. Ezután kiegyenlítettebb lett a játék és az Eger olyankor talált, be amikor igazán nem volt benne a meccsben. A 30. percben a hazai kiállítás után teljesen új meccs kezdődött. Végig mi birtokoltuk a labdát, kipróbáltunk több variációt, hogyan törjük fel a mélyen védekező hazai csapatot, ám igazi veszélyt nem tudtunk jelenteni a hazaiak kapujára. Sokszor kerültünk mögéjük a széleken ám a büntető területen belül rendre rossz pozíciókba érkeztünk vagy rossz volt a kivitelezés, bár azt hozzá kell tennem, hogy a rendkívül rossz minőségű pályán nehéz is volt jól kivitelezni. Gratulálok az Egernek, mert nagyon jól védekeztek 10 emberrel és megérdemelten tartották meg az egy pontot.