Beharangozó 2023. május 2., kedd

LU15 DVTK - Illés 0-6 (0-2)

Az első negyed órát leszámlítva jobb teljesítményt nyújtott az Illés Akadémia együttese a DVTK elleni LU15-ös bajnokin. A szombathelyiek megérdemelten vitték el mindhárom bajnoki pontot.

LU15  DVTK - Illés 0-6 (0-2)


Országos LU15-ös Bajnokság, 23. forduló

Diósgyőri VTK LU15 - Illés Akadémia LU15 0-6 (0-2)

DVTK Edzőközpont, 30 néző. Játékvezető: Fercsák András (Katona Mátyás, Nagypál Csilla).
Diósgyőri VTK LU15: Galambvári O. - Horváth K., Plopp G., Váradi T., Berki M., Mezőssy M., Fekete R., Képes K., Balogh V., Kádas D., Stumpf B. Vezetőedző: György Gábor. 
Illés Akadémia LU15: Czuczai D. - Ferenczi H., Sági F., Imre A., Alasz H., Licskai L., Polovics D., Bihari P., Bihari Cs., Lukás K., Harmath R. Vezetőedző: Ferencsik Evelin. 

Csere: Czuczai D. helyett Takács M. a 41., Plopp G. helyett Pápai L. a 60., Váradi T. helyett Katona K. a 60., Imre A. helyett Kóródi A. a 60., Bihari P. helyett Babos H. a 60., Alasz H. helyett Pusztai V. a 71., Harmath R. helyett Göndör R. a 71. percben. 
Gólszerző: Alasz H. (0-1) a 13., Bihari P. (0-2) a 18., Alasz H. (0-3) az 55., Licskai L. (0-4) az 57., Alasz H. (0-5) az 59., Polovics D. (0-6) a 67. percben. 

György Gábor: - Csatlakoznék fiatal kollégám nyilatkozatához. Ez a vereség nagy mértékben az én felelősségem. Túlságosan támadó felfogásban, túlságosan győzelmi szándékkal küldtem pályára a csapatot. Amúgy a mérkőzés elején egész jól működött, amit szerettünk volna játszani. Aztán megnyomtuk a "pánikgombot" és a gomb beragadt. Ezután csak szemlélői voltunk az eseményeknek. A második félidőben megint jó hozzáállással jöttünk vissza. Sajnos a harmadik gól megpecsételte sorsunkat. Szeretném kímélni az ellenfél csapatából Alasz Hannát. Teljes mértékben uralta a pályát. Nálunk hetek óta a kapusunk nyújtja a legjobb teljesítményt. Persze azt is meg kell jegyezni, hogy a korosztályból heten az LU17-es csapatunkban léptek pályára, illetve ketten sérülés miatt nem álltak rendelkezésre. Gratulálok az Illésnek.

Ferencsik Evelin: - Az első, amit feltétlenül szeretnék elmondani, hogy a nagy gólkülönbségű győzelem ellenére, vagy azzal együtt, egy szimpatikus, kulturált, a futballt játszani akaró csapatot győztünk le! Dicséret illeti a mieinket, hogy így is a DVTK fölé tudtak kerekedni, jókor, jól váltottak ritmust, kombinatívan, kispasszos játékot játszva hozták ki magukból azt, ami bennük van. És még valami! Edzőként, de egykori játékosként is büszke, sőt boldog vagyok, hogy a lányok élvezik a futballt, ilyen nagyszerű közösséget alkotnak.