Beharangozó 2023. március 5., vasárnap

U16: Paks - DVTK 3-0 (1-0)

Nem tudott meglepetést okozni Pakson az U16-os diósgyőri korosztály, amely ezen a hétvégén kezdte el a bajnokság tavaszi szezonját. A hazaiak végül mindhárom pontot otthon tartották a tartalékos DVTK-val szemben.

U16: Paks - DVTK 3-0 (1-0)


Országos U16-os Bajnokság, 
A csoport, 2. forduló

Paksi FC U16 - Diósgyőri VTK U16 3-0 (1-0)

Paks, 50 néző. Játékvezető: Jónás Péter (Kovács Ágoston, Gebei Bálint).
Paksi FC U16: Wiesner T. - Kovács A., Májik G., Jáksó G., Éger Zs., Marcsa D., Galambos J., Balogh B., Tillmann M., Percel Á., Verbulecz B. Vezetőedző: Wiesner József.
Diósgyőri VTK U16: Balázs Á. - Ferenczi S., Szakos B., Vass L., Miskolczi D., Kuznyeczov D., Jászberényi P., Nagy B., Purzsa X., Rem D., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt. 
Csere: Tillmann M. helyett Juhász B. a 34., Szakos B. helyett Kapitány G. a 44., Verbulecz B. helyett Soós F. a 46., Miskolczi D. helyett Derzsényi Á. az 51., Jászberényi P. helyett B. Kovalov az 51., Ferenczi S. helyett Kovács D. a 62., Balogh B. helyett Szabó L. a 66., Jáksó G. helyett Huber A. a 80., Percel Á. helyett Dörömböző F. a 80. percben. 
Sárga lap: Kovács A. a 66., Rem D. a 74. percben. 
Gólszerző: Galambos J. (1-0) a 11., Soós F. (2-0) a 47., Májik G. (3-0) az 54. percben.

Wiesner József: - Az első félidő elején a védekezésünk rendben volt, de a megszerzett labdák után sok technikai hibát vétettünk, ezért nem tudtuk annyit birtokolni a labdát amennyit szerettünk volna. Ebben a periódusban szereztük meg a vezetést, de több fordulópontja is volt a mérkőzésnek, mert az ellenfelünknek nagy lehetőségei voltak a gólszerzésre. A játékrész második felében már többet tudtuk birtokolni a labdát, és gólszerzési lehetőségeket is kialakítottunk a Diósgyőr kapuja előtt. Jól kezdtük a második negyvenöt percet, hiszen két gólt is szereztünk, ezzel meg is "törtük" a vendég csapatot. A meccs második felében is rendben volt a védekezésünk, de az átmeneteket sokkal gyorsabban és pontosabban oldottuk meg. Összességében megérdemelt a győzelmünk, azonban játékban tovább kell javulnunk!

Icsó Zsolt: - A mezőnyben és a rögzített helyzetek után a párharcok többségét elveszítettük, így nem volt reális esélyünk a pontszerzésre. Gratulálunk az ellenfelünknek!