Beharangozó 2023. március 8., szerda

Csütörtökön a Magyar Kupa elődöntőjében játszik a DVTK HUN-Therm

Március 9-én, csütörtökön 17 óra 45 perctől lép pályára csapatunk a Killik László Női Magyar Kupa elődöntőjében, ellenfelünk az NKA Universitas PEAC csapata lesz. A négyes döntőnek a soproni Novomatic Aréna ad otthont, jegyek már kaphatók az Eventim online felületén.

Csütörtökön a Magyar Kupa elődöntőjében játszik a DVTK HUN-Therm


Killik László Női Magyar Kupa elődöntő

2023. március 9., csütörtök (Sopron, Novomatic Aréna)
17:45 NKA Universitas PEAC - DVTK HUN-Therm

Mérkőzés információk

Jegyvásárlás

A jegyek  megvásárolhatók az Eventim oldalán, az idei Magyar Kupára napijegyek és kétnapos bérlet vásárolható. A napijegyek elővételben 2.200 Ft-ba, míg a helyszínen 3.000 Ft-ba kerülnek, a kétnapos bérlet ára pedig 4.000 Ft. Az MKOSZ és a rendezők felhívása értelmében minden néző számára javasolják, hogy aki teheti, online vásárolja meg a belépőjegyét. A belépés 2 éves kor alatt és kerekesszékes nézők számára ingyenes, utóbbiak kísérőinek jegyet kell váltaniuk.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a DVTK szurkolóknak fenntartott szektorba váltsák meg belépőjegyeiket! A FinalFour során a diósgyőri szurkolóknak fenntartott hely a Novomatic Aréna I szektora!

Helyszín

Novomatic Aréna
9400 Sopron, Lackner Kristóf u. 48.

Megközelítés és parkolás

Személygépkocsival a Novomatic Aréna mellett parkolni a korábban már megszokott módon, a Fűzfa sor melletti parkolórészen lehetséges. A DVTK HUN-Therm szurkolóinak beléptetése a vendégbejáraton, az Aréna mögött elhelyezkedő benzinkút felől történik.

Közvetítés

A találkozót a mindigTV GO élőben közvetíti majd.

Ellenfél-leső

A PEAC a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Szigetszentmiklós csapatát győzte le 87-44 arányban, így kérdés nélkül jutott be a legjobb négy közé. Azóta kisebb hullámvölgybe került a PEAC, a Csatát egylabdás mérkőzésen múlták felül Budapesten, a legutóbbi két mérkőzésükön viszont a Győrtől (otthon) és a Szekszárdtól (idegenben) is vereséget szenvedett Jovan Gorec csapata. Kiss Virág továbbra is klasszis formának örvend, ugyanakkor új légiósuk, a puerto ricói válogatott Jazmon Gwathmey beilleszkedése még érződik a csapat játékán, de mérkőzésről mérkőzésre jobb formába lendül ő is.

Egymás ellen

A bajnokság 7. fordulójában már találkoztak a felek egymással, a helyszín akkor a DVTK Aréna volt. A PEAC nagyszerűen kezdte a mérkőzést, és úgy tűnt, Calhoun és Wentzel vezetésével legyőzik  a Diósgyőrt, a félidő után viszont Bernáth Réka 17 és Milica Jovanovic 13 pontjának hála a DVTK HUN-Therm ledolgozta hátrányát és végül 63-59-re megnyerte a rangadót.

A visszavágóra január 28-án került sor Pécsett a 18. fordulóban. A mérkőzés elején a két nappal korábban lejátszott Euroliga-mérkőzés még erősen érződött a DVTK HUN-Therm játékán, végül Guirantes, Girgalauskyte és Bernáth Réka vezérletével a negyedik negyedben hatalmas fordítást produkálva 65-69-re megnyerte a mérkőzést Völgyi Péter csapata.

2022. október 30. (Miskolc, DVTK Aréna)
DVTK HUN-Therm - NKA Universitas PEAC 63-59 (11-10, 13-22, 23-14, 16-13)

2023. január 18. (Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya)
NKA Universitas PEAC - DVTK HUN-Therm 65-69 (17-12, 17-19, 21-12, 10-26)