Beharangozó 2023. szeptember 15., péntek

“Szeretnénk a maximumot teljesíteni, és nyugodtan továbblépni”

A 3. fordulóban az első- és másodosztályú csapatok is bekapcsolódnak a MOL Magyar Kupa idei sorozatába. A DVTK az NB III.-ban szereplő III. Kerületi TVE ellen játszik vasárnap 15 órától a BVSC Stadionban. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“Szeretnénk a maximumot teljesíteni, és nyugodtan továbblépni”


A válogatottak programja miatt az előző hétvégén nem rendeztek fordulót az OTP Bank Ligában.

- Az első héten elég kemény terhelést kaptak a játékosok, amit felkészülési mérkőzéssel zártunk, ezen a héten pedig a kupamérkőzésre készültünk - tájékoztatott a programról Kuznyecov Szergej. - Úgy érzem, jól használtuk ki a rendelkezésre álló időt, erre alapozva bízom abban, hogy a III. Kerület ellen az elsőtől az utolsó pillanatig jól játszik majd a csapat.

Az elmúlt időszakban ketten igazoltan hiányoztak Diósgyőrből, Vladislav Klimovich a belarusz A-, Bényei Ágoston pedig a magyar U21-es válogatott programján vett részt.

- Minden válogatott meghívó hatalmas büszkeséget jelent, és bízom benne, hogy a jövőben még több érkezik - fűzte hozzá a vezetőedző. - Persze hiányoztak az edzésekről, amit azonban elnyom az öröm.

Míg múlt szombaton a csapat nagyja a Kazincbarcika ellen játszott , miközben többen a DVTK II csapatában lépett pályára, ahol Jurek Gábor két, Csatári Gergő pedig egy góllal vette ki a részét a REAC elleni sikerből.

- Jurek Gábor sok időt hagyott ki, számára fontos, hogy minél több időt töltsön a pályán, hasonlóképpen Csatári Gergő és Csirmaz István is. Artem Odyntsov pedig végigvédte a találkozót, így egyszerre két területen is előre léptünk: megkapták a meccsterhelést, valamint segítettük a második csapat szereplését is.

A bajnoki szünetben az első csapat keretéhez tartozó fiatalokon kívül a DVTK LSA több növendéke - Demeter Milán, Szőke Áron, Kövesi Krisztián - is Kuznyecov Szergej edzéseit látogatta.

- Nagyon szoros kapcsolatban állunk az akadémia szakembereivel és különösen a DVTK II edzői stábjával, így amikor lehetőség nyílik, akkor felhozzuk az első csapat edzésére azokat a srácokat, akire felhívják a figyelmünket. Szeretem a saját szememmel is látni, mire képesek a srácok - árulta el.

Vasárnap ismét tétmeccs következik. A DVTK a többi élvonalbeli és másodosztályú csapathoz hasonlóan most csatlakozik a MOL Magyar Kupa mezőnyéhez. (A 3. forduló programja itt böngészhető.)

- Számunkra minden hivatalos mérkőzés, amin magunkon viseljük a DVTK címerét egyformán fontos, ahol elvárható a csapattól a maximális teljesítmény. Abban rejlik a kupameccsek varázsa, hogy egy mérkőzésre bárki fel tudja szívni magát, és el tud tüntetni akár több osztálynyi különbséget is. Mi nem akarunk kockáztatni, hanem szeretnénk a maximumot teljesíteni, és nyugodtan továbblépni. A MOL Magyar Kupában vezet a legrövidebb út az európai kupaporondra (a 2024/2025-ös idényben a kupagyőztes számára ez az Európa Liga selejtezőjét jelenti - a szerk.), de nem tekintünk ennyire előre, hanem szokásunkhoz híven mérkőzésről mérkőzésre haladunk - mutatott irányt Kuznyecov Szergej.

A III. Kerület 7 mérkőzés után az NB III. Észak-Nyugati csoport 3. helyén áll 4 győzelemmel és 3 döntetlennel. A gólkülönbsége 9-4, a legeredményesebb játékosuk az egykori diósgyőri Barczi Dávid négy góllal, rajta kívül Papp Máté talált még be kétszer. A MOL Magyar Kupában mindkétszer idegenben jutottak tovább, a Felsőpakony ellen 4-3-ra, az Orosháza ellen 1-0-ra nyertek.

- A felkészülést némileg nehezítette, hogy a magyar harmadik vonal adatai nem találhatók meg a Wyscout rendszerében, de sikerült megszerezni a III. Kerület néhány mérkőzésének felvételét, így alaposan kielemeztük az ellenfelet - osztotta meg. - Szimpatikus játékot játszik az óbudai csapat, örömteli, hogy vannak fiatal magyar edzők, akik igyekeznek átvenni az élcsapatok játékának elemeit, amit a saját szintjükön próbálnak megvalósítani. Sok érdekes megoldást láttam tőlük, gyorsan mennek át védelemből támadásba, veszélyes kontrákat vezetnek, és mindegyik támadást lövéssel akarnak befejezni. Mindvégig koncentrálnunk kell, mert különben a futball megbüntet, ahogy tavaly a Szeged ellen is búcsúztunk. Akkor az első helyzetüket gólra váltották, és utána hiába játszottunk nagy fölényben, nem tudtunk gólt szerezni, és kiestünk. Ezt most el kell kerülni.

A MOL Magyar Kupa idei kiírásában a továbbjutás mindvégig egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik, ha ott sincs győztes, akkor a büntetőpontról elvégzett rúgások döntenek.

- A kupában nincs hibázási lehetőség - reagált a diósgyőri vezetőedző-, éppen ezért keményen készültünk a vasárnapi mérkőzésre, mert azt is tudjuk, hogy ezúttal is sok szurkoló kísér el bennünket, és győztesen szeretnénk visszatérni Miskolcra.

A találkozót Derdák Marcell vezeti, segítői az oldalvonal mellett Szalai Dániel és Ország Péter lesznek. A tartalék játékvezető feladatát Görög Márió látja el.