Beharangozó 2023. november 24., péntek

"Képesek vagyunk parázs mérkőzést játszani"

Szombaton újra pályára lép az Extraligában a DVTK Ongropack. A MÁV Előre Foxconn elleni székesfehérvári találkozón továbbra is első pontjaiért harcolnak a piros-fehérek, ahol pályára léphet a csapat bajnoki szünetben igazolt centere, Tatiana Prosvirina is. A találkozó előtt Németh Szabolcs vezetőedzővel beszélgettünk.

"Képesek vagyunk parázs mérkőzést játszani"


- Hogyan telt az első hosszabb szünet a bajnokság során?
- Az elmúlt két hét a munkáról szólt, köszönhetően Prosvirina érkezésének is, hisz őt mielőbb integrálnunk kellett a csapatba. Nyilván ez egy hosszú folyamat, de a kezdet bíztató. Nem állhattunk le, hisz a jelenlegi állapotunkban és tabellán elfoglalt pozíciónk alapján sem tehetjük ezt meg. A Békéscsaba elleni meccsnek voltak olyan periódusai, aminek a tapasztalatait igyekeztünk tovább vinni és építeni. Hiszem, hogy a közeljövőben jó arcunkat fogjuk mutatni, hogy ez eredményben mit jelent, majd meglátjuk. Lépésről-lépésre építkezünk, fókusz az edzésen megbeszéltek mérkőzésen való maximális betartásán van. Hogy ez milyen eredménnyel párosul, azt majd meglátjuk.

- Mennyiben változhat meg a csapat játéka új centerének, Tatiana Prosvirinának az érkezésével?
- Sokkal több a variációs és rotálási lehetőségünk. Azt gondolom, ő az utolsó darabja volt az általunk már régóta építgetett kirakósnak. Nyilván ebből nem következik az, hogy mi innentől kezdve sorra fogjuk nyerni a találkozókat, de el tudunk indulni egy stabilitással és a mérkőzésen átívelő koncentrációval kikövezett úton.

- Bár még csak közel egy hete készül a csapattal, mik az első benyomások Tatianaról?
- Nagyon fontos volt az első közös tréningeken, hogy milyen is az ő személyisége. A legelső gyakorlás alkalmával mondhatom nem is úgy figyeltem a játékát, mint röplabdázó, hanem mint ember, ez alapján igyekeztem górcső alá venni. Az első napok benyomásai pozitívak és szerencséje, hogy nem egy kiforrott és kialakult morálba érkezett meg, hanem egy alakuló és formálódó csapatba kell beilleszkednie.

- Végezetül milyen találkozóra számítasz a MÁV Előre Foxconn ellen?
- Tüzesen és harcosan igyekszünk röplabdázni már az első labdamenettől kezdve, és ha így cselekszünk, biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk egy parázs, ki-ki mérkőzést játszani a Székesfehérvárral. A MÁV Előre folyamatosan sok szettes mérkőzéseket játszik, így ha jól gazdálkodunk az energiáinkkal, akkor van keresnivalónk még az idegenbeli találkozón is!

Edzői várakozás - MÁV Előre Foxconn

Lukasz Przybylak: Sok nehéz mérkőzésünk volt az utóbbi hetekben, így a DVTK elleni párharc kiváló alkalom lehet az önbizalomépítésre. A lányok égnek a bizonyítási vágytól, elszántan lépnek majd pályára. Tiszteljük az ellenfelet, így ezen a mérkőzésen is mindent bele fogunk adni

Röplabda Női Extraliga - 6. forduló

2023. november 25. szombat
18:00 MÁV Előre Foxconn - DVTK Ongropack