Beharangozó 2017. február 16., csütörtök

Beszéljenek az eredmények!

Szerda este személyesen is találkozhattak a DVTK szurkolói a labdarúgó csapat új igazolásaival, akik a szakmai stábbal együtt optimistán tekintenek a jövőbe, és győzelemmel szeretnék kezdeni a tavaszt Mezőkövesden. A Magyar Kupa többször is szóba került, Elek Ákos például szívesen megnézné, hogyan mutat a piros-fehérbe öltözött Groupama Aréna.

Beszéljenek az eredmények!

A délutánt az MLSZ pro licences edzőknek szervezett továbbképzésén töltötte Horváth Ferenc vezetőedző, ezért a szokásosnál kicsit később kezdődött a szezon előtti hagyományos szurkolói találkozó.

Szerda este mintegy másfél száz szurkoló tapsa között foglalt helyet a Generali Aréna küzdőterén Benczés Miklós sportigazgató, Horváth Ferenc vezetőedző, Szamosi Tamás másodedző, Veréb György és Szalma Pál kapusedző, Barney Lord erőnléti edző, Elek Ákos csapatkapitány és az új igazolások: Szarka Ákos, Fülöp István, Busai Attila és Nagy Tibor.


Elsőként az új labdarúgók mutatkoztak be. Nagy Tibor azt hangsúlyozta, hogy mekkora megtiszteltetés számára az a tény, hogy élő szerződéséből vásárolta ki a DVTK. - Egy pillanatig nem gondolkodtam, hogy elfogadjam-e a Diósgyőr ajánlatát - tette hozzá a jobbhátvéd. - Egy hete vagyok itt, az első benyomások pozitívak. Jelenleg az a legfontosabb, hogy beilleszkedjek a játékostársak közé és a csapat szerkezetébe.

Fülöp István Romániából érkezett, számára nem csak a csapat, hanem a bajnokság is új. Ő már túl van a beilleszkedésen, és egy jól sikerült felkészülésen. - Örvendek, hogy ide kerültem - fogalmazott a szélső.

Szarka Ákos játékjogát a felvidéki DAC-tól vásárolta meg a DVTK. Az első kapcsolatfelvételt követően érdeklődött a Diósgyőrről azoktól a társaktól, akik már játszottak Magyarországon. - Nagyon jó klub, jó a szurkolótábor, biztattak a többiek. Jól érzem magam Miskolcon, mindent megteszek, hogy sikeresek legyünk - mondta a magas csatár.

Busai Attila távolról kezdte a történetét, hiszen először másfél éve kereste meg a DVTK, akkor még az FTC nem engedte el. - A felkészülés jól sikerült, és az új igazolásokkal sokat erősödtünk – tette hozzá. Tavasszal szeretne a tabellán felfelé lépkedni, és bízik abban is, hogy meg tudjuk nyerni a kupát.


A régieket Elek Ákos csapatkapitány képviselte, aki elmondta: - Ősszel nem tettük magasra a lécet. A felkészülés jól sikerült, de majd a tétmeccsek mutatják meg igazán, hogy mennyire jól. Nyugodt tavaszt szeretne, és van egy nem is olyan titkos vágya: - Egyetlen esélyünk a Magyar Kupa, hogy megmentsük ezt az évet.

A szakmai stábból először Horváth Ferenc vezetőedző kapott szót, aki aláhúzta az orvosi és erőnléti felmérések fontosságát. - Az edzőtáborban füvön készültünk amit azért érdemes kiemelni, mert utána itthon a kupameccs előtt egyetlen egyszer edzettünk füvön - árulta el. - A tervezett munkát elvégeztük, hogy jól-e, arra majd a tavaszi eredmények adnak választ. Beszéljenek az eredmények!

Benczés Miklós is visszanyúlt kezdésként a múltba. - Feri akkor érkezett, amikor a legnagyobb szükség volt rá, hiszen vezetőedző nélkül maradtunk a bajnoki rajt előtt. Nehéz feladatot vállalt, mert nyáron nem maradt idő, hogy saját elképzelései szerint készítse fel a csapatot. Most télen már volt lehetősége végigvinni az elképzeléseit. Ezután a sportigazgató azt idézte fel, hogy amikor ősszel nehézségek adódtak, akkor a játékosok és a vezetőség is Horváth Ferenc mellett állt, télen is biztosítottak minden feltételt a zavartalan felkészüléshez. - Három év alatt ütőképes csapat formálását várjuk Horvát Ferenctől. Titkos vágyunk, hogy a Magyar Kupán keresztül már idén ősszel a nemzetközi kupában indulhasson a DVTK. A bajnokságban pedig a mezőny első feléhez kell csatlakozzunk, ami nem kicsi elvárás.


Szamosi Tamás nem szeretett volna mély szakmai elemzésbe bocsátkozni, ezért csak annyit mondott: - Eltelt egy fél szezon, amikor nem voltunk kellően felkészültek ahhoz, hogy sikereket érjünk el. Most most viszont készen állunk arra, hogy visszanyerjük a szurkolók bizalmát.

Veréb György a kapusokról elmondta, hogy teljes értékű munkát végeztek a felkészülés során. Összeállt a csapat védekezése, ami megkönnyíti a kapusok dolgát, így reményei szerint kevesebb gólt kap tavasszal a csapat. -  Mindhárman megmutatták magukat edzőmeccseken és nem csalódtunk. Bármelyiküket nyugodt szívvel látom a kezdőcsapatban.

Szalma Pál mindenekelőtt örömének adott kifejezést, hogy az első csapat mellett tudja segíteni Veréb György munkáját azután, hogy korábban a DVTK utánpótlásában dolgozott. - A kapusok megfelelő körülmények között dolgoztak az edzőtáborban, jeges pályán nehezebb lett volna – hangsúlyozta. - Három jó kapusa van a DVTK-nak, mindegy, melyikük nevével kezdődik az összeállítás.

A szurkolói találkozó második részében az előre feltett kérdésekre válaszoltak a jelenlévők. Ebből megtudtuk például, hogy Szarka Ákos még a gólszerzésről is lemondana egy kupagyőzelem érdekében. Szalma Pál viszont maga helyett inkább Bukrán Eriket ajánlja Horváth Ferenc figyelmébe, ha Rados Ivannal és Antal Botonddal történne valami, hiába van edzésben, és esetenként be is kapcsolódik az első csapat munkájába.


Horváth Ferenc dicsérte az öltözői hangulatot, igaz a felkészülés során eddig nem volt ok konfliktusra, mert nem beszéltek kezdőcsapatról és cserékről. - Valódi versenyhelyzet van a csapatba kerülésért, minden posztra két játékos áll rendelkezésre. Ez valódi motivációt jelent a játékosoknak. A korábbiakkal ellentétben mostanra céltudatossá vált az öltöző. Bízom benne, hogy a későbbiekben is megmarad ez a hangulat.

Elek Ákos meglátása szerint nagyban függ az első két forduló eredményétől, hogy milyen startot vesz a DVTK tavasszal. - Egy jó eredmény nagy lökést adhat nekem és a csapatnak is - bizakodott. A Magyar Kupa még hiányzik a gyűjteményéből, bajnokságot a Videotonnal, Ligakupát a DVTK-val nyert korábban. - Azon a véleményen vagyok, hogy nézzük meg, hogy mutat a Groupama piros-fehérben!

A két kölcsönadott saját nevelésű játékos kapcsán Benczés Miklós elárulta, hogy Bacsa Patrikkal és Oláh Bálinttal is szerződést hosszabbított a DVTK, nyáron pedig mindkét labdarúgót várja vissza. -   Bacsa Patriknak azt mondtam, hogy ő lehet a következő Vitelki Zoltán, aki óvodás kora óta itt játszik, ért már el sikereket, de most kicsit megtorpant. Ki kell lépnie a komfortzónájából, hogy később legenda legyen, de ehhez nem tett még eleget. Sok góllal a lábában térhet vissza, és akkor újra a DVTK erősségévé válhat. Oláh Bálintnak rutint kell szereznie, mert ma sem Busainak sem Eleknek nem vetélytársa, de később fontos csapattag lehet.

Horváth Ferenc babonájára hivatkozva nem fogalmazta meg, hogy mik a célok. Azt azonban elárulta, hogy már nyerte Magyar Kupát, de a DVTK-val még nem, és szívesen kipróbálná. A bajnokságban minden meccset szeretne megnyerni, a nehézséget az okozza, hogy másoknak is hasonló a célja.

- 2018-ban lesz ötven éve, hogy a DVTK-ba igazoltam - elevenítette fel Veréb György. - Szeretném edzőként azt a legjobb eredményt megismételni, amit játékosként elértem, azaz bronzérmet nyerni a bajnokságban, és ismét felemelni a Magyar Kupát. Az egészségi állapotáról elmondta az élő legenda, hogy sajnos a térde már nem a régi, ezért is nyújt nagy segítséget neki Szalma Pál. - Szeretném minél tovább szolgálni a DVTK-t, hogy meddig, az az egyesület vezetésének döntésén múlik - osztotta meg.


A téli átigazolási szezonban felmerült lehetőségként Elek Ákos távozása. - Egy szlovák és egy spanyol másodosztályú klub puhatolózott. Az egyik nem adott elég vonzó ajánlatot, a másik pedig nem jelentett volna Ákosnak előre lépést - engedett bepillantást a kulisszák mögé Benczés Miklós.

A Mezőkövesd - DVTK bajnoki rajt kapcsán minden résztvevő győzelemben reménykedett, -  Szeretnék góllal és győzelemmel bemutatkozni - fogalmazott például Szarka Ákos.

- Nem bánjuk, hogy vége a felkészülésnek, várjuk a tétmeccseket, és hogy sokkal sikeresebbek legyünk, mint ősszel - tette hozzá zárásként Elek Ákos.

Miután elfogytak a kérdések, lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre, illetve autogramot kérni a játékosoktól és stábtagoktól, valamint készültek a közös fotók is.


Csütörtökön és pénteken még edz a csapat, szombaton délután fél négykor pedig teli vendégszektor előtt kezdődik a Mezőkövesd - DVTK OTP Bank Liga-mérkőzés.