Beharangozó 2017. április 22., szombat

Paks - DVTK 0-1 (0-1)

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában Ugrai Roland szabadrúgásból szerzett góljával a DVTK került előnybe Pakson, majd nagy küzdelemben sikerült megtartani az eredményt. Ebben a bajnokságban a DVTK az első csapat, amelyik győzni tudott Pakson.

Paks - DVTK 0-1 (0-1)

OTP Bank Liga 28. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Paks, 1000 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László; Karakó Ferenc; ifj. Gyarmati II Tibor).
PFC: Molnár P. - Kulcsár D., Lenzsér, Zachán, Szabó J. - Papp K. - Szakály D., Bertus, Hajdú Á., Bartha - Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Mevoungou, Busai, Ugrai - Novothny, Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Szakály D. helyett Jelena a 68., Szarka helyett Fülöp a 78., Bertus helyett Koltai és Hajdú Á. helyett Kecskés T. a 86., Ugrai helyett Szabó I B. a 90+2., Vela helyett Nagy T. a 90+3. percben.
Sárga lap: Szabó J. a 13., Novothny az 54., Lenzsér a 90+4. percben.
Gólszerző: Ugrai (0-1) a 14. percben.

Kulcspillanatok

14. perc: A Vela akasztásáért megítélt szabadrúgás után Ugrai Roland állt a labda mögé, és rövid nekifutás után a jobb alsó sarokba bombázott a sorfal mellett, 0-1

Edzői nyilatkozatok

Csertői Aurél: - Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Úgy láttam, és a végére be is bizonyosodott, hogy ez egy egygólos meccs, sajnos ezt az egy gólt mi kaptuk. Ráadásul úgy érzem, hogy ez egy nagy potyagól volt. Nekünk talán egy száz százalékos helyzetünk volt, azt az ötösről tudtuk kihagyni. A második félidőben a meddő mezőnyfölényünket nem tudtuk kihasználni, a kapu előtt határozatlanok voltunk. Sok játékosból hiányzott az a plusz, amit elvárok, nem játszottak jól. Még mindig kellenek a pontok, mindössze hét pontra vagyunk a kieső helytől. Álmodozhatunk, de a realitás ez.
Bódog Tamás: - Amit elterveztünk, és gyakoroltunk a héten, azt hellyel közzel sikerült megvalósítanunk. Nehéz mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen, akinek rendben volt az önbizalma, hiszen hazai pályán nem kaptak eddig ki. Stabilak voltunk, masszívan játszottunk annak ellenére, hogy egyszer Antal Botondnak is nagyot kellett védenie. Ma az is működött, ami a múlt héten Sopronban a fáradtság miatt nem. Még maradt pár lépés a bennmaradás felé, de nagyon fontos, hogy idegenben is begyűjtöttük a három pontot. A következő mérkőzésen ugyanilyen koncentráltan kell játszanunk, az azt követőn is, majd az azt követőn is, egészen addig, amíg meg nem húzzák a vonalat alattunk. A játékosokon láttam a győzni akarást, és ugyan a hazaiaknak is volt lehetősége, de nem éreztem bennük az átütő erőt, mert jók voltunk, ezért megérdemelt győzelmet arattunk.