Beharangozó 2017. május 3., szerda

Büntetett az MLSZ

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága szerdai ülésén tárgyalta a szombati DVTK - Vasas mérkőzés eseményeit. Lipták Zoltán öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott, azaz ebben az idényben már nem léphet pályára. Továbbá Nono korábbi, négy mérkőzésre szóló eltiltását a FEB változatlanul hatályban tartotta. Ezen kívül klubunknak ezúttal 200 ezer forint büntetést kell fizetnie. Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Nono ügyéhez hasonlóan klubunk Lipták Zoltán büntetése esetében is tárgyalás megtartását kezdeményezi.

Büntetett az MLSZ


Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága Lipták Zoltánt (DVTK), mert amikor a labda nem volt játékban ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést használt és a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel 5 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással büntette - tájékoztatott az MLSZ hivatalos honlapján.

A FEB tárgyalás megtartása után Jose Antonio Delgado Villar (Nono) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta (ebből két mérkőzésre szóló eltiltást már letöltött - a szerk.). 

A FEB a DVTK - Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint a mérkőzés lefújás után a rend nem megfelelő biztosításáért (az öltözőbe vonuló játékvezetők megdobálása) kétszázezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Nono ügyéhez hasonlóan klubunk Lipták Zoltán büntetése esetében is tárgyalás megtartását kezdeményezi. 

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.