Beharangozó 2017. május 27., szombat

DVTK - DVSC 1-3 (0-2)

A Paks - MTK mérkőzés 1-1-gyel ért véget, így a mezőkövesdi meccs eredményétől függetlenül bennmaradt a DVTK, és a Gyirmót, valamint az MTK búcsúzott, a bajnoki címet pedig a Honvéd szerezte meg. Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában végigtámadta az első félidőt a DVTK, számtalan gólszerzési lehetőséget dolgozott ki a csapat, mégis a DVSC szerzett kétgólos előnyt. A második félidőben sem változott a játék képe, a vendégek egy kontrából még egy gólt szereztek, végül Ugrai Roland szépségdíjas góllal zárta a bajnokságot.

DVTK - DVSC 1-3 (0-2)

OTP Bank Liga 33. forduló

Diósgyőri VTK - Debreceni VSC 1-3 (0-2)

Mezőkövesd, 4014 néző. Játékvezető: Erdős József (Albert István, Becséri Gergely; Szőts Gergely; Zierkelbach Péter).
DVTK: Rados - Eperjesi, Karan, Busai, Tamás - Vela, Dausvili, Novothny, Nono - Makrai, Szarka.  Vezetőedző: Bódog Tamás. 
DVSC: Danilović - Osváth, Brković, Mészáros N., Ferenczi - Tőzsér, Filip - Jovanović, Holman, Feltscher - Könyves.  Mb vezetőedző: Herczeg András.

Csere: Brković helyett Szatmári a 35., Makrai helyett Ugrai a 46., Nono helyett Ternován P. a 73. Feltscher helyett Sekulić a 77., Busai helyett Fülöp a 85., Jovanović helyett Nagy K. a 87. percben.
Sárga lap: Filip a 48., Mészáros N. az 54., Holman a 72. percben.
Gólszerző: Jovanović (0-1) a 9., Szatmári (0-2) a 45+2., Könyves (0-3) a 82., Ugrai (1-3) a 90+2. percben.

 

Kulcspillanatok

9. perc: Könyves balról a jobb alsósarokra tartó lövését Rados kiütötte, azonban az érkező Alexandar Jovanović közelről a léc alá bombázott, 0-1

45+2. perc: Tőzsér jobb oldali szabadrúgása után Szatmári Csaba bújt ki a védők közül a hosszú oldalon, és közelről a kapu hosszú oldalába fejelt, 0-2

82. perc: Jovanović jobb oldali beadását a középen érkező Norbert Könyves a bal alsó sarokba lőtte, 0-3

90+2. Ugrai Roland cselezett balról befelé, visszafelé, majd a 16-os vonaláról kipókhálózta a rövid felső sarkot, 1-3

Edzői nyilatkozatok

Bódog Tamás: - Mindenekelőtt köszönöm a paksi csapatnak és Csertői Aurélnak az MTK elleni pontszerzést! Ha ők nincsenek, akkor ez a történet nem jöhetett volna létre - ahogy mondani szokás. Ma kikaptunk 3-1-re, de ettől függetlenül nem tudok szemrehányást tenni a csapatnak. Helyzeteket alakítottunk ki, uraltuk a mérkőzést, igaz ehhez kockázatot kellett vállalni. A játékosok hozzáállása rendben volt, de azt is el kell ismerni: szerencsénk volt. Az elmúlt két és fél hónap alapján rászolgáltunk arra, hogy egy kis szerencsénk is legyen. Azért kell dolgozni a következő évben, hogy ilyen izgalmak ne legyenek, vagy éppen másfajta izgalmak legyenek. Az tény, hogy kőkeményen kell dolgozni, és a holnapi naptól azon dolgozunk, hogy ütőképes csapatot alakítsunk ki a jövő évre.

A mai mérkőzés tanulsága, hogy a ziccereket be kell rúgni, a vendégek érzésem szerint 2 helyzetből 2-t, mi 10-ből egyet sem használtunk ki az első félidőben. Ezt kell gyakorolni, ezért szükséges az a gyilkos ösztön, amit korábban már emlegettem. 2-0-nál abban bíztam, ha megadják a 11-est, akkor visszajöhettünk volna a meccsbe, 3-0-nál viszont már csak a Paksban bízhattunk.

Amikor elkezdtem a munkát Diósgyőrben, a hit nem volt meg a játékosokban, ezt a szemléletet kellett megváltoztatni. CSAPAT lett a csapatból, a szurkolók beálltak mögénk. Csak így működik, ha a játékosok, szurkolók közösen küzdenek a sikerért.

Vezetőedzőként a DVTK az első klubom, másodedzőként nem volt rajtam ilyen nyomás. Azért jöttem, hogy a csapatot benntartsam, ebből a szempontból sikerült a küldetés, de nem úgy szerettem volna, ha más kaparja ki a gesztenyét. Az elmúlt két hónap szenzációs volt, szeretek a fiúkkal dolgozni, a hozzáállásuk teljesen rendben van.

A szurkolók előtt le a kalappal, köszönjük az egész éves támogatást, szenzációs, amit nyújtottak, ilyen mérkőzés után is ott állnak a csapat mögött. Ezért is vállaltam el ezt a munkát, mert tudtam, ebben a közegben, ebben a városban ez lehetséges. Magyarországon nincs még egy ilyen szurkolótábor, ahol érdemes valamit fölépíteni. A következő évben nem a kiesés ellen fogunk küzdeni, és bízom benne, hogy sikeresebbek leszünk.

Herczeg András: - A hét elején a kollégáimmal próbáltunk lelket önteni a játékosokba, mert nagyon maguk alatt voltak a Honvéd elleni vereség után. A DVTK egy nagyszerű csapat, jó felfogásban, agresszíven játszik.
Az volt a tervünk, hogy fegyelmezett, zárt védekezésből indítsunk gyors támadásokat, hiszen tudtuk, hogy a hazaiaknak jönniük kell. Nem akartunk lemondani a támadásvezetésekről, nem akartunk 0-0-ra játszani, mert az öngyilkosság lett volna. Ezt mutatja a középpályás sorunk összetétele, ahol sok játszó labdarúgó került a csapatba. Könyves elől nagyszerűen megoldotta a feladatát, megtartotta a labdát, és a második hullámban fel tudtak zárkózni a társak. Ennek ellenére volt olyan időszak, amikor a DVTK beszorított bennünket, ránk erőltették az akaratukat. Különösen a második félidőben kevesebbszer tudtunk kimenni, még nagyobb nyomás alá helyezett a DVTK, de azt gondolom, a kontráink veszélyesek, és eredményesek voltak. Szinte vibrált a feszültség, a játékosok tudták, hogy ma harcolni kell, küzdeni kell. A szívüket kitették, de fejben fejben is ott voltak, nagyszerűen végezte el a csapat a feladatát. Debrecenhez hozzátartozik a Loki, megérdemli, hogy élvonalbeli csapata legyen, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült bennmaradni az NB I.-ben.